Exercitiile Kegel pentru hemoroizi


HemoStop trateaza hemoroizii

Ce sunt exercitiile Kegel?


Exercitiile kegel sunt exercitii menite sa intareasca muschii pubococcigieni, iar aceste exercitii constau in contractarea muschilor care fac parte din peretele pelvian, avand multiple beneficii atat pentru femei cat si pentru barbati. De asemenea exercitiile Kegel ajuta indeosebi la cresterea tesuturilor si consolidarea muschilor care sustin rectul. Scopul initial, al exercitiilor Kegel a fost de a controla oarecum perioada de urinare a femeilor trecute de menopauza. Datorita mai multor cercetari s-a demonstrat ca exercitiile Kegel imbunatatesc semnificativ viata sexuala a femeii. Exerictiile Kegel sunt exercitii menite sa consolideze muschii care sustin rectul si vaginul.

Exercitiile Kegel, utile pentru prevenirea si tratarea hemoroizilor!


Odata cu trecerea timpului, uitilitatea exercitiilor Kegel a devenit din ce in ce mai mare, astfel ca in zilele de astazi aceste exercitii sunt extrem de utile in prevenirea si tratarea hemoroizilor atat la barbati cat si la femei. Exercitiile Kegel sunt recomandate impreuna cu o igiena perfecta si o dieta alimentara bazata pe multe vitamine. Exercitiile Kegel sunt recomandate la orice ora si cat de mult posibil, deoarece aceste exercitii nu dauneaza sanatatii si practicate foarte des nu tind sa agraveze boala hemoroidala.

Cui ii sunt recomandate exercitiile Kegel?


Exercitiile Kegel sunt foarte populare, ele adresandu-se unei game variate de pacienti din mai multe ramuri ale medicinei. Exercitiile kegel pentru combaterea hemoroizilor sunt recomandate femeilor insarcinate care sufera de hemoroizi , barbatilor care sufera de hemoroizi, prostata, sau tuturor persoanelor care doresc sa-si imbunatateasca viata sexuala. De asemenea exercitiile Kegel se adreseaza tuturor persoanelor in varsta suferinde de hemoroizi.

Exemple de exercitii Kegel recomandate pentru tratarea si prevenirea hemoroizilor


Inainte de inceperea efectiva a exercitiului Kegel, trebuie ca vezica urinara sa fie golita, in caz contrar pacientul poate suferii anumite dureri. Golirea vezicii inainte de inceprea exercitiului reprezinta un avantaj, deoarece ofera pacientului o stare de confort si relaxare. Odata cu golirea vezicii urinare, sunt recomandate exercitiile Kegel in pozitia intins pe spate. Aceasta pozitie este recomandata persoanelor care nu au mai practicat niciodata astfel de exercitii. Exercitiile Kegel in pozitia intins pe spate constau in: Incordarea muschilor genitali, care incet se transmite catre zona rectala timp de 10 secunde, apoi exercitiul se reia in sens invers. Un alt tip de exercitii sunt exercitiile Kegel in pozitia sezut, sunt recomandate persoanelor care au mai practicat exercitii Kegel in pozitia intins pe spate. Exercitiile in aceasta pozitie presupun incordarea muschilor vaginali si cei aflati la baza penisului. Exercitiile Kegel in picioare, reprezinta etapa cea mai avansata a exercitiilor Kegel. Aceste exercitii sunt recomandate doar persoanelor care au mai practicat si celelalte tipuri de exercitii inainte. Daca pacientiul stie sa faca exercitul corect in aceasta pozitie relativ dificila, rezultatele nu se vor lasa prea mult asteptate, astfel exercitiile Kegel in picioare sunt cele mai eficiente exercitii.

Exercitii Kegel pentru tratarea hemoroizilor explicate pas cu pas


Inainte de inceperea exercitiului este recomandat sa asezati pe podeaua din baie sau pe gresie o oglinda, care sa fie dispusa in asa fel incat sa va puteti observa cu usurinta zona rectala, apoi recoltati urina. In timpul eliminarii scaunului este obligatoriu ca acesta sa fie moale, in asa fel incat pacientul sa nu depuna efort pentru eliminare. Dupa scaun este indicat sa va spalati cu dusul, utilizand apa rece, iar dupa primul jet se va utiliza sapunul. Imediat dupa curatare se va masa zona rectala, incercand astfel prin masaj sa pasati hemoroizii , iar apoi zona se va curata din nou cu jetul de apa rece de la dus, urmand a se practica exercitiile Kegel pe o perioada de cateva zeci de minute. De asemenea dupa sedinta de igiena, exercitiile Kegel se pot repeta, fiind indicat ca dupa o sedinta de igiena sa faceti cel putin o serie de exercitii Kegel.

One thought to “Exercitiile Kegel pentru hemoroizi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *