Cum se poate evita operatia de hemoroizi?

Ce inseamna si cand se efectueaza operatia de hemoroizi

Operatia de hemoroizi reprezinta o forma de tratare a acestei boli. Aceasta forma de tratament este considerata una extrema, deoarece are foarte multe parti negative. Se stie ca boala hemoroidala este o boala care provoaca dureri mari pacientilor. Insa daca pacientii aleg sa-si trateze hemoroizii printr-o interventie chirurgicala, aceste dureri se vor amplifica foarte mult. Pe langa faptul ca durerile se pot amplifica, nimeni nu poate garanta ca boala hemoroidala nu va reveni dupa efectuarea interventiei chirurgicale. La fel ca in urma oricarei interventii chirurgicale si in urma operatiei de hemoroizi pot sa apara anumite complicatii nedorite. De regula pacientii ajung la o astfel metoda de tratament, doar atunci cand hemoroizii sunt intr-o stare avansata si provoaca dureri insuportabile ( hemoroizii de gradul 4 sau hemoroizii trombozati ). Medicii recomanda efectuarea unei astfel de interventii chirurgicale, doar atunci cand celelate metode de tratament nu au dat rezultate. Trebuie subliniat faptul ca pacientii care sunt nevoiti sa suporte o astfel de interventie chirurgicala se expun anumitor riscuri si unei dureri foarte mari. De precizat este faptul ca o interventie chirurgicala asupra hemoroizilor se poate face prin mai multe metode. Pacientii trebuie sa stie ca indiferent de ce metoda de operatie aleg, toate sunt foarte dureroase.

Cum se poate evita o interventie chirurgicala asupra hemoroizilor

Boala hemoroidala nu este o boala deosebit de complicata care poate pune in pericol viata si integritatea pacientilor. Cu toate acestea, netratata corespunzator si la timp, boala poate provoca mari neplaceri celor suferinzi. Pe langa aspectele dureroase ale bolii se mai adauga si un aspect sensibil din punct de vedere comunicativ. Asadar si pacientii si medicii sunt deacord ca aceasta boala trebuie tratata din timp, pentru ca se poate trata relativ usor in fazele incipiente.
O interventie chirurgicala asupra hemoroizilor se poate evita printr-un consum ridicat de fibre alimentare si vitamine. Consumul ridicat de fibre are marele merit de a imbunatatii semnificativ sistemul digestiv si astfel se ajunge la un tranzit intestinal usor. Odata cu adoptarea acestui regim este obligatoriu ca pacientii sa renunte la obiceiurile alimentare nesanatoase. Obiceiurile alimentare daunatoare pentru hemoroizi si pentru intreg organismul il reprezinta consumarea mancarurilor condimentate, mancarurile de tip fast food sau orice aliment care favorizeaza aparitia constipatiei. Hidratarea organismului este un pas important in ceea ce priveste tratarea hemoroizilor si evitarea unei interventii chirurgicale. Organismul are nevoie de o buna hidratare, indiferent de anotimp sau daca pacientii sufera sau nu de hemoroizi. Hidratarea consta in consumul zilnic a minim 2 litri de apa, sucuri sau ceaiuri naturale. Toate aceste lichide impiedica aparitia constipatiei si favorizeaza eliminarea scaunelor moi si nevoluminoase. Pentru ca hidratarea sa se faca in cele mai bune conditii, pacientii trebuie sa renunte la consumul bauturilor alcoolice si bauturilor carbogazoase. De asemenea, cei suferinzi de hemoroizi trebuie sa evite consumul diferitelor bauturi cu efect diuretic ( de exemplu cafeaua ), acestea facand mai mult rau decat bine. Igiena intima este absolut esentiala atat in cazul evitarii unei interventii chirurgicale, cat si dupa ce s-a efectuat o astfel de interventie. Pentru o buna igiena, pacientii sunt sfatutiti sa-si mentina zona anala curata in permanenta. De asemenea, pentru a se evita iritarea locului afectat este recomandata inlocuirea hartiei igienice, cu tampoane medicinale sau servetele umede. O buna igiena se va face dupa fiecare eliminare a scaunelor. Igiena se poate face si cu ajutorul bailor de sezut, acestea avand rolul de a reduce si de a clama iritatiile si durerile. Pentru ca tratamentul sa fie complet este recomandata si ultizarea unor crème antihemoroidale. Aceste crème sunt obtinute din extract de plante, avand proprietati astringente si calmante. Crema antihemoroidala se va aplica dupa efectuarea bailor de sezut, imediat ce zona anala va fi uscata. Crema pentru tratarea hemoroizilor se va aplica direct pe zona anala, intr-un strat subtire, printr-un masaj delicat. Medicii sunt de parere ca daca se urmeaza cu strictete toate aceste metode de tratament, cu siguranta se evita o interventie chirurgicala foarte dureroasa si costisitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *