Imbatranirea si hemoroizii

Avansarea in varsta si riscul de a fi afectat de boala hemoroidala

Conform unor statistici medicale, 1 adult din 3 sufera de aceasta boala dureroasa si din pacate ea devine tot mai persistenta odata cu inaintarea in varsta. Cauzele aparitiei hemoroizilor la persoanele mai in varsta sunt multiple, fie ca apar din pricina constipatiei, alimentatiei saraca in fibre si vitamine, in urma unei slabe hidratari a organismului, stilului de viata sedentar, etc. Boala hemoroidala devine mult mai greu de tratat si devine foarte greu suportabila daca nu este tratata imediat ce a fost descoperita. De asemenea, persoanele in varsta sunt sfatuite sa previna pe cat posibil aparitia acestei boli, asta deoarece in cazul acestor persoane boala se trateaza putin mai greu si de multe ori organismul nu raspunde cu aceeasi promptitudine la tratamentele administrate. Persoanele trecute de prima tinerete sunt cele mai expuse in fata bolii hemoroidale, asta si datorita procesului de imbatranire care favorizeaza aparitia acestei boli. Odata trecuti de prima tinerete, oamenii nu mai au acelas tonus al organismului si astfel atat de necesarele exercitii fizice fie se fac prea rar fie se inceteaaza, lucru favorizeaza aparitia bolii hemoridale.

Cum pot preveni si trata persoanale in varsta hemoroizii?

Spre deosebire de persoanele mai tinere, cei la varsta a doua pot sa previna si sa trateze boala hemoroidala mai greu si asta din pricina mai multor factori care influnteaza direct sau indirect aceasta boala. Atat la persoanele in varsta cat si la persoanele mai tinere, boala hemoroidala se poate preveni prin aceleasi procedee. Cei trecuti de prima tinerete sunt sfatuiti sa se fereasca pe cat se poate de o nedorita constipatie, care poate sa favorizeze si sa agraveze boala hemoroidala. Constipatia poate fi prevenita printr-o alimentatie corecta, iar aceasta consta intr-un regim bazat pe fibre si vitamine. De asemenea, persoanele varstnice trebuie sa evite consumul alimentelor condimentate sau alimentatia de tip fast – food. O alta metoda de prevenire a bolii hemoridale, relativ ieftina si la indemna oricarei persoane trecute de prima tinerete, o reprezinta consumul ridicat de lichide, constand in: apa, sucuri naturale sau ceaiuri naturale. Pe langa faptul ca aceste lichide asigura un bun tranzit intestinal, ele asigura si o foarte buna hidratare a organismului. Pentru o buna hidratare a organismului, cei afectati de aceasta boala trebuie sa evite consumul de bauturi alcoolice, bauturi carbogazoase sau bauturi ce contin cofeina. Igiena intima este absolut esentiala in procesul prevenirii si tratarii bolii hemoroidale si nu numai.
Igiena intima, atat de necesara trebuie sa se efectueze cu mare atentie dupa fiecare eliminare a scaunelor. In acest sens baile de sezut reprezinta un mare avantaj in ceea ce priveste tratarea bolii hemoroidale si atat de necesara igiena intima. Dupa efectuarea bailor de sezut este recomandat ca persoanele afectate de aceasta boala sa-si administreze un unguent naturist. Crèmele antihemoroidale au rolul de a atentuua durerile, mancarimile si iritatile provocate de boala hemoroidala, insa inainte de administrarea lor este indicat sa consultati cu atentie prospectul acestora. De asemenea, persoanelor in varsta le este recomandat sa evite pe cat posibil sedentarismul, in acest sens este indicat ca dupa fiecare ora petrecuta in pozitia sezut sa faca putina miscare, timp de aproximativ 10 – 15 minute. Pe langa aceste masuri de precautie, cei trecuti de prima tinerete trebuie sa evite depunerea unui efort suplimentar sau ridicarea anumitor greutati, care ar putea pune presiune pe zona anala si astfel boala hemoroidala ar putea sa apara sau sa se agraveze. Atat persoanelor trecute de prima tinerete cat si persoanelor tinere, le este recomandat sa trateze hemoroizi de indata ce acestia si-au facut aparitia. Doar printr-un tratament eficient si administrat la timp se poate evita o interventie chirurgicala foarte dureroasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *