Imbatranirea si hemoroizii

Varsta inaintata si riscul de a fi afectat de boala hemoroidala

Conform unor statistici medicale, 1 adult din 3 sufera de aceasta boala dureroasa care, din pacate, devine tot mai persistenta odata cu inaintarea in varsta. Cauzele aparitiei hemoroizilor la persoanele mai in varsta sunt multiple.
Astfel, hemoroizii apar din pricina constipatiei, a unei alimentatii saraca in fibre si vitamine, in urma unei slabe hidratari a organismului, a stilului de viata sedentar, etc. Boala hemoroidala devine mult mai greu de combatut si de suportat daca nu este tratata imediat ce a fost descoperita. De asemenea, persoanele in varsta sunt sfatuite sa previna pe cat posibil aparitia acestei boli, deoarece in cazul lor boala se trateaza mai greu si de multe ori organismul nu raspunde cu aceeasi promptitudine la tratamentele administrate. Persoanele trecute de prima tinerete sunt cele mai expuse in fata bolii hemoroidale si din cauza procesului de imbatranire care favorizeaza aparitia acestei boli. De la o anumita varsta, oamenii nu mai au acelasi tonus al organismului mai ales ca exercitii fizice fie se fac prea rar, fie nu se mai efectueaza deloc . Deci varsta inaintata implica si un sedentarism mai mare, acesta fiind alt factor hotarator in declansarea bolii hemoroidale.

Cum pot preveni si trata perosnale in varsta hemoroizii

Spre deosebire de persoanele tinere, persoanele mai in varsta pot sa trateze boala hemoroidala mai greu deoarece organismul insusi nu mai are aceeasi capacitate de regenerare iar vasele de sange nu mai au aceeasi elasticitate. Atat la persoanele in varsta cat si la persoanele tinere, boala hemoroidala se poate preveni daca se urmeaza aceleasi reguli. Cei trecuti de prima tinerete sunt sfatuiti sa se fereasca pe cat se poate de o nedorita constipatie care poate sa favorizeze aparitia sau agravarea bolii hemoroidale. Constipatia poate fi prevenita printr-o alimentatie corecta, bogata in fibre si vitamine. De asemenea, persoanele varstnice trebuie sa evite consumul alimentelor condimentate sau alimentatia de tip fast – food. O alta metoda de prevenire a bolii hemoridale, relativ ieftina si la indemna oricarei persoane trecute de prima tinerete o reprezinta consumul ridicat de lichide precum: apa, sucuri naturale sau ceaiuri naturale. Pe langa faptul ca aceste lichide asigura un bun tranzit intestinal, ele asigura si o foarte buna hidratare a organismului. Pentru o hidratare corecta a organismului, cei afectati de aceasta boala trebuie sa evite consumul de bauturi alcoolice, carbogazoase sau bauturi ce contin cofeina, deoarece acestea impiedica organismul sa functioneze in parametrii optimi.
Igiena intima este absolut esentiala in procesul prevenirii si tratarii bolii hemoroidale si nu numai . O buna igienizare se obtine prin efectuarea bailor de sezut dupa fiecare scaun . Este indicat ca aceste bai de sezut sa se faca cu ceaiuri din plante naturale pentru a avea efectele dorite.Dupa efectuarea bailor de sezut este recomandata administrarea unui unguent naturist pentru hemoroizi. Acesta se va administra local imediat dupa uscarea zonei afectate printr-un masaj usor. Aceste creme antihemoroidale au rolul de a atentua durerile, mancarimile si iritatile provocate de boala hemoroidala ajutand la refacerea vaselor de sange De asemenea, persoanelor in varsta le este recomandat sa evite pe cat posibil sedentarismul, in acest sens este indicat ca dupa fiecare ora petrecuta in pozitia sezut sa faca putina miscare, timp de aproximativ 10 – 15 minute. Pe langa aceste masuri de precautie, cei trecuti de prima tinerete trebuie sa evite depunerea unui efort prea greu gen ridicarea anumitor greutati care ar putea pune presiune pe zona anala provocand aparitia sau agravarea bolii. Cel mai important este faptul ca boala hemoroidala sa fie tratata de indata ce a fost diagnosticata. Doar printr-un tratament adecvat si administrat la timp se poate evita o interventie chirurgicala foarte dureroasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *