Viciile si boala hemoroidala

Cum afecteaza viciile boala hemoroidala

Cum afecteaza viciile boala hemoroidala
Boala hemoroidala este o boala care apare de regula la persoanele trecute de prima tinerete, insa, odata cu trecerea timpului, s-a demonstrat ca aceasta afectiune dureroasa se manifesta si la persoane din ce in ce mai tinere. Cauzele aparitiei hemoroizilor sunt diverse.Astfel, boala hemoroidala poate sa apara in urma unei banale constipatii cauzata de o alimentatie total necorespunzatoare, saraca in fibre si vitamine.
De asemenea, o contributie majora la aparitia bolii hemoroidale o au si viciile la care este extrem de greu, uneori, aproape imposibil de renuntat. Viciile care dauneza bolii hemoroidale sunt: fumatul, consumul de cafea, consumul de bauturi alcoolice si orice bauturi carbogazoase. Pacientii care au aceste vicii sunt mult mai expusi bolii hemoroidale. Este absolut necesar ca,in cazul in care boala isi face aparitia, pacientii sa renunte la aceste “ mici placeri “.Alcoolul si boala hemoroidala

Din pacate, numarul consumatorilor de bauturi alcoolice este in continuua crestere si dupa cum se stie , alcoolul afecteaza buna functionare a organismului uman. Pentru a preintampina sau pentru a indeparta boala hemoroidala, este absolut necesara o hidratare corecta a corpului omenesc. Din cauza consumului de bauturi alcoolice, aceasta hidratare a organismului nu se mai poate produce si astfel poate sa apara nedorita contipatie. Medicii recomanda tuturor oamenilor un consum cat mai ponderat al bauturile alcoolice, iar in cazul bolnavilor de hemoroizi, bauturile alcoolice de orice fel sunt interzise in totalitate. Pe langa faptul ca favorizeaza aparitia hemoroiziilor, aceste bauturi total daunatoare pentru intreg corpul uman agraveaza starea de sanatate a pacientiilor impiedicand buna actioanare a tratamentelor pentru hemoroizi. Pentru protejarea, hidratarea si tratarea organismului, medicii recomanda ca bauturile alcoolice sa fie inlocuite de un consum cat mai ridicat de apa, sucuri naturale sau ceaiuri naturale, toate acestea fiind extrem de benefice pentru o hidratare optima si foarte necesara.

Cofeina si boala hemoroidala

Cu toate ca este unul dintre cele mai consumate alimente, cafeaua nu este absolut deloc recomandata bolnavilor de hemoroizi.In ciuda faptului ca aceasta are multiple efecte benefice asupra oamenilor si este consumata de catre o mare parte a populatiei, cafeaua are si efecte dintre cele mai neplacute pentru intreg organismul. Este bine de stiut ca substanta pe nume cofeina nu se gaseste doar in cafea, ci si in majoritatea bauturilor carbogazoase ( in special: Cola si Pepsi, care au un continut ridicat de cofeina).
De asemenea, cofeina se gaseste in cantitati mari si in diversele bauturi energizante si, in unele cazuri, chiar si in ciocolata. Medicii recomanda evitarea pe cat se poate a consumului de alimente si bauturi care au in componenta lor un continut ridicat de cofeina. Aceasta recomandare are in vedere mai ales perioadele caniculare de vara. Din cauza unui consum de alimente sau bauturi care contin o cantitate mare de cofeina, pacientii se pot confrunta cu o constipatie destul de severa, lucru nedorit pentru orice bolnav de hemoroizi. La fel ca si bauturile alcoolice, si produsele care contin cofeina ajuta la deshidratarea masiva a organismului. Pentru a inlocui celebra cafea, medicii recomandata un consum marit de ceaiuri naturale si adoptarea unui regim bazat pe fibre si viatmine.

Fumatul si boala hemoroidala

La fel ca si celelalte vicii, si fumatul este unul destul de des intalnit in randul populatiei din tara noastra. Spre deosebire de celelalte vicii, fumatul nu afecteaza bolnavii de hemoroizi intr-un timp foarte scurt, insa, pe termen lung, acest viciu poate avea un impact negativ asupra sanatatii vasculare. De asemenea persoanele fumatoare sunt mult mai expuse aparitiei hemoroizilor. Pentru a nu se confrunta cu neplacerile acestei afectiuni, oamenii sunt sfatuiti sa incerce pe cat posibil reducerea acestor vicii, iar cei care sunt deja afectati de hemoroizi sunt sfatuiti sa renunte in toatalitate la aceste vicii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *