Efectele stresului asupra hemoroizilor

Principala cauza a aparitiei bolii hemoroidale este cu siguranta constipatia, dar nu este singura.
Aceasta boala extrem de dureroasa poate fi provocata si de un regim alimentar din care lipsesc fibrele si vitaminele. De altfel, hemoroizii pot sa apara si un urma unei slabe hidratari a organismului sau in urma unor eforturi fizice sustinute. Cu toate ca pentru unele persoane poate sa para de necrezut, este cat se poate de adevarat ca boala hemoroidala poate sa se agraveze si din cauza stresului . Anumite studii au dovedit ca persoanele cu o stare buna de spirit si cu un moral ridicat se vindeca de hemoroizi mult mai repede decat persoanele stresate.Efectele stresului asupra hemoroizilor

Stresul este unul dintre principalele efecte nedorite ale societatii moderne, el afectand tot organismul, direct sau indirect.Specialistii din acest domeniu au stabilit ca exista o legatura intre boala hemoroidala si stres. Este bine de stiut ca stresul nu provoaca aparitia hemoroizilor, insa, efectele stresului pot fi devastatoare in cazul amplificarii bolii hemoroidale.
Inlaturarea stresului este extrem de greu de realizat, mai ales ca este influentat de structura psihologica a fiecaruia, iar in societatea actuala stresul este nelipsit la fiecare dintre noi.
De asemenea, stresul poate agrava in mod indirect manifestarile fizice ale acetsei afectiuni, mai ales in perioada desfasurarii crizelor hemoroidale.
Printre persoanele cele mai afectate de stres, sunt persoanele care au mediul de lucru in cadrul unui birou.
Aceste persoane sunt supraexpuse atat aparitiei, cat si agravarii hemoroizilor, atat din cauza stresului dar si a sedentarismului. Pentru a reduce efectele stresului asupra bolii hemoroidale este de preferat ca pacientii sa efectueze zilnic cateva exercitii fizice usoare. Pe langa efectele benefice in lupta cu hemoroizii, aceste exercitii revigoreaza atat organismul cat si psihicul. De departe cele mai afectate persoane, de stresul bolii hemoroidale, sunt persoanele la care boala hemoroidala este intr-o stare avansata.De aceea este bine ca boala hemoroidala sa fie tratata inca din faza incipienta.

Pentru a preveni si combate cu succes boala hemoroidala la acest tip de pacienti, se recomanda adoptarea unui regim alimentar bazat pe fibre si o corecta hidrateare zilnica a organismului prin consumul unei cantitati de aproximativ 2 litri de apa si ceaiuri naturale. In plus, este absolut necesara miscarea, eventual unele exercitii usoare, utile si pentru eliminarea stresului. S-a constatat ca stresul influenteaza si tranzitul intestinal, deci si aparitia constipatiei. De regula constipatia este conscinta unui regim alimentar dezastruos dublat de un consum ridicat de bauturi alcoolice, bauturi carbogazoase, sau in urma unei slabe hidratari a organismului.
Constipatia pe baza de stres apare de obicei atunci cand oamenii se abtin de la eliminarea la timp a scaunelor.
Cand se descopera afectiunea hemoroidala, implicit apare si stresul care macina pacientii, agravand boala .
Deci, daca sunteti suferinzi de hemoroizi, este recomandabil sa evitati anumite situatii stresante sau cu un caracter puternic emotional, caci pot agrava semnificativ aceasta afectiune.Acest lucru se poate realiza cu ajutorul unei alimentatii bazata pe fibre si a unei bune hidratari a organismului cu ceaiuri naturale, importante surse de refacere atat a tesutului anal cat si a moralului scazut .
Si cremele naturale au un rol deosebit de important atat in tratarea hemoroizilor, cat si in procesul eliminarii stresului.Majoritatea oameniilor se intreaba ce rol au cremele naturale in eliminarea stresului?
Ei bine, se stie ca odata aplicate direct pe zona afectata, aceste creme au rolul de a calma iritatiile si mancarimile cauzate de boala hemoroidala, redand astfel pacientiilor mult dorita senzatie de confort si, implicit, o stare psihica mai buna.
Este de preferat, ca pacientii suferinzi de hemoroizi intr-o stare avansata sa apeleze la ajutorul unei consiliere pshiologice pentru a indeparta stresul intrucat acesta poate ingreuna, sau chiar stopa procesul de vindecare al hemoroizilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *