Fructele care combat cu succes boala hemoroidala

Alimentatia corecta, esentiala in combaterea hemoroizilor
In ziua de azi boala hemoroidala este una dintre cele mai raspandite afectiuni care poate sa afecteze majoritatea oamenilor, indiferent de sex.
Acest fapt este cauzat in special de o alimentatie incorecta si un stilul de viata dezastruos. Dar tot alimentatia este si principala sursa de tratament impotriva hemoroizilor. Pentru a deveni remediu, regimul alimentar trebuie neaparat sa aiba in componenta sa un continut cat mai ridicat de fibre.Fibrele sunt absolut esentiale in tratarea bolii hemoroidale, caci ele contribuie la obtinerea unei bune digestii si implicit la evitarea constipatiei, principala vinovata de aparitia hemoroizilor.Deci, o alimentatie necorespunzatoare nu face decat sa agaraveze foarte mult si extrem de rapid boala hemoroidala.De aceea medicii recomanda tuturor pacientilor o alimentatie cat mai corecta. Alimentatia corecta trebuie completata de o hidratare corespunzatoare a organismului. Buna hidratare a corpului uman este absolut necesara, indiferent de anotimp si de temperatura de afara. ea avnd are rolul de a asigura o buna digestie. Hidratarea se face doar cu lichide, insa nu toate lichidele sunt recomandate in procesul tratarii hemoroizilor.Hidratarea optima se va face cu apa plata, diverse sucuri naturale sau ceaiuri naturale, acestea fiind cele mai bune remedii in lupta cu aceasta afectiune.Medicii recomanda evitarea consumului de bauturi alcoolice, bauturi carbogazoase ( inclusiv apa minerala ), sucuri neacidulate care au in componenta lor diferite substante ce ingreuneaza procesul de vindecare.
De asemenea, tot de evitat in cazul persoanelor care sufera de hemoroizi este cafeaua. Cu toate ca acest produs reda buna dispozitie si alunga oboseala din corpul si psihicul uman ,in cazul bolii hemoroidale este contraindicata.
Alimenetele si fructele care combat cu succes hemoroizii

In lupta cu boala hemoridala un rol important il are si servirea regulata a meselor. In acest sens pacientii sunt sfatuiti sa-si faca un program strict de servire a meselor pe care sa-l respecte intocmai. Pentru a combate cu succes aceasta boala extrem de dureroasa este necesar ca pacientii sa adopte o alimentatie bazata in principal pe fibre si fructe care au un continut ridicat de vitamine.
In concluie, pacientii trebuie sa adopte o alimentatie sanatoasa. Dintre alimentele recomandate bolnaviilor de hemoroizii, care, desigur, au un contiut ridicat de fibre se numara: sfecla, ridichiile, semintele de in, urzica sau laptele batut. Odata consumate, aceste alimente va pot usura procesul de vindecare a bolii hemoroidale, Este,insa, foarte recomandat ca alimentatia sa fie combinata cu celelalte metode de combatere a bolii hemoroidale ( exercitii fizice, hidratarea corespunzatoare, aplicarea unor crème pe baza de plante, bai de sezut, etc ).
Fructele care au un rol important in tratarea bolii hemoroidale sunt diverse.Este recomandat ca pacientii sa consume cat mai multe cirese, mure si afine. Aceste fructe contin antociani si proantocianide, substante proprietati homeostatice, hipotensive, cardioprotectoare si antitumoralePentru a obtine rezultate dintre cele mai satisfacatoare medicii recomanda consumul a cel putin 1 pahar de suc de fructe zilnic.
Pepenele galben este unul dintre cele mai bune fructe pentru tratarea hemoroizilor, asta deoareceare in componenta lui se afla o cantitate mare de beta – caroten , un compus cu actiune antioxidanta si anticoagulanta.Sucul de rodie este si el destul de eficient in procesul tratarii hemoroizilor, fiind recomandat consumul unui pahar cu astfel de suc in fiecare zi.Portocale si banane , foarte bogate in minerale si vitamina C, pot fi si ele folosite in tratarea cu succes a hemoroizilor. Este indicat sa consumati aproximativ 2 astfel de fructe zilnic.Papaia, prin continutul ridicat de fibre si enzime ajuta digestia, astfel ca scaunele vor fi regulate si de o consistenta normala, iar vasele de sange din zona anusului nu vor mai fi solicitate excesiv .  Majoritatea pacinetilor suferinzi de hemoroizi care au tinut cu strictete acest regim alimentar au scapat relativ repede de aceasta boala neplacuta si dureroasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *