Sfaturi pentru prevenirea hemoroizilor

Din ce cauza apar hemoroizii

Din pacate hemoroizii apar de regula la persoanele trecute de 45 ani, tocmai varsta fiind una dintre principalele cauze a aparitiei hemoroizilor. Exista insa si cazuri cand hemoroizii apar inainte de 45 ani, dar atunci cauza principala ar putea fi mostenirea genetica. O alta cazua destul de frecventa care ajuta la aparitia hemoroizilor o reprezinta constipatia. De altfel lipsa miscarii zilnice, statul pe scaun multe ore, constipatia si un regim alimentar dezastruos, pot duce la aparitia hemoroizilor. Pe langa toate acestea, aparitia hemoroizilor mai este favorizata si de ridicarea greutatiilor, sedentarismul persoanelor suprapoderale. Tusea, diareea si constipatia sunt boli, care netratate la timp, pot faovoriza aparitia hemoroizilor. De asemenea si afectiunile hepatice netratate corespunzator pot conduce la aparitia nedorita a hemoroizilor. Hemoroizii pot aparea si in timpul sarcinii, datorita greutatii cara apasa pe zona rectala.

De ce este important sa prevenim aparitia hemoroizilor?

In ziua de azi toata lumea este de acord ca masurile de preventie, sunt mult mai bune si mai usor de realizat decat masurile de tratare, insa cu toate acestea nu toate persoanele aleg sa previna aparitia hemoroizilor. Prevenirea aparitiei hemoroizilor este foarte importanta, deoarece tine de sanatatea si confortul dumneavoastra. Asadar daca alegeti sa preveniti boala hemoroidala, eliminati durerile suparatoare, mancarimea, disconfortul si iritatia genarate de hemoroizi. Cu toate ca hemoroizii nu par o boala foarte grava, netratati la timp se pot agrava si chiar ajunge la complicatii severe, lucru nedorit de nici un pacient. Este important sa preveniti aparitia hemoroizilor chiar daca aveti un loc de munca in care statul pe scaun in fata biroului este imperios necesar. Hemoroizii se pot prevenii relativ usor, prin mentinerea unui stil de viata cat mai sanatos posibil, acest stil de viata fiind extrem de benefic nu doar pentru mentinerea la distanta a hemoroizilor ci si pentru intregul organism.

Cele mai bune sfaturi pentru prevenirea hemoroizilor

Hemoroizii se pot preveni foarte usor fara a necesita costuri prea mari. Prima si cea mai importanta regula pentru prevenirea hemoroizilor este mentinerea permanenta a unei igiene foarte bune. Daca aveti un loc de munca ce implica statul pe scaun timp indelungat, este recomandat ca in timpul pauzelor sa va plimbati sau sa stati in picioare. De asemenea pentru prevenirea hemoroizilor este necesar sa va mentineti pe cat se poate, scaunele moi si sa nu stati timp indelungat la toaleta. Hemoroizii mai pot fi preveniti foarte usor prin efectuarea unor exercitii fizice, la un interval de timp regulat, stabilit chiar de dumneavoastra sau medicul care se ocupa de cazul dumneavoastra. Este indicat sa evitati eforturile fizice sustinute si ridicarea greutatiilor,care pot pune presiune pe zona anusului. Alimentatia are si ea un rol extrem de important in cadrul prevenirii hemoroiziilor astfel: incercati pe cat posibil sa consumati alimente bogate in fibre si vitamine, de asemenea este recomandabil un cosum de lichide cat mai mare si in caz ca apare nedorita constipatie puteti folosii laxativele din plante, insa trebuie avut mare grija cu folosirea acestora. Pentru a prevenii aparitia hemoroizilor evitati consumul de alcool, care este foarte daunator intregului organism, nu doar hemoroizilor. De asemenea evitati excesul de codimente precum: piperul, boiaua, ardeiul iute, menta si uneori chiar scortisoara. Evitati consumul de alimente fermentate si consumul de bauturi carbogazoase, acestea pot irita mucoasa anorectala. Dupa eliminarea scaunelor este recomandabil sa utilizati servetele umede fara parfum sau alcool, sau hartie igienica umeda, de asemenea neparfumata si fara alcool, pentru a evita iritatiile in zona anusului. Este important sa mergeti la toaleta imediat ce simtiti nevoia, in caz contrar scaunul ar putea devenii uscat si mai greu de eliminat.

Prevenirea aparitiei hemorizilor in timpul sarcinii

Din pacate este posibil ca pe parcursul unei sarcini sa apara hemoroizii, insa pentru a prevenii aceasta boala, este obligatoriu sa aveti o dieta bogata in fibre si vitamine, evitati statul in pozitie sezanda mult timp si de asemenea este recomandat sa practicati exercitiile Kegel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *