Tot ce trebuie sa stim despre hemoroizi

 

Cel mai bun tratament pentru hemoroizi

Hemoroizii sunt vase de sange dilatate care se regasesc in zona canalului anal. Boala hemoroidala nu este o boala foarte grava, insa daca ea nu este tratata la timp se poate agrava extrem de repede si produce mari neplaceri pacientului. Administrarea tratamentului trebuie sa se faca corect si intocmai dupa specificatii, in caz contrar boala se poate agrava. In comparatie cu alte boli, hemoroizii se pot trata destul de usor. In cele mai multe cazuri, tratamentul se poate administra chiar la domiciliul pacientului. Inainte de a ne apuca sa luam un tratament este absolut necesar sa consultam un medic specialist. Doar un medic ne poate spune cu exactitate ce boala avem, cat de grava este si cea mai buna metoda de tratament.

Cum prevenim aparitia hemoroizilor

Dupa cum bine stim cel mai bun tratament este preventia. Ei bine, boala hemoroidala se poate preveni foarte usor. In mare parte tot ceea ce trebuie sa facem este sa ducem un stil de viata dinamic si sa avem o alimentatie cat mai sanatoasa. O alimentatie sanatoasa inseamna consumul zilnic de fructe si legume proaspete. De asemenea, corpul are nevoie de fibre. Acestea le putem asimila din diferite alimente sau putem comanda o cutie de fibre solubile. Pe langa alimentatie, exercitiile fizice trebuie sa ocupe un rol important in viata noastra. Este adevarat ca persoanele care fac sport sau anumite exercitii fizice prezinta un risc scazut de imbolnavire.

Ce facem in cazul in care ne imbolnavim

In cazul in care constatam prezenta sangelui in scaun sau pe hartia igienica sau in cazul in care resimtim dureri, mancarimi si usturimi in zona anala este recomandat sa ne prezentam la medicul specialist. Dupa ce se constata gravitatea bolii medicul ne va spune ceea ce trebuie sa facem in continuare. Foarte important: trebuie sa actionam de indata ce simtim ca boala si-a facut aparitia.

Care sunt cele mai comune forme de tratament

La fel ca pentru orice alta maladie si pentru boala hemoroidala exista mai multe forme de tratament. Una dintre cele mai bune si mai uzitate este utilizarea unei creme antihemoroidale. Aceasta crema se aplica direct pe zona anala, printr-un masaj usor. Bineinteles ca inainte de aplicare, zona se va curata si apoi se va lasa sa se usuce. O alta metoda de tratament care da rezultate este consumul de ceaiuri naturiste. Consumand minim 2 litri de astfel de ceaiuri in fiecare zi, corpul va fi extrem de bine hidratat si astfel constipatia va fi inlaturata. Constipatia fiind factorul principal ce cauzeaza aparitia si dezvoltarea bolii hemoroidale. Precizam ca hidratarea se poate face consumand doar ceaiuri naturale, sucuri naturale sau apa. O alta forma de tratament des intalnita este adoptarea unui regim pe baza de fibre si vitamine. Fibrele au rolul de a facilita tranzitul intestinal si de a asigura o buna digestie, deci inca un aliat importriva contipatiei.

Ce facem in cazul in care nici aceste tratamente nu dau rezultatele asteptate si boala se agraveaza

Daca luam corect tratamentul si in paralel adoptam un stil de viata sanatos sunt sanse foarte mici ca rezultatul sa fie altul decat cel asteptat ( adica vindecarea ). In cazul in care totusi tratamentul nu da roade si boala se agraveaza, mai avem o alta metoda de a scapa de boala hemoroidala si anume o interventie chirurgicala. Trebuie sa precizam ca interventiile chirurgicale se vor face doar in ultima instanta. Acest tip de tratament ( interventia chirurgicala ) este unul extrem de dureros pentru pacient si putin mai costisitor fata de tratamentele naturiste.
Pentru a nu ajunge la stadiul unei interventii chirurgicale, este recomandat sa ne prezentam la medic de indata ce au aparut primele simptome si sa tinem cont cu strictete de sfaturile si indicatiile medicului.

Citeste si despre cele mai simple tratamente pentru hemoroizi

One thought to “Tot ce trebuie sa stim despre hemoroizi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *