Fitoterapie pentru fisurile anale

Fisura anala este una dintre bolile cu care se confrunta din ce in ce mai multi oameni. Cauzele aparitiei si dezvoltarii acestei boli sunt diverse. Fisura anala poate aparea si poate fi intretinuta de slaba igiena, alimentatia saraca in fibre si vitamine, deshidratarea organismului si multe alte cauze. Fisura anala nu este o boala foarte grava cara sa afecteze  pacientul intr-un mod vital, dar este o boala extrem de suparatoare care afecteaza pacientul intr-un mod sacaitor si total neplacut.

Metode de indepartare a fisurilor anale

inlatura fisurile anale

Pentru ca fisura anala nu este o boala care sa puna in pericol viata pacientului, metodele de indepartare ale bolii sunt diverse. Aici putem include metodele naturiste, care sunt si cele mai recomandate. Dar daca aceste tratamente nu sunt administrate corect si la timp boala va evolua si astfel va fi nevoie de alte tratamente. In aceste cazuri, pacientii pot apela la tratamentele medicamentoase. Acest tip de tratament nu este unul tocmai indicat, din pricina reactiilor adverse ce pot aparea. O ultima forma de tratament si cea mai dura, o reprezinta interventia chirurgicala. Spunem ca este cea mai dura forma de tratament, deoarece pacientul este supus unei dureroase interventii chirurgicale. Bineinteles ca nu este de dorit sa se ajunga la un astfel de procedeu de tratament si pentru a nu se ajunge aici este nevoie de alte masuri. Vindecarea fisurilor anale necesita timp. Perioada in care fisurile anale se vindeca poate dura intre o luna si doua luni. In tot acest interval de timp, pacientii trebuie sa fie extrem de atenti si sa respecte intocmai schema de tratament. Nici dupa ce fisura anala s-a vindecat pacinetul nu trebuie sa revina la stilul de viata si obiceiurile care au dus la aparitia acestei boli, deoarece boala poate reveni in orice moment. Metodele naturiste de tratament s-au dovedit nu de putine ori extrem de eficiente.

tratamente bune pentru fisuri anale

Tratament cu fitoterapie pentru fisurile anale

Tratamentele cu fitoterapie sunt si ele extrem de diverse. Astfel, acestea se pot executa intern sau extren. Tratamentele fitoterapeutice interne se realizeaza de regula cu ajutorul ceaiurilor naturiste. Mai exista si tratamentele fitoterapeutice externe, ce consta in: aplicarea de cataplasme pe locul afectat, comprese cu ceaiuri, bai de sezut sau aplicarea unor unguente cu efecte calmante.

Tratamente fitoterapeutice pentru uz intern

Se pot face infuzii din mai multe plante, urmad ca licoarea obtinuta sa fie consumata inainte de mancare. Plantele din care se pot combina pentru infuzii sunt: flori de galbenele, musetel, soc, coada soricelului, frunze de menta, urzica, pelin, roinita, salvie, sunatoare, cada calului, papadie si multe alte plante de aces gen.

tratamente fitoterapeutice pentru fisuri anale

Tratamente fitoterapeutice pentru uz extern

Din plantele enumarate mai sus se pot face ceaiuri si cu ajutorul ceaiurilor, pacientii pot face bai de sezut. Aceste bai asigura o buna igiena si calmarea durerilor, iritatiilor si mancarimilor persistente la nivelul zonei anale. Dupa efectuarea acestor bai de sezut, locul trebuie lasat sa se usuce, apoi se poate aplica o crema naturista. Aplicarea acesteaia se va face cu mare grija, deoarece exista riscul ca zona afectata sa fie iritata si mai mult. Mai exact, crema se va aplica cu ajutorul degetului, intr-un strat subtire direct pe zona afectata.

Ce mai este nevoie in completarea tratamentelor fitoterapeutice

In primul rand este necesar ca pacientul sa-si schimbe total stilul de viata si alimentatia. In sensul ca este indicat sa faca putina miscare fizica in fiecare zi, fara a se solicita prea mult. In ceea ce priveste alimentatia, trebuie adoptat un regim pe baza de fibre si vitamine. Mancarurile picante si cele care produc constipatie vor trebui eliminate de indata din meniul zilnic.

Mortar and pestle, with fresh-picked herbs, peppercorns and sea salt. Herbs include basil, thyme, rosemary, oregano, mint, sage and bay leaves.

Tratamentele fitoterapeutice sunt foarte bune, iar pacientii care au respectat intocmai schemele de tratament au scapat de fisuri anale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *