Utilizarea ceaiurilor pentru tratarea hemoroizilor


HemoStop trateaza hemoroizii

De ce sa alegem ceaiurile pentru tratarea hemoroizilor?

Ceaiurile reprezinta una dintre cele mai utlizate tratamente impotriva bolilor hemoroidale. Tratamentul impotriva hemoroizilor bazat pe ceaiuri si produse naturiste provine inca din cele mai vechi timpuri. In ciuda faptului ca nu toate ceaiurile sunt recunoscute de catre autoritatile medicale ele si-au dovedit nu odata eficacitatea daca sunt consumate corespunzator de catre pacienti. Utilizarea ceaiurilor pentru tratarea hemoroizilor este folosita mai des in prezent, deoarece in trecut ele erau considerata de catre medici leacuri babesti, insa acum se doreste imbinarea medicinei clasice cu terapia naturista, pentru rezultate mai bune si o vindecare mai rapida a pacientilor. Folosirea ceaiurilor pentru tratarea hemoroizilor este una dintre cele mai usoare metode de a scapa de aceasta boala enervanta. Se poate face foarte comod de acasa fara un transport la medic si este relativ ieftin in comparatie cu o interventie chirurgicala.

Beneficiile utilizarii ceaiurilor pentru tratarea hemoroizilor

Daca pacientii nu sunt impatimiti dupa medicina traditionala si totusi sunt suferinzi de hemoroizi, acestia vor utiliza tratamentul naturist, tratament bazat foarte mult pe ceaiuri. Pentru a ameliora simptomele provocate de hemoroizi si chiar pentru a grabii vindecarea acestora, pacinetii care prefera medicina naturista sunt indrumati sa incerce o cura de ceaiuri din plante naturiste. Ceaiurile pentru hemoroizi contin diferite substane naturale, care ajuta la ameliorarea si vindecarea hemoroizilor. De asemenea compresele cu ceai aplicate pe zona afectata au proprietati astringente si ajuta la repararea si tonifierea tesuturilor din zona anusului. Alte beneficii ale tratamentului pe baza de ceaiuri sunt reducerea iritatiilor, previnerea constipatiei si a inflamarii zonei afectate.  In combinatie cu baile de sezut, dieta si alte remedii naturiste, aceste ceaiuri utilizate pentru tratarea hemoroizilor pot face adevarate minuni. Ceaiurile pentru tratarea hemoroizlor au dubla administrare: astfel unele ceaiuri se administreaza oral,iar alte ceaiuri prin aplicarea de comprese direct pe zona afectata, ambele variante fiind recomandate de catre specialisti. Atentie insa utilizarea ceaiurilor pentru hemoroizi se va face doar dupa citirea cu atentie a indicatiilor de pe cutie, sau a prospectului, deoarece utilizarea in exces a ceaiurilor pentru hemoroizi poate sa provoace diaree, de obiceii fiind recomandate un numar de pana la 4 cesti pe zi. Tratarea hemoroizilor la domiciliul pacientului cu diferite ceaiuri reprezinta o solutie viabila, iefitna si de mare succes.

Ceaiuri utilizate pentru tratarea hemoroizilor

Unul dintre cele mai cunoscute si utilizate ceaiuri pentru tratrea hemoroizilor este ceaiul de coada soricelului. Acest ceai este recunoscut datorita faptului ca reface foarte bine tesuturile distruse de catre hemoroizi, in special daca este aplicat direct pe zona afectata. De recomandat este ca acest ceai sa fie preparat cu maxim jumatate de ora inainte de a fi utilizat, asta pentru a avea un efect imediat. Ceaiul din coada calului, este si el un ceai foarte uzitat pentru tratamentul hemoroizilor si nu doar pentru remediul acesti boli, el avand o gama de tratare mai larga. Modul de administrare se face de regula prin aplicarea unor comprese sterile direct pe locul afectat, insa aceasta nu este o regula, ceaiul de coada calului se poate administra si pe cale orala. Un alt ceai pentru tratarea hemoroizilor este ceaiul de urzica, are un rol: revitalizant, energizant, antihemoragic si detoxifiant. Administrarea se realizeaza prin bai de sezut de 2 sau 3 ori pe zi timp de 4 sau 5 zile, insa in perioada in care pacientul are dureri mari este recomandat ca baile de sezut sa fie mai dese pentru a ameliora durerile si oprirea sangerarilor. De asemenea ceaiul negru este un remediu foarte eficient in tratarea bolilor hemoroidale, ajutand astfel la ameliorarea durerilor. Modul de administrare al acestui ceai se poate face atat oral cat si prin aplicarea de comprese pe zona afectata. Ceaiul de tataneasa este un remediu natural intalnit foarte des in tratarea hemoroizilor, va fi folosit in comprese externe, acesta reduce inflamatiile si vindeca ranile provocate de hemoroizi.

One thought to “Utilizarea ceaiurilor pentru tratarea hemoroizilor”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *