Se poate preveni cancerul de colon?


HemoStop trateaza hemoroizii

Ce reprezinta cancerul de colon?

Cancerul de colon este tumoarea maligna care poate sa fie o leziune a unor polipi colonici. Cancerul de colon se poate regasi atat la barbati cat si la femei. Cele mai multe cazuri de cancer de colon sunt provenite de la polipii colonici, iar intr-un procent relativ mic, cancerul de colon se poate mostenii. Cancerul de colon, mai este cunoscut sub denumirea de cancerul rectal si este o boala foarte dificila, deoarece poate sa nu prezinte simptome, cancerul de colon putand sa progreseze in diferite etape.

Simptomele aparitiei cancerului de colon

Sangerarea rectala, este una dintre putinele simptome prin care aceasta boala isi face remarcata aparitia, insa nu trebuie sa confundati aceasta simptoma, deoarece ea poate sa apara si la hemoroizi, fisuri, polipi colonici, de aceea este indicat sa mergeti la un medic specialist pentru o consultatie de specialitate si pentru a avea un diagnostic corect. Schimbari in miscarile intestinului sunt provocate de stres si diete. Aceasta simptoma este si ea foarte comuna si este printre primele semne care indica ca tranzitul intestinal nu este in regula. Anemia poate fi si ea o simptoma in ceea ce priveste aparitia cancerului de colon. De asemenea balonarea este si ea o simptoma foarte comuna care poate prevestii aparitia cancerului de colon. Pierderea brusca in greutatea si sensibilitatea abdominala pot fi si ele simptome ale aparitiei cancerului de colon, insa odata ce aveti aceste simptome este foarte indicat sa va prezentati la un medic specialist pentru punerea unui diagnostic corect.

Factorii de risc in ceea ce priveste cancerul de colon

Varsta este unul dintre principalii factori de risc al aparitiei cancerului de colon, acesta apare de regula la persoanele trecute de 50 ani. Un alt factor de risc este mediu, oamenii find mai expusi acesatei boli, in spcial in tarile puternic industrializate. Proastele obiceiuri alimentare si mesele sarace in fibre si viatmine pot fi un factor pozitiv in ceea ce priveste cancerul de colon. Un factor de risc binecunoscut de catre medici este ereditatea, astfel pacientii cu un astfel de istoric familial sunt mai expusi aparitiei cancerului de colon.

Cum sa prevenim aparitia cancerului de colon

Medicii spun ca mentinerea unui colon sanatos este deosebit de importanta. Pentru a ne mentine sanatosi avem nevoie in primul rand de o alimentatie cat mai corecta posibil. Alimentatia corecta pentru a preveni cancerul de colon inseamna ca anumite alimente trebuie consumate cu preporderenta, alimente precum: produsele lactate,varza, brocoli, somonul, sau sardinele. Pentru prevenirea cancerului de colon este indicata o sursa importanta de vitmaina D si consumul unor alimente ce contin acid folic, iar aceasta substanta se gasesten in: verdeturi, cereale , nuci si seminte si sucul de portocale. Miscarea zilnica, insa fara a depune un efort exagerat, este deosebit derecomandata pentru a prevenii aparitia cancerului de colon. Hidrocolonterapia este o procedura de curatare a colonului, procedura prin care se elimina toxinele care apar in zona colonului, iar aceasta metoda de prevenire si curatare a colonului are ca scop eliminarea tuturor rezidurilor toxice din tot sistemul intestinal. Dieta alimentara,in ceea ce priveste prevenirea cancerului de colon,poate varia in functie de persoana, stiul de viata, si varsta persoanei. Din pacate majoritatea oameniilor sunt expusi acestui tip de cancer datorita meniului care il consuma zilnic. Atentia oamenilor expusi acestui tip de cancer ar trebui sa se canalizeze in primul rand asupra unei diete alimentare baza indeosebi pe plante si vitaminele extrase din fructe si legume. Cu toate ca majoritatea oameniilor se gandesc ca aceasta dieta, ar insemna sa devina vegetarieni, nu este asa, dar trebuie evitate consumul de mancaruri grase si condimentate. Carnea de pui si pestele sunt alimente consistente recomandate pentru prevenirea cancerului de colon, alimente care furnizeaza diferite vitamine. Specialistii ne informeaza, ca nutritia bazata pe produse vegetale, este unul dintre cele mai bune moduri de prevenire a cancerului de colon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *