Cele mai eficiente ceaiuri pentru tratamentul hemoroizilor

Rolul ceaiurilor in tratarea hemoroizilor

Pentru tratarea si vindecarea hemoroizilor exista metode variate, incepand cu o dieta usora, sau mergand pana la cea mai drastica, adica metoda chirurgicala. Daca dumneavoastra nu sunteti adeptul medicamentelor, unguentelor, sau a diferitelor vizite la medic, o alternativa demna de luat in calcul o reprezinta ceaiurile pentru tratarea hemoroizilior, ceaiuri facute din diferite plante, care ajuta la tratarea hemoroizilor. Ceaiurile pentru hemoroizi au ca scop principal eliminarea stresului, constipatiei precum si imbunatarirea igienei anale. Ceaiurile pentru hemoroizi sunt extrem de folosite de catre pacienti, deoarece reprezinta o metoda relativ usoara de tratament, nu este foarte dureroasa si are costuri relativ mici, in comparatie cu celelalte tratamente impotriva bolii hemoroidale. Medicii si specialistii recomanda tuturor pacientiilor suferinzi de hemoroizi, o cura cu ceaiuri din plante medicinale, combinate de asemenea cu ceaiuri din plante, aceasta cura poate face adevarate minuni, in tratamentul contra hemoroizilor, daca este administrata corect.

Ce contin ceaiurile pentru tratamentul hemoroizilor

Substantele care se gasesc in componenta ceaiurilor pentru hemoroizi ajuta la reducerea iritatiilor, reducerea inflamatiilor si eliminarea constipatiei. Ceaiurile pentru hemoroizi au si anumite proprietati astringente care ajuta la refacerea tesuturilor din zona anala.

Cele mai bune ceaiuri utilizate pentru tratarea hemoroizilor

Pentru a avea efectul scontat, ceaiurile pentru hemoroizi, trebuie combinate cu un stil de viata sanatos, o dieta bazata pe fibre si vitamine, miscarea zilnica si desigur evitarea pe cat se poate a sedentarismului. De asemenea, unele ceaiuri pentru hemoroizi se pot aplica sub forma de comprese direct pe zona afectata, insa aceste tratamente cu ceaiuri trebuie obligatoriu insotite de o igiena stricta. In prezent, pe piata, pe site-uri de specialitate, in farmacii si plafaruri, exista o gama extrem de variata in ceea ce priveste tratamentul hemoroizilor cu ajutorul ceaiurilor, in materialul de mai jos va vom prezenta cateva dintre cele mai bune ceaiuri folosite pentru tratarea hemoroizilor. Ceaiul de tataneasa este extrem de indicat pentru tratarea hemoroizilor, acesta are rolul reducerii inflamatiilor si durerilor, vindeca ranile si de asemenea previne constipatia si diareea. Ceaiul negru este unul dintre cele mai utilizate si printre cele mai eficiente ceaiuri pentru tratarea hemoroizilor, acest ceai contine taninuri si antioxidanti , substante care elimina simptomele dureroase provocate de hemoroizi. De asemenea acest ceai poate fi utlizat atat pentru consumul zilnic, cat si pentru baile de sezut. Ceaiul de hamamelis, este un ceai cu proprietati astringente deosebit de bune, care poate reduce inflamatiile si durerile din zona anala. Ceaiul de papadie, previne constipatia si diareea, de asemenea ajuta la curatirea ficatului si stimuleaza functiile biliare. Ceaiul de urzica, este un ceai bazat pe plante naturale, se utilizeaza indeosebi in perioada crizelor hemoroidale, atunci cand pacientul sufera dureri intense si sangerari. Ceaiul de crusin, se gaseste in mai toate farmaciile, acest ceai previne constipatia si tulburarile tranzitului intestinal. Ceaiul antihemoroidal, este un ceai pe baza de plante, iar acesta se gaseste in toate plafarurile din tara, este un bun antiseptic si are o actiune laxativa. Ceaiul laxativ,este un ceai care ajuta la restabilirea tranzitului intestinal si este ideeal pentru persoanele sefurinde de hemoroizi. Ceaiul de lemn dulce, se gaseste in plafaruri, are o puternica actiune antiseptica, diuretica, tonica, antiinflamatorie si desigur laxativa. Ceaiul din plante medicinale, este un ceai pe baza de plante, iar pe langa tratamentul antihemoroidal are beneficii si asupra altor boli ale organismului. Ceaiul de frunze de frasin, este extrem de util pentru prevenirea constipatiei, iar acest ceai se poate gasi in majoritatea plafarurilor. De asemenea ceaiul de pelin este foarte bun in tratamentul pentru hemoroizi. Ceaiul de castan salbatic este util in tratarea hemoroizilor si nu numai, avand efecte anticoagulante, stimuleaza astfel circulatia. Ceaiul de musetel este un puternic tratament antihemoroidal, acest ceai avand efecte calmante asupra pacientului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *