Baile de sezut pentru hemoroizi

Baile de sezut pentru hemoroizi, sunt extrem de benefice!

Baile de sezut pentru hemoroizi sunt un remediu excelent in tratarea acestora si una dintre formele de tratare a hemoroizilor care se pot face la domiciliul pacientiilor. Persoanelor suferinde de hemoroizi, le sunt recomandate bai calde de sezut, de precizat ca baile nu trebuie sa fie fierbinti, deoarece exista riscul inflamarii zonei afectate. In majoritatea farmaciilor exista anumite pliculete, care se pot dizolva in apa folosita pentru aceste bai. Pliculetele care se pot gasii in farmacii, contin diferite substante, precum: analgezice, antiinflamatoare si vasoconstrictoare. Baile de sezut au un rol deosebit de important in tratarea hemoroizilor, astfel datorita acestor bai, pacientii au parte de un confort sporit, iar in combinatie cu alte tratamente dau rezultatele mult asteptate in ceea ce priveste tratarea hemoroizilior. Baile de sezut, sunt extrem de benefice in cazul aparitiei hemorozilor, fie ei interni sau externi, aceste bai, avand un rol deosebit de important in diminuarea volumului hemoroizilor. De asemenea, baile de sezut, reprezinta un remediu stravechi, iar aceste bai, reduc simtitor durerile si mancarimile resimtite de catre pacienti. Baile de sezut reprezinta una dintre cele mai utilizate tratamente impotriva hemoroizilor deoarece nu au efecte secundare, implica costuri minime, creeaza o stare de confort pacientului si totodata prin efectuarea acestor bai, pacientii au parte si de o igiena corespunzatoare atat de necesara in lupta impotriva hemoroizilor. De asemenea baile de sezut sunt benefice atat pentru tratarea hemoroizilor, cat si pentru tratarea fisurilor anale. Pe langa nenumaratele avantaje care le au, baile de sezut, omoara bacteriile si ajuta foarte mult la vindecarea ranilor. Pentru ca aceste bai de sezut sa aiba efecte imediate, este indicata monitorizarea atenta a alimentatiei si desigur mentinerea unui stil de viata sanatos.

Cum se realizeaza baile de sezut

Baile de sezut se fac astfel: pacientul va trebui sa ramana in pozitia sezut in apa calda, si este recomandat ca aceste bai sa se efectueze de 3 – 4 ori pe zi, iar acestea sa nu aiba o durata mai mare de 10 minute. De asemenea, se pot face bai de sezut prin folosirea unor comprese, astfel se pot aplica comprese din extract de plante precum: coada soricelului, galbenele, musetel, sau lumanarica, acestea avand o puternica actiune antiinflamatorie. Se recomanda ca baile de sezut sa se faca de obicei inainte cu 15 sau 20 minute de culcare. Caldura furnizata de apa, ajuta la reducerea inflamatiei, imbunatatiind semnificativ circulatia sanguina in zona anala si astfel baile de sezut, ajuta la vindecarea hemoroizilor. Este indicat ca baile de sezut sa se realizeze intr-un vas mare, sau de ce nu in cada, temperatura apei sa fie undeva intre 37 si 48 grade Celsius, iar apa sa aiba o inaltime de aproximativ 3 cm. In momentul in care se realizeaza baile de sezut, este indicata pozitionarea genunchilor in dreptul pieptului, astfel aceste bai isi pot face efectul mult mai bine. Imediat dupa efecturea acestor bai de sezut, zona trebuie uscata utilizand un prosop moale, sau un uscator de par. Daca se alege uscarea utilizand prosopul, atunci pacientii trebuie sa aiba mare grija intrucat zona este sensibila si nu trebuie pusa presiune sau apasata.

Plante cu ajutorul carora se pot face bai de sezut

Ceaiul din frunze de afin, se administreaza prin aplicarea de comprese, sau spalaturi, are rol antiinflamator, antiseptic si este extrem de benefic pentru tratarea hemoroizilor. Ceaiul de aglica, este recomandat pentru efectuarea bailor de sezut, precum si spalaturile dupa fiecare defecatie. Intrucat are un rol dezinfectant, ceaiul de albastrele, este ideal pentru efectuarea bailor de sezut, de fiecare data dupa eliminarea scaunului. Deoarece are un rol astringent, ceaiul de alun este indicat in efectuarea bailor de sezut, iar aceste bai se pot face dupa fiecare defecatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *