Simptomele hemoroizilor interni

Prin ce se caracterizeaza hemoroizii intetrni

Hemoroizii interni pot fi diagnosticati datorita simptomelor cum ar fi prezenta unei cantitati de sange in scaun, pe hartia igienica sau pe lenjeria intima. Hemoroizii interni se dezvolta in interioul canalului anal si din acest motiv ei nu sunt usor de observat, iar acestia pot sa apara atat la femei cat si la barbati. Hemoroizii interni se pot clasifica pe mai multe grade de severitate. Hemoroizii interni de gradul 1: reprezinta acei hemoroizi care sangereaza, insa ei nu ies afara din anus, iar acestia nu prezinta foarte multe simptome. Hemoroizii interni de gradul 2: pot sa ingrijoreze pacientii prin modul lor de manifestare, sunt hemoroizii care pot sau nu sa sangereze. Hemoroizii interni de gradul 3: reprezinta hemoroizii care pot fi impinsi inauntrul anusului cu degetul; avand in vedere ca acest tip de hemoroizi sunt intr-o stare avansata de graviditate, este indicata prezentarea pacientilor la medic. Mai avem hemoroizii interni de gradul 4: sunt acei hemoroizi care nu pot fi impinsi inauntrul anusului, iar acestia pot fi si hemoroizii trombozati. Acest tip de hemoroizi este cel mai grav, iar pacientii sunt nevoiti sa se gandeasca foarte serios la o interventie chirurgicala.

Simptomele hemoroizilor interni

Desi la prima vedere par asemanatoare, simptomele hemoroizilor interni difera de simptomele hemoroizilor externi. Prima si cea mai intalnita simptoma care apare in cazul hemoroizilor interni este sangerarea. Sangerarea se poate descoperii in materiile fecale eliminate, pe hartia igienica folosita sau chiar in vasul de toaleta. Durerea este o alta simptoma foarte des intalnita in cazul hemoroizilor interni, aceasta durere apare in urma constipatiei si a efortului pacientului de a elimina materiile fecale. Disconfortul local, precum si senzatiile de mancarime reprezinta cateva dintre cele mai intalnite simptome in cazul acestui tip de hemoroizi. In cazul in care au aceste simptome, pacientii vor fi nevoiti sa-si schimbe stilul de viata, sa adopte o alimentatie bazata pe fibre si vitamine. Totodata daca prezentati aceste simptome si tratamentul ambulatoriu nu a dat roade, este indicat sa mergeti la un consult medical. Acest lucru este estential, deoarace hemoroizii au unele simptome asemanatoare cu simptomele altor boli. Este bine de stiut ca hemoroizii interni pot suferii si alte complicatii precum fisurile anale sau abcesel anale.

Ce factori determina aparitie hemoroizilor interni

Multiplele afectiuni care pot determina aparitia hemoroizilor interni, agravarea lor prin iritare sau umflare sunt: anumite traume aparute in timpul travaliului la femeile gravide, greutatea prea mare aparuta, de asemenea in timpul sarcinii, obezitatea este unul dintre cei mai intalniti factori, constipatia cronica detine si ea un rol foarte important in ceea ce priveste aparitia hemoroizilor interni. Nu doar constipatia este un factor care determina aparitia acestui tip de hemoroizi, pe langa acest indiciu important, mai intalnim si diareea. Cu toate ca pare ciudat si diareea este un factor declansator al hemoroizilor interni. Raporturile sexuale anale, practicate in prezent de foarte multi oameni, reprezinta factori de risc in ceea ce priveste aparitia hemoroizilor interni. Este bine ca pacientii sa stie absolut toate detaliile despre hemoroizii interni, in acest fel, pacientii pot sa trateze boala la timp, pentru a nu se ajunge la alte complicatii. De asemenea, statul pe scaun pentru perioade indelungate de timp poate duce la aparitia hemoroizilor interni, iar aici cei mai expusi sunt soferii si persoanele care au un loc de munca in cadrul unui birou. Ridicarea de obiecte grele, poate duce la aparitia hemoroizilor, intrucat toata greutatea va apasa pe zona abdominala inferioara si implicit pe zona rectala. Hemoroizii interni pot sa apara si din cauza alimentatiei necorespunzatoare, in urma consumului ridicat de bauturi alcoolice si carbogazoase si lipsei de fibre si vitamine de care organismul are nevoie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *