Simptomele hemoroizilor externi

Ce sunt hemoroizii externi si de ce apar?

Hemoroizii externi apar de regula ca urmare a unei cresteri a presiunii exercitate asupra venelor hemoroidala externe. Hemoroizii externi, sunt situati sub pielea din jurul anusului, iar acestia se dezvolta in rectul inferior. Hemoroizii externi sunt deseori asociati cu o oarecare inflamatie dureroasa, in special cand apare acel cheag de sange, intre venele dilatate.

Simptome si factori declansatori a hemoroizilor externi

Datorita venelor umflate si inflamate, aflate in jurul anusului, pot sa apara simptome precum sangerari, dureri, sau purit in zona anala. Nu trebuie uitati nici factorii de risc care duc la aparitia acestor simptome. Femeile gravide sunt mai expuse riscului aparitiei hemoroizilor externi, datorita presiunii mari care apasa pe zona anala. Ciroza hepatica si obezitatea sunt factori declansatori in ceea ce priveste aparitia hemoroizilor externi. De asemenea fortarea la defecatie este un factor care influenteaza negativ tranzitul intestinal. Statul in pozitia sezut, pe perioade indelungate determina de asemenea, aparitia acestui tip de hemoroizi. Persoanele in varsta sunt mult mai expuse in fata acestei boli, la fel si persoanele care au precedente in familie. Constipatia cronica este unul dintre cei mai intalniti factori din cauza caruia apar hemoroizii externi, insa si diareea poate fi un bun factor declansator. Consumul de alimente condimentate, precum si o alimentatie saraca in fibre si vitamine duce inextremis la aparitia hmoroizilor externi. Pe langa alimentatia total neadecvata, consumul de alcool si bauturi carbogazoase, pot favoriza aparitia hemoroizilor externi. De regula, hemoroizii externi nu prezinta foarte multe simptome, insa in comparatie cu simptomele hemoroizilor interni, cei externi pot sa fie extrem de durerosi. Sangerarile si puritul in zona anala sunt de asemenea, simptome clare, care indica aparitia nedoritilor hemoroizi externi. De asemenea daca hemoroizii externi sunt iritati la defecatie, sau curatare, atunci pot sa apara anumite senzatii de mancarime si unele sangerari, in aceea zona. Un simptom mai putin intalnit poate fi aparitia unei umflaturi dureroase in zona anala, aceasta fiind rezultatul formarii unui cheag de sange. Daca pacientii prezinta aceast simptom, este necesar consultul unui medic specialist, deoarece pacientii pot sa sufere de hemoroizi externi trombozati. Hemoroizii externi trombozati sunt de regula extrem de durerosi, in acest caz medicul poate sa prescrie administrarea unor medicamente pentru a ameliora durerile si inflamatiile. In cele mai multe cazuri, simptomele hemoroizilor externi dispar in cateva zile, iar daca totusi simptomele nu dispar atunci este nevoie ca pacientul suferind de acest tip de hemoroizi, sa suporte o interventie chirurgicala.

Prevenirea aparitiei hemoroizilor externi

Cea mai buna preventie, in cazul hemoroizilor externi este mentinerea unui stil de viata sanatos si mentinerea unei diete bogate in fibre si vitamine. Nu trebuie uitata nici igiena, care detine unul dintre cele mai importante roluri in cazul aparitiei hemoroizilor externi. Constipatia si evitarea statului pe scaun ore in sir, trebuie de asemenea evitate, pentru a nu avea neplaceri ulterioare. Eliminarea scaunului in cel mai scurt timp posibil, imediat dupa aparitia senzatiei de defactie, este absolut necesara, astfel se pot evita alte complicatii. Exercitiile fizice, mersul pe jos si chiar alergarile usoarea sunt extrem de benefice pentru prevenirea aparitiei hemoroizilor externi. In cele mai multe cazuri, hemoroizii externi se pot trata ambulatoriu, insa pot exista si exceptii, atunci cand starea lor este mult prea grava si se apeleaza la tratamentul chirurgical. Pentru a mai ameliora din senzatia de disconfort creata de hemoroizii externi, pacientii sunt sfatuiti sa aplice pungi cu gheata direct pe zona afectata, acestea au rolul de a calma durerile si desigur sunt si antiinflamatorii. Este indicat ca imediat dupa eliminarea materiilor fecale, pacientii sa inlocuiasa hartia igienica cu tampoane medicinale sau servetele moi. De asemenea, baile de sezut cu apa calduta reprezinta un ajutor binevenit in lupta contra hemoroizilor externi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *