Cele mai bune creme pentru fisuri anale


HemoStop trateaza hemoroizii

Rolul cremelor in tratarea fisurilor anale


In farmacii si nu numai, exista numeroase crème contra fisurilor anale, avand un rol important in procesul de vindecare si de asemenea, avand diferite proprietati, precum: anestezic, balsamic, dezinfectant si nu in ultimul rand epiteizant. Pe langa tratamentul cu creme, pacientii sunt sfatuiti sa urmeze o dieta bogata in fibre si vitamine. Daca pacientii aleg taratamentul la domiciliu, atunci este bine de stiut ca acesta poate dura intre 4 si 6 saptamani. Cremele pentru tratarea fisurilor anale sunt foarte bune, ele au rolul de a calma durerile, usturimile si mancarimile. De asemenea, pe langa utilizarea cremelor contra fisurilor anale, este indicata folosirea unor servetele pentru bebelusi sau a tampoanelor medicale, in locul hartiei igienice, imediat dupa eliminarea scaunului.

Ce trebuie sa contina cele mai bune crème pentru tratarea fisurilor anale


Pentru a elimina durerile, utilizand cremele contra fisurilor anale, pacientii se pot adresa atat farmacistului cat si medicului. Astfel pentru a calma durerile este recomandata folosirea unei crème anestezice. Aceste crème se pot achizitiona din farmacii, iar perioada lor de administrare este de cel mult 7 zile. De asemenea sunt indicate cremele pe baza de ulei de ricin si zinc, acestea avand un rol protector. Cremele pe baza de ulei de ricin si zinc, protejeaza zona afectata de contactul pe care il poate avea fisura anala cu lenjeria intima. De asemenea cremele care au in componenta lor, nitroglicerina, sunt benefice in tratarea fisurilor anale, deoarece reduc semnificativ presiunea adunata in muschiul anal intern si astfel se permite vindecarea fisurii mai rapid. Administrarea cremelor se va face prin efectuarea unui masaj delicat. Cremele se vor aplica atat pe fisura in sine , cat si in zona inconjuratoare. Inainte de a aplica cremele ce contin nitroglicerina, este necesar ca pacientii sa consulte prospectul, deoarece utilizarea unor cantitati mai mari decat cele indicate, poate avea diverse efecte secundare, precum: dureri de cap si ameteli. In cazul in care apar alte inflamatii in jurul fisurii anale, atunci este indicata folosirea unor crème pe baza de steroizi, acestea au rolul de reducere a inflamatiilor, durerilor si mancarimiilor. Cremele bazate pe steroizi, trebuie administrate conform prospectului, iar perioada de administrare sa nu depasesca o saptamana. Cele mai bune crème pentru tratarea fisurilor anale, trebuie sa aiba in componenta lor substante care sa aiba efetce: antibateriane, antiinflamatorii si cicatrizante.

Cele mai bune crème pentru tratarea fisurilor anale


Pentru tratarea fisurilor anale, exista mai multe tipuri de crème, astfel putem avea crème naturiste si produse medicamentoase sub forma de unguente. Unguentul cicatrizant, se poate gasi in mai toate farmaciile de tip plafar, are o puternica actiune cicatrizanta, antiinflamatorie, regeneranta, epiteizanta, avand ca scop principal refacerea tesuturilor. Crema cu extracte vegetale si rasina de conifere, este o crema 100% naturala, are efecte cicatrizante, astringente, hemostatice si antiinflamatorii. Administrarea se va face local, aproximativ 2 – 4 grame pe zi. Unguentul cu tataneasa, este un excelent remediu contra fisurilor anale si nu numai, este un produs naturist, iar administrarea se face local, cu ajutorul unui masaj usor. De asemenea nu trebuie uitata nici crema de galbenele, aceasta crema fiind benefica si in tratarea altor inflamatii, are o actiune si o compozitie chimica foarte complexa. Modul de administrare, este local, direct pe zona afectata, de 2 – 3 ori pe zi. Fitoroid crema, este un produs medicamentos, avand o actiune lubrifianta, tonica si protectoare, de asemenea atenueaza durerea si senzatia de arsura asupra zonei afectate. Crema se administreaza de 4 ori pe zi, insa numai dupa ce s-a efectuat toaleta locala. Proktis – M este un unguent rectal, ce contine acid hialuronic si extract de castan salbatic. Acesta are rol de a vindeca si repara tesuturile afectate, vindeca fisurile anale si previne reaparitia acestora si de asemenea are un puternic rol antiinflamator. Se administreaza de 2 ori pe zi ( dimineata si seara), dupa efectuarea igienei intime.

4 thoughts to “Cele mai bune creme pentru fisuri anale”

  1. buna ziua !!!poate cineva sa ma ajute:sotul meu are dureri in zona anala de mai bine deo luna/la medic nu neam adresat dar in tot acest timp am folosit o gramada dea supozitoare,unguent shi pastile dar cu parere de rau are aceleashi dureri usturime mai ales cind are loc defecatiea.va rog ajutatima cine shtie cum se poate trata asha durere insuportabila

    1. Pentru dureri insuportabile trebuie sa aplicati o crema cu anestezina. Atentie: acest creme dau dependenta foarte repede – dupa aprox. 1 saptamana.

      Pentru vindecare / cicatrizare, va recomand crema HemoStop.

  2. Bună dimineața!as vrea sa va pun o singura întrebare, am cumpărat crema hemostop pentru fisuri anale iar după 3 zile de la aplicare a început sa mă mănânce , oare sa fie din cauza ca se cicatrizează zona afectata sau este de la altceva , astept un rasp, VĂ MULTUMESC!!!!

    1. In mod normal nu ar trebui sa aveti mancarimi in urma aplicarii cremei HemoStop. Mancarimile indica de regula o alergie la una din componentele cremei, cel mai frecvent fiind vorba despre Propolis.

      Cazul dumneavoastra este insa atipic: o alergie trebuia sa se manifeste imediat dupa aplicarea cremei, nu dupa 3 zile. A intervenit ceva intre timp? Un scaun foarte moale sau foarte tare? Ati consumat alimente care irita tractul anal, cum ar fi alimentele picante?

      Mai urmariti problema inca 2-3 zile. Daca faceti o legatura directa intre aplicarea cremei si aparitia mancarimilor, trebuie sa opriti imediat tratamentul (cauza o reprezinta alergiile).

      Va dorim multa sanatate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *