Cum se trateaza hemoroizii acasa?

De ce sa ne tratam acasa de hemoroizi?

Tratarea hemoroizilor acasa reprezinta un risc, daca pacientul nu este bine informat in ceea ce priveste tratamentul si conditiile de administrare al tratamentului. Tratamentele efectuate acasa dau rezultate pozitive de cele mai multe ori. In prezent exista cateva tratamente care se pot face acasa, rezultatul fiind menit sa usureze suportabilitatea durerii si grabirea procesului de vindecare al pacientului.

Tratamente impotriva hemoroizilor pe baza de plante

Plantele utilizate in mod frecvent pentru tratarea hemoroizilor sunt: galbenelele, grausorul, papadia, sau ghimpele. De asemenea radacina de papadie are rolul unui laxativ, iar acest remediu se administreaza pacientilor in doze de pana la 3 cesti pe zi. Un tratament cu efecte destul de bune impotriva hemoroizilor, il reprezinta tratamentul pe baza de ginko biloba, care este un antiinflamator, iar in doza standard se administreaza intre 40 si 60 mg de 2 sau 3 ori pe zi. Castanul salbatic este un astringent puternic, iar doza recomandata este de o ceasca de ceai timp de 2 sau 3 ori pe zi, sau aplicarea de comprese direct pe zona afectata. Un alt remediu naturist este alunul, este un astringent la fel de puternic precum castanul salbatic, acest remediu opreste sangerarile si diminiueaza inflamatiile tesuturilor. Metoda de administrare este de 3 ori pe zi, dupa fiecare scaun, aplicarea facandu-se extern. Impotriva hemoroizilor externi se pot aplica comprese cu aloe vera, o planta care reduce durerea si iritarea hemoroizilor.

Tratamente impotriva hemoroizlior pe baza de yoga

Desi pentru multi pacienti poate parea destul de bizar, cursurile de yoga ajuta la atenuarea simptomelor hemoroizilor prin diferite exercitii usoare. Aceste exercitii trebuie insotite de un regim alimentar adecvat pentru a avea rezultatul scontat, insa pentru mai multe detalii este recomandata consultarea doctorului. Hidroterapia are si ea un rol semnificativ in ameliorarea durerii provocate de hemoroizi si stimuleaza circulatia sanguina in zona din jurul anusului. Se recomanda baile alternative calde si reci, de asemenea se pot utiliza comprese alternative, calde, reci. In combinatie cu aceste exercitii este recomandat: reducerea stresului, stationarea la toaleta pe perioade scurte de timp, reducerea sau chiar stoparea fumatului.

Tratamente nutritive utilizate in tratarea hemoroizilor acasa

Pentru tratamentul impotriva hemoroizilor, trebuie sa evitati obligatoriu constipatia, in acest sens este indicata mentinerea unei diete foarte bogate in fibre si trebuie o hidratare foarte buna a organismului. Consumand multe fructe si legume va puteti intarii vasele sanguine, deoarece fructele si legumele contin multe fibre si numerosi antioxidanti. Terapiile nutritionale ajuta la tratamentul hemoroizilor, previn constiparea si aparitia acestei boli. O alta modalitate de a trata hemoroizii acasa fara ajutorul medicului este consumul de alimente bogate in vitamina C si bioflavonoide, combinate cu pierderea in greutate a pacientului, ajuta la prevenirea si vindecarea hemoroizilor. Alimentele bogate in fibre care trebuie consumate sunt: brocoli, orzul, lintea, taratele de grau, merele, perele, morcovii si spanacul. In cadrul dietei alimentare sunt si alimente ce trebuie evitate in caz ca suferiti de acesta boala, alimentele ce trebuie evitate sunt: cafeaua, piperul, mustarul, sau bauturile alcoolice, aceste alimente irita hemoroizii. Gheata este un element important in tratarea hemoroizilor, astfel aplicata direct pe piele, gheata contracta vasele de sange, opreste umflarea si durerea este mai usor suportabila sau chiar eliminata.

Igiena este unul dintre factorii principali in tratarea hemoroizilor!

Igiena este primul si cel mai important lucru in tratarea hemoroizilor acasa, igiena trebuie sa primeze de fiecare data, care alaturi de celelalte metode poate aduce satisfactii pacientului fara a apela la ajutorul doctorului, sau mai rau tratmentul chirurgical. Prin urmare regiunea anala trebuie sa fie intotdeauna curata pentru a nu se agrava problemele, igiena se face cu apa calduta sau servetele umede neparfumate si fara alcool, in nici un caz cu orice alta substanta care poate irita. Specialistii ne recomanda ca inainte de tratamentele chirurgicale sa apelam la tratamentele naturiste, care de cele mai multe ori au dat rezultate minunate.

One thought to “Cum se trateaza hemoroizii acasa?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *