Operarea cu laser a hemoroizilor

De ce sa alegem operatia cu laser impotriva hemoroizilor?

Alegerea unui astfel de tratament depinde de pacient, de posibilitatile financiare si de medicul spcialist. Tratamentul cu laser este unul dintre cele mai intalnite tipuri de tratamente impotriva hemoroizilor. Totusi chirurgia laser nu este necesara inca de la primele simptome, fiind recomandata doar atunci cand apar complicatii de genul: hemoroizii devin prea mari si sangereaza abundent provoacand un disconfort foarte mare. Asadar specialistii recomanda un astfel de tratament in cazurile avansate ale boli si cazurile care nu au avut un raspuns pozitiv altor tratamente mai usoare.

Chirurgia laser, aplicata cu succes in tratamentul hemoroizilor!

Pentru orice medic, utilizarea chirurgiei laser in tratamentul hemoroizilor, necesita o acuratete si o indemanare de invidiat. Cu ajutorul chirurgiei laser, hemoroidul este taiat sau vaporizat, iar perioada de vindecare si recuperare este semnificativ mai mica in comparatie cu operatia clasica. Prin operarea hemoroizilor cu ajutorul laserului, pacientii au parte de o vindecare mai rapida, mai putine medicamente si mult mai putin disconfort.

Cum se realizeaza operatia hemoroizilor cu ajutorul laserului

Este bine de stiut ca inainte de efectuarea operatiei cu laser, trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra asupra tratamentului pe care il urmati in prezent si riscurile la care va supuneti in cadrul acestei interventii chirurgicale. Intrucat laserul are diverse functii terapeutice, izoleaza nervii si vasele de sange cu ajutorul unei lumini, iar datorita izolarii acestor nervi pacientii sufera doar un mic disconfort postoperator. Procedura prin care se executa operatia hemoroizilior cu laser este urmatoarea: se foloseste aparatul laser pentru a introduce curenti electrici in vena afectata, iar sangele fiind stopat in hemoroid, astfel sonda laser putand sa trimita curent electric in hemoroid. Aceasta procedura se poate utiliza daca sunt hemoroizi externi. Operatia cu laser este atat in avanatajul pacientului cat si in avantajul medicului, care poate realiza operatia intr-un timp mult mai mic si cu o precizie foarte mare.

Terapii laser pentru operarea hemoroizilior

In medicina moderna exista doua terapii laser pentru operarea hemoroizilor, ambele terapii fiind extrem de eficiente in cazul acestor operatii. Coagularea laser, pentru operarea hemoroizilor consta in formarea unor cicatrici menite sa opreasca fluxul de sange in hemoroizi. Excizia laser reprezinta procesul de vaporizare efectiva a hemoroizilor.

Avantaje si dezavantaje ale operatiei laser pentru hemoroizi

Daca ar fi sa facem o comparatie intre avantajele si dezavantajele operatiei cu laser pentru hemoroizi, vom avea clar mai multe avantaje. Un avantaj demn de luat in seama pentru operatia cu laser este perioada de recuperare, destul de scazuta. Un alt avantaj al chirurgiei laser este durerea postoperatorie pe care pacientul o resimte, aceasta fiind o durere suportabila si de scurta durata. Operatia cu laser asupra hemoroizilor se face cauterizand plaga si astfel nu mai exista riscul altor infectii mai mici. Riscurile unei operatii cu laser sunt mult mai mici, in comparatie cu operatiile clasice. Tot un avantaj al acestei operatii il reprezinta riscul destul de mic de recidiva. Pe langa aceste avantaje, tratamentul hemoroizilor cu laser are si cateva dezavantaje. Un dezavantaj major il reprezinta pretul destul de ridicat al acestei interventii, iar un alt dezavantaj il reprezinta faptul ca interventia se poate realiza doar asupra hemoroizilor externi. O veste mai putin fericita este ca in urma acestei interventii boala poate recidiva daca pacientul nu isi schimba stilul de viata si nu eliminia factorii de risc care au dus la aparitia acestei boli. Perioada de recuperare in urma operatiei cu laser poate dura intre 5 si 7 zile, perioada in care pacientul are voie sa faca doar miscari lente, pacientilor fiindu-le interzise calatoriile lungi, eforturile de orice fel si statul in pozitie sezanda. In concluzie metoda operatiei laser, este o metoda de tratament relativ usoara si destul de sigura.

3 thoughts to “Operarea cu laser a hemoroizilor”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *