Alimente recomandate pentru hemoroizi

Dieta alimentara recomandata persoanelor suferinde de hemoroizi

Absenta fibrelor alimentare si lipsa lichidelor, pot conduce la garavarea bolii, de aceea este foarte importanta alimentatia pentru vindecarea acestei boli. Dieta alimentara si stilul de viata al fiecaruia dintre noi poate fi un factor destul de important in ceea ce priveste aparitia hemoroizilor, totodata dieta alimentara si sitlul de viata impreuna cu un tratament corespunzator ajuta la vindecarea pacientului intr-un timp mai scurt. De aceea dieta necorespunzatoare trebuie imediat inlocuita, cu alimentele necesare vindecarii acestei boli. Asadar pacientilor suferinzi de hemoroizi, le sunt recomandate alimentele bogate in fibre, cerealele integrale, fructele si legumele proaspete, de preferinta fiind alimentele care asigura un aport de bioflavonoide, aceasta substanta fiind foarte utila pentru intarirea vaselor de sange. Persoanelor bolnave de hemoroizi, le sunt categoric interzise consumul de mancaruri picante, meniuri de tip Fast Food, consumul de bauturi carbogazoase, consumul de bauturi alcoolice, sau orice alt aliment care poate produce constipatie sau balonare.

Fructele, un remediu excelent pentru tratarea si prevenirea hemoroizilor

Murele sunt fructele perfecte pentru combaterea hemoroizilor, astfel prin continutul foarte mare de fibre, murele stimuleaza detoxifierea colonica, combatand excelent constipatia. De asemenea ciresele, coacazele negre si coacazele rosii au efecte dintre cele mai bune in lupta impotriva hemoroizilor. Pentru un efect imediat este recomandat ca sucurile de mure si sucurile de afine sa fie consumate impreuna si sa fie proaspete. De preferat ar fi, ca sucul de coacaze negre sa nu fie administrat in acelas timp cu sucul de coacaze rosii. In alimentatia publica gasim cu usurinta alimente cu efect laxativ precum: merele, sfecla, ridichiile, semintele de in, fructele de padure, urzica, caisele, sau laptele batut. Datorita acestor alimente va puteti bucura de mese foarte sanatoase si diversificate. Fructele proaspete sunt cele mai recomandate alimente si nu doar in tratarea hemoroizilor ci si in tratarea multor altor boli. Se recomanda consumul ridicat de fructe proaspete deoarece au o cantitate mare de vitamina C, sunt bogate in fibre si au efecte laxative. Pepenele galben este unul dintre cele mai consumate fructe datorita nivelului crescut de beta – caroten, fiind o sursa buna de vitamine si minerale, acesta avand si proprietati anticoagulante. Coacazele au un continut bogat in vitamina C si vitamina P, contin cantitati mici de acizi grasi, acizi care controleaza durerea. Sucul de rodii este benefic in ameliorarea si tratarea hemoroizilor, datorita calitatilor astringente. Modul de administrare este de 2 sau 3 cani pe zi. Din nefericire sucul de rodie este putin mai greu de procurat. Consumul de portocale este recomandat in tratarea hemoroizilor, deoarece contine vitamina C si bioflavonoide. Se recomanda a se consuma intre 2 si 4 portocale pe zi, de preferabil 2 dimineata si 2 seara. Papaia este fructul cu un continut mare de fibre, enzime si minerale, atat de necesare digestiei usoare.

Recomandari alimentare impotriva hemoroizilor

Pentru tratarea, sau prevenirea hemoroizilor, specialistii ne recomanda mancaruri cat mai putin codimentate si cat mai naturale posibil, un exemplu fiind sucul de afine ce este un produs 100% natural, care ajuta la combaterea hemoroizilor. Fibrele sunt sursele alimentare care se obtin din consumul cotidian de cereale integrale si paine integrala. Insa consumul de cereale si paine integrala nu este indeajuns in tratarea si prevenirea hemoroizilor, acestea trebuie sustinute cu un consum de legume proaspete precum: cartofii sau varza, iar acest aport sa fie insotit de un consum ridicat de ceaiuri, apa plata, sau sucuri naturale. De asemenea supele din plante reprezinta un aliment foarte bun impotriva hemoroizilor. Pentru combaterea hemorozizilor este foarte util ca servirea meselor sa fie la intervale regulate de timp, pentru normalizarea scaunului, evitandu-se astfel fortarea anusului. Mestecarea indelungata a mancarii este o masura buna de preventie pentru persoanele care sufera de hemoroizi, astfel anusul nu mai este expus anumitor iritatii.

One thought to “Alimente recomandate pentru hemoroizi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *