Tratamentul hemoroizilor externi


Trateaza hemoroizii

Caracteristicile hemoroizilor externi

Hemoroizii externi pot sa apara, ca urmare a cresterii presiunii exercitate asupra venelor hemoroidale externe. Obezitatea, sarcina, sau ciroza hepatica, reprezinta cauzele care pot duce la inflamarea si umflarea venelor hemoroidale externe. De precizat, este faptul ca nu toate cazurile de hemoroizi externi pot sa prezinte simptome. Hemoroizii externi, sunt de cele mai multe ori observati ca noduli din jurul anusului, aproape orice umflatura sau inflamatie aflata in zona anala este considerata a fi hemoroid extern. Hemoroizi externi, sunt prezenti, in special la femeile insarcinate si la persoanele care pun o presiune mare asupra zonei anale prin natura meseriei lor. In cazul aparitiei hemoroizilor externi la femeile insarcinate, acestia pot sa dispara imediat dupa nastere, astfel nu mai este necesar tratamentul.

Tratamentul hemoroizilor externi

Cea mai buna metoda de tratament, este prevenirea, prin urmare pacientii sunt sfatuiti sa elimine pe cat posibil cauzele care favorizeaza aparitia acestui tip de hemoroizi. Optiunile de tratare a hemoroizilor externi, pot incepe cu: modificarea dietei alimentare, reglarea tranzitului intestinal, iar in ultima instanta se poate ajunge si la interventia chirurgicala. In majoritatea cazurilor, tratamentul hemoroizilor externi este bazat pe ameliorarea simptomelor, scaderea presiunii asupra venelor hemoroidale si desigur reglarea tranzitului intestinal. Un prim pas, pentru tratarea hemoroizilor externi este igiena. De asemenea, pacientii suferinzi de hemoroizi externi, sunt sfatuiti sa apeleze la bai calde de sezut imediat dupa folosirea toaletei si sa inlocuiasca pe cat posibil hartia igienica, cu servetele, sau tampoane medicinale. Pentru a mai reduce din senzatia de disconfort, pacientii pot aplica pe zona afectata pungi cu gheata. Pentru a mai atenua durerile si inflamatiile, pe parcursul tratamentului, pacientii sunt sfatuiti sa nu puna presiune pe zona anala. Cresterea consumului de fibre si lichide, este deosebit de importanta pentru tratarea acestui tip de hemoroizi. De asemenea si laxativele elimina cu succes constipatia, insa trebuie avut mare grija cu administrarea acestora. Intrucat hemoroizii externi, pot sa fie trombozati, medicul dumneavoastra va poate prescrie anumite medicamente pentru a mai atenua durerea. In cele mai multe cazuri, hemoroizii externi dau semne de vindecare in cateva zile de la inceperea tratamentului, insa exista si cazuri mai speciale, cand se poate ajunge la interventia chirurgicala, asta in cazul hemoroizilor externi trombozati. Pentru ca tratamentul sa aiba rezultatele asteptate, este indicat ca pacientii sa evite consumul de alimente condimentate, consumul de bauturi alcoolice, statul ore indelungate pe scaun si desigur constipatia.

Tratarea hemoroizilor externi la domiciliu

In prima faza, hemoroizii externi se pot trata la domiciliul pacientului, astfel este indicata cresterea aportului de fibre din dieta. Consumul ridicat de fructe si legume si hidratarea organismului cu apa, reprezinta solutii ideale pentru tratarea hemoroizilor externi la domiciliu. De asemenea aplicarea diferitelor creme, supozitoare si geluri, pot ajuta la ameliorarea durerii si reducerii inflamatiilor. O alta metoda de tratament ambulatoriu, o reprezinta baile locale cu apa calduta timp de aproximativ 15 minute, de 3 ori pe zi. Stabilirea unui orar de eliminare a scaunului, astfel se poate elimina constipatia. De asemenea pacientii sunt sfatuiti sa creasca aportul de bioflavonoide. Daca pacientii, prezinta hemoroizii durerosi, care sangereaza, este indicat si consumul de ceai de ceapa. Pentru a elimina durerile din timpul eliminarii scaunelor, este indicat ca pacientii sa consume seminte uscate de mango, de 2 sau 3 ori pe zi. De asemenea, exercitiile fizice usoare, sunt recomandate zilnic. Este recomandat un consum cat mai ridicat de apa, necesar pentru a creste cantitatea de fecale, de asemenea, pacientii nu trebuie sa stea mult timp pe vasul de toaleta. Din pacate majoritatea persoanelor isi schimba obiceiurile alimentare si stilul deviata abia dupa ce hemoroizii externi si-au facut aparitia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *