Cele mai bune remedii pentru hemoroizii externi


HemoStop trateaza hemoroizii

Hemoroizii extreni, caracteristici

Hemoroizii exteni apar de regula in urma unei presiuni foarte mari exercitate asupra venelor hemoroidale externe. Aceste vene sunt localizate in jurul canalului anal, iar atunci cand sunt afectate ele devin umflate si inflamate. Exista numerosi factori de risc care favorizeaza aparitia acestui tip de hemoroizi. Unul dintre principalii factori de risc este obezitatea. Perosanele care au o greutate mult mai mare decat greutatea necesara pentru innaltimea si varsta lor sunt expusi riscului acestui tip de hemoroizi. De asmenea, de hemoroizii externi nu sunt scutite nici femeile gravide. Acestea sunt expuse acestei boli datorita greutatii care pune o presiune foarte mare asupra canalului anal. Fortarea eliminarii unui scaun tare si voluminos poate favoriza aparitia hemoroizilor externi. Hemoroizii externi pot sa apara si datorita varstei inaintate a pacientilor si desigur in urma unei constipatii severe. Spre deosebire de hemoroizii interni, acest tip de hemoroizi sunt extrem de durerosi, asta si din pricina faptului ca se afla in afara anusului.

Cele mai bune remedii pentru hemoroizii externi

La fel ca si in cazul hemoroizilor interni si hemoroizii externi au optiuni variate de tratament. Tratamentul hemoroizilor externi este practic acelas cu tratamentul hemoroizilor interni. In prima instanta se recurge la adoptarea unui regim bazat pe fibre si vitamine. Regimul alimentar compus din fibre are rolul de a asigura o digestie foarte buna si astfel se poate evita constipatia. De asemenea pacientii trebuie sa-si regleze tranzitul intestinal. In acest sens este recomandat ca servirea meselor sa se faca la intervale de timp bine definite.
Hidratarea optima a organismului este foarte importanta, acest lucru presupune consumarea a minim 2 litri de lichide in fiecare zi. Lichidele optime pentru hidratarea corecta sunt: ceaiurile naturale, sucurile naturale sau apa. Este nevoie de o buna hidratare pentru a impiedica aparitia constipatiei. Doar asa scaunele vor deveni mult mai moi, acest lucru fiind absolut obligatoriu in procesul tratarii hemoroizilor externi. Prin administrarea acestor 2 simple si la indemna tratamente pacientii fac un pas important in ceea ce priveste tratarea hemoroizilor externi. In paralel cu eliminarea constipatiei, pacientii pot stopa durerile si simptomele neplacute provocate de hemoroizi. Un lucru extrem de important il reprezinta igiena intima. Aceasta trebuie efectuuata cu mare atentie, in cazul hemoroizilor externi, pentru a nu se irita si mai mult locul afectat. In acest sens pacientilor le este recomandat sa inlocuiasca hartia igienica cu servetele umede moi sau tampoane medicinale. Medicii sunt de parere ca pacientii ar trebui sa petreaca timp foarte scurt pe vasul de toaleta, pentru a nu agarava si mai mult hemoroizii. Pentru o buna igiena intima sunt recomandate baile calde de sezut. Acestea au meritul de a calma durerile, de a reduce iritatile si mancarimile. De asemenea, se pot aplica comprese cu gheata. Comprese cu gheata igienizeaza foarte bine zona anala si redau pacientilor o stare de confort sporit. Cremele antihemoroidale reprezinta unul dintre cele mai eficiente tratamente contra hemoroizilor. Datorita proprietatilor pe care acestea le detin, ele au o actiune imediata asupra hemoroizilor si reduc considerabil durerile pacientilor, asta intr-un timp foarte scurt. Se recomanda aplicarea acestor creme imediat dupa ce s-a efectuat igiena intima. Cremele se vor aplica direct pe zona afectata, insa pacientii trebuie sa aiba grija cum aplica aceasta crema, doarece exista riscul sa irite venele hemoroidale.
Pe langa aceste tratamente benefice pacientii sunt sfatuiti sa evite sedentarismul. Pentru a evita sedentarismul se pot face anumite exercitii fizice, de exmplu exercitiile Kegel. Exista insa si posibilitatea ca toate aceste tratamente sa nu aiba rezultatele asteptate din cauza ca nu au fost administrate corect sau la timp. In acest caz hemoroizii se agraveaza si este nevoie de o dureroasa interventie chirurgicala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *