Cum se face diagnosticarea hemoroizilor?

De ce este importanta diagnosticarea bolii hemoroidale

Asemenea oricarei alte boli si aceasta boala se poate agrava daca nu este diagnosticata si tratata la timp. Spre deosebire de alte boli, hemoroizii se pot diagnostica relativ usor, uneori nici nu este nevoie de ajutorul medicilor. Cu toate ca se diagnosticheaza relativ usor, este de preferat ca aceasta boala sa fie diagnosticata corect si la timp. In caz contrar boala se poate agrava intr-un ritm foarte accelerat. De asemenea, diagnosticarea din timp a bolii hemoroidale este necesara pentru ca pacientii sa-si poata administra tratamentul corespunzator. Daca aceasta diagnosticare nu se face din timp, pacientii pot ajunge la forme de tratament mult mai severe ( de exemplu interventia chirurgicala). Cu toate ca hemoroizii se pot diagnostica chiar de catre pacienti, este recomandat sa va prezentati si la medic. Un consult medical de specialitate este binevenit in cazul in care prezentati simptome asemanatoare cu simptomele bolii hemoroidale. Daca prezentati simptomele bolii hemoroidale este recomandat sa va prezenati la medic, deoarece sunt boli asemanatoare cu boala hemoroidala, precum fisurile anale. In acest caz numai doctorul poate pune un diagnostic corect si desigur sa prescrie o forma de tratament corespunzatoare.
Metode de diagnosticare a hemoroizilor externi
Acest tip de hemoroizi sunt foarte usor de dignosticat, pacientii pot observa ei insisi daca ceva nu este in regula. In prezent exista foarte multe procedee cu ajutorul carora se pot diagnostica acest tip de hemoroizi. Una dintre principalele si cele mai cunoscute metode de dignosticare a acesti boli este prezenta sangelui atat in scaun cat si pe hartia igienica. De asemenea, proeminentele si pielea inchisa la culoare din jurul anusului reprezinta semne clare ca puteti suferi de hemorozi. Exista insa si cazuri cand acele proeminente sunt umflate excesiv si provoaca dureri foarte mari la atingere. In acest caz este recomandat ca pacientii sa se prezinte cat se poate de repede pentru un consult medical de specialitate. Hemoroizii se mai pot diagnostica si datorita mancarimilor si iritatilor care apar in zona anala.Trebuie precizat faptul ca singura metoda de dignosticare a hemoroizilor este examinarea atenta a anusului. Pentru dignosticarea corecta a hemoroizilor, doctorul va folosi un aparat cu un tub luminos si concav. Acest aparat poarta numele de anoscop, iar el va fi introdus in rectul pacientului pentru diagnosticare.

Ce pasi trebuie urmati dupa diagnosticare

La fel ca in cazul oricarei alte boli, dupa diagnosticarea hemoroizilor se recurge la tratarea acestora. Tratarea hemoroizilor presuspune mai multe forme de tratament, naturist, medicamentoas si in ultima instanta interventia chirurgicala. Medicii recomanda tratarea din timp a acestei boli. Daca pacientii se trateaza imediat ce boala a fost depistata atunci ei pot scapa foarte repede de aceasta neplacuta boala. Tratamentul din timp inseamna administrarea unui tratament naturist. Prin administrarea unui tratament naturist pacientii fac un pas important in procesul tratarii bolii hemoroidale.Tratamentul naturist inseamna adoptarea unui regim alimentar bazat pe fibre si vitamine. Acest regim alimentar are rolul de a asigura o buna digestie si astfel constipatia este eliminata. Tot din categoria tratamentelor naturiste face parte si ceaiul pentru tratarea hemoroizilor. Compozitia acestui ceai este 100% din plante si aduce un plus de sanatate pentru intreg organismul. Cei care respecta aceasta forma de tratament vor avea parte de o buna hidratare a organismului. Hidratarea este necesara pentru intreg corpul uman, ea avand meritul de a inlatura si de a tine constipatia la distanta. Cremele antihemoroidale intra si ele in categoria tratamentelor naturiste pentru hemoroizi. Pacientii care aleg un tratament cu astfel de unguente vor observa ca durerile, mancarimile si iritatiile nu vor mai fi atat de intense sau chiar vor disparea cu totul. Medicii sunt de parere ca daca se adopta acest tratament naturist, boala hemoroidala poate fi tratata foarte usor si intr-un timp record.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *