Cum se pot micsora hemoroizii interni?

Metode de micsorare a hemoroizilor interni

In prezent exista foarte multe tratamente pentru acest tip de hemroizi, insa acestea trebuie administrate corect si de indata ce boala hemoroidala a fost descoperita. Formele de micsorare a hemoroizilor interni sunt foarte variate, astfel se poate incepe cu un tratament usor iar daca acesta nu da rezultate se poate ajunge si la o interventie chirurgicala. Cu toate acestea, medicii recomanda pe cat posibil evitarea unei interventii chirurgicale. O interventie chirurgicala asupra hemoroizilor interni este foarte dureroasa, costisitoare si extrem de jenanta pentru unii pacienti. Se poate afirma ca cea mai simpla metoda de micsorare a hemoroizilor interni este tratamentul naturist.
Tratamentul naturist va da rezultatele asteptate daca este administrat de indata ce hemoroizii au fost descoperiti. Odata administrat acest tratament poate sa faca adevarate minuni, astfel el poate micsora foarte mult hemoroizii. In cele mai multe cazuri s-a demonstrat ca datorita acestui tip de tratament, hemoroizii nu doar ca s-au micsorat semnificativ, dar au si disparut definitiv. Tratamentul naturist pentru micsorarea hemoroizilor interni, are la baza mai multe forme de tratare. Un dintre principalele forme de micsorare a hemoroizilor interni, cu ajutorul tratamentului naturist o reprezinta adorptarea unui regim alimentar bazat pe fibre si vitamine. Aceasta forma de tratament are rolul de a reda pacientilor un bun tranzit intestinal si astfel se impiedica aparitia constipatiei.
Hidratarea optima a organismului este o alta forma de tratament naturist prin care hemoroizii se pot micsora. La fel ca tratamentul cu fibre si aceasta forma de tratament are ca scop principal eliminarea constipatiei. Trebuie subliniat faptul ca o buna hidratare se va face doar consumand zilnic minim 2 litri de lichide. Pacientii trebuie sa stie ca nu orice lichid este bun pentru hidratarea organsimului. Lichidele optime pentru hidratare sunt: apa, sucurile naturale si ceaiurile naturiste. Consumate in cantinatea optima, aceste lichide indeparteaza eficient si rapid constipatia, iar in acest fel organismul se revigoreaza.


Persoanelor care sufera de hemoroizi le este interzis consumul de bauturi alcoolice si bauturi carbogazoase. Pentru ca tratamentul naturist sa fie complet, pacientii pot apela si la ungunetele pe baza de plante. De precizat ca aceste creme naturiste sau supozitoare se vor aplica numai dupa ce s-a efectuat o foarte buna igiena intima. Cremele naturiste au rolul de a calma durerile pacientiilor si de a reduce iritatiile si mancarimile provocate de boala hemoroidala. Aceste creme se vor aplica de indata ce zona anala a fost uscata. Cremele antihemoroidale se vor aplica direct pe zona afectata, intr-un strat subtire, printr-un masaj delicat. Pentru aplicarea in profunzime trebuie folosita o manusa chirugicala. Atentie: nu aplicati o crema antihemoroidala in interiorul anusulu direct cu degetul. Unghia de la deget va poate cauza leziuni serioase.
In caz ca toate aceste tratamente nu au dat rezultate sau nu au fost administrate corect, hemoroizii se pot agrava ajungandu-se la hemoroizi trombozati. Pentru a fi tratati acest tip de hemoroizi este necesara o interventie chirugicala. Aceasta interventie se poate face cu ajutorul mai multor metode, insa toate sunt foarte dureroase. Pe langa durerea care pacientii trebuie sa o suporte, acestia vor fi nevoiti sa aiba o perioada de recuperare de aproximativ 2 saptamani. Pe tot parcursul acestei perioade, pacientii vor fi nevoiti sa-si intrerupa activitatile cotidiene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *