Hemoroizii si constipatia

Constipatia si rolul ei asupra bolii hemoroidale

Constipatia reprezinta unul dintre principalii factori determinanti in ceea ce priveste aparitia si dezvoltarea bolii hemoroidale. Constipatia este una dintre cele mai frecvente boli ale lumii moderne. Netratata la timp aceasta poate avea conseginte dintre cele mai grave asupra corpului uman. Persoanele care sufera de constipatie trebuie sa depuna un efort destul de mare pentru eliminarea scaunelor. Datorita acestui efort sustinut se creeaza o presiune foarte mare asupra venelor din zona anala si astfel apar hemoroizii. Prin constipatie majoritatea oamenilor inteleg eliminarea greoaie a unor scaune voluminoase. Insa exista si cazuri in care constipatia inseamna prezenta unui scaun relativ mic in volum insa acesta fiind foarte tare si uscat. Din pacate in ziua de azi, constipatia este un factor care se intalneste la majoritatea populatiei, din motive diferite. Cu alte cuvinte, constipatia este o boala ce apartine civilizatiei moderne. De regula, constipatia apare din pricina unei alimentatii dezastruoase. O alimentatie dezastroaasa inseamna: lipsa fibrelor si vitaminelor din meniul zilnic al fiecarei persoane.

Masuri de prevenire si stopare a constipatiei

Pentru a preveni si stopa o nedorita constipatie, pacientii pot apela la foarte multe metode si tratamente. Aceste masuri de precautie si tratament se pot administra chiar de la domiciliul celor afectati, nefiind nevoie de o internare in spital. Eliminarea constipatiei este primul pas care trebuie sa-l faca orice bolnav de hemoroizi. Trebuie subliniat faptul ca daca nu se indeparteaza constipatia, orice alta forma de tratament contra hemoroizilor nu va da rezultatele asteptate. Alimentatia corecta nu este singura masura de prevenire si tratare a constipatiei. Pe langa aceasta masura, extrem de importanta, pacientii trebuie sa aiba un program regulat de servire a meselor. De asemenea, pe langa regimul bazat pe fibre si vitamine este necesara si o buna hidratare a organismului.

Eliminarea constipatiei cu ajutorul fibrelor

Fibrele alimentare reprezinta una dintre cele mai eficiente arme in lupta contra constipatiei si implicit in lupta contra hemoroizilor. O dieta bogata in fibre este absolut necesara pentru a avea un scaun moale si a evita incordarea din timpul eliminarii materiilor fecale. Trebuie precizat faptul ca fibrele alimentare sunt digerate foarte usor de catre organism. Aceste fibre se gasesc in fructe, legume sau cereale integrale. Medicii sunt de parere ca o cantitate cuprinsa intre 25 si 35 grame pe zi de fibre, asigura un tranzit normal. De asemenea, tot medicii recomanda ca o portie de mancare sanatoasa sa contina minim 5 grame de fibre. Pacientii sunt sfatuiti sa renunte la consumarea diferitelor alimente precum: painea alba, pastele sau orezul alb. In locul acestora se pot consuma alimente precum: faina integrala, orezul brun sau multicerealele, toate acestea fiind o sursa buna de fibre. Pe langa aportul crescut de fibre, pacientii sunt sfatuiti sa consume si o cantitate considerabila de fructe si legume.
Eliminarea constipatiei printr-o buna hidratare a organismului
In procesul eliminarii constipatiei si implicit a tratarii hemoroizilor, pacientii trebuie sa-si asigure o buna hidratare. Hidratarea optima este binevenita pentru intreg corpul uman, nu doar pentru boala hemoroidala. De asemenea, hidratarea se va face consumand zilnic minim 2 litri de apa, sucuri naturale sau ceaiuri naturale. Trebuie subliniat faptul ca hidratarea nu se poate face cu bauturi alcoolice, bauturi carbogazoase sau orice alt tip de bautura care constipa.

Alte metode prin care se pot indeparta hemoorizii

Pentru indepartarea hemoroizilor nu este de ajuns doar sa eliminam constipatia, aceasta fiind doar primul pas in ceea ce priveste acest tratament. Regimul bazat pe fibre si hidratarea, trebuie sustinute si de un stil de viata cat mai sanatos. Un stil de viata sanatos inseamna efectuarea zilnica a unor exercitii fizice usoare si evitarea pe cat se poate a sedentarismului. De asemenea, un procedeu important in ceea ce priveste indepartarea hemoroizilor il constituie igiena intima. In acest sens zona anala trebuie mereu pastrata curata si uscata. In unele cazuri se poate administra si un tratament medicamentos, pentru tratarea constipatiei si hemoroizilor. Pentru a urma acest tip de tratament este necesar ca pacientii sa se consulte cu medicul specialist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *