Igiena intima si hemoroizii

De ce este importanta o buna igiena a zonei anale

Deseori se poate intampla ca boala hemoroidala sa apara din pricina unei igiene intime destul de precare. Igiena intima reprezinta o masura absolut necesara in procesul tratarii acestei boli. Igiena trebuie sa fie facuta cu mare atentie, dupa fiecare scaun sau chiar si de mai multe ori pe zi. Nerespectarea unei igiene stricte are doar consecinte negative asupra celor suferinzi de hemoroizi. Igiena intima trebuie pusa intotdeauna pe primul loc, inainte de administrarea oricarui tratament. De asemenea, persoanele care practica sexul anal trebuie sa inceteze astfel de practici, doar asa vor avea o igiena anala optima. Trebuie specificat ca orice tratament administrat poate sa nu aiba efectele asteptate daca zona anala nu este foarte bine igienizata.

Metode de realizare a igienei intime

Realizarea unei igiene intime corespunzatoare se poate face prin mai multe metode, toate avand un rezultat comun: indepartarea sau tinerea la distanta a hemoroizilor. In cazul in care inca nu suferiti de hemoroizi, este recomandat ca igiena intima sa se realizeze cu ajutorul dusurilor cu apa calda. Aceste dusuri se vor face obligatoriu de fiecare data dupa folosirea toaletei sau ori de cate ori este nevoie. In cazul in care boala hemoroidala si-a facut aparitia, este recomandat sa apelati la ajutorul bailor de sezut. Baile de sezut se pot face de 2 sau 3 ori pe zi, timp de aproximativ 15 minute. Baile de sezut se vor face astfel: intr-un vas mare sau cada se va adauga apa calduta pana cand zona anala este acoperita complet de apa. Inainte de a incepe procedeul in sine, este indicat sa controlati temperatura apei, aceasta trebuie sa fie intre 37 si 41 de grade Celsius. Pentru ca baile de sezut sa aiba efecte immediate si benefice, este indicat sa va pozitionati cu genunchii in dreptul pieptului. Astfel aburii si caldura emanata de aceea apa, poate reduce cu succes inflamatiile si imbunatateste semnificativ circulatia sanguina. Dupa efectuarea acestor bai, este recomandat sa tamponati locul cu un prosop moale sau sa lasati pur si simplu ca zona sa se usuce de la sine. Imediat dupa ce zona anala a fost zvantata de apa, se poate aplica un strat subtire de crema antihemoroidala. O alta metoda de igienizare a zonei anale o reprezinta schimbarea lenjeriei intime foarte des si purtarea unei lenjerii intime moale care sa nu irite. Igienizarea zonei anale se poate face si cu ajutorul compreselor. Prin actiunea lor acestea reduc semnificativ disconfortul si iritatiile si astfel pacientii pot avea o stare de confort sporit. Pacientii pot aplica comprese reci, cu gheata sau comprese cu ceai obtinut din diferite plante naturiste ( rodie, marul lupului, tataneassa, etc. ).
Igiena intima se poate realiza si prin spalarea zonei anale cu ajutorul unui sapun natural cu glicerina. Pentru o buna igiena intima, este de preferat ca hartia igienica sa fie inlocuita cu servetele umede sau tampoane medicinale.

Metode de tratament care trebuie sa sustina o buna igiena

De cele mai multe ori o buna igiena nu este de ajuns pentru tratarea bolii hemoroidale. Pentru a trata aceasta neplacuta boala este necesar ca pacientii sa adopte o alimentatie bazata pe fibre. Pentru a inaltura boala hemoroidala este necesar sa fie indeparata constipatia. Acest lucru se poate face printr-o hidratare corecta cu apa, sucuri naturale sau ceaiuri naturale. De asemenea, sedentarismul reprezinta o piedica in procesul tratarii hemoroizilor. Sedentarismul poate fi combatut cu ajutorul exercitiilor fizice usoare. Este dovedit faptul ca marea majoritate a pacientilor care au urmat aceste sfaturi au scapat definitv de boala hemoroidala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *