Efectele sexului anal asupra hemoroizilor

Hemoroizii sunt acele vene umflate si inflamate situate in partea inferioara a rectului si anusului. De cele mai multe ori hemoroizii provin din cauza unei constipatii acute, insa boala hemoroidala poate surveni si din pricina unei igiene locale precare, a unui stil de viata nesanatos, a unei presiuni crescute ( asta in special in cazul femeilor gravide) sau in urma introducerii in anus a unor corpuri straine si desigur si din cauza sexului anal. Sexul anal este unul dintre cele mai controversate subiecte din intreaga lume. Majoritatea celor care practica acest tip relatie sexuala, nu cunosc riscurile la care se expun. Este bine de stiut ca nu intotdeauna sexul anal provoaca aparitia bolii hemoroidale. In ciuda faptului ca sexul anal nu este principalul factor determinant in aparitia bolii hemoroidale, medicii recomanda evitarea acestor practici sexuale. Sexul anal este strict interzis persoanelor care au hemoroizi sau orice boala care afecteaza anusul. De asemenea, in urma unui contact sexual anal pot sa apara si nedoritele boli cu transmitere sexuala.

Efectele sexului anal asupra hemoroizilor

Persoanele care practica sexul anal trebuie sa stie ca in acest fel se exercita o actiune constanta si anormala de penetrare a rectului si anusului.
In urma acestor actiuni de penetrare este foarte posibil ca pacientii sa ramana cu urmari nedorite. Asadar, sexul anal poate duce atat la declansarea bolii hemoroidale, cat si la agravarea rapida a acesteia, deoarece, in urma actului sexual anal, tesutul este supus la presiune, existand chiar si riscul distrugerii acestuia.

Cat de importanta este evitarea sexului anal

De aceea, medicii recomanda pacientiilor sa nu isi introduca absolut nici un obiect in anus pentru a nu provoaca diferite traume locale ce pot duce la complicatii si mai severe.De cele mai multe ori, cei care practica sexul anal intretin o igeina destul de precara. O astfel de igiena este un factor hotarator in aparitia si dezvoltarea bolii hemoroidale.Pe langa evitarea acestor practici, medicii recomanda si o igiena anala foarte buna.Deoarece nu este posibil ca aceste raporturi sexuale sa fie evitate de catre toata lumea, cei care le practica se expun unui risc major de a face hemoroizi.

Daca se intampla acest lucru in urma sexului anal, acestia trebuie, in prima faza, sa inceteze in totalitate astfel de raporturi, pentru a nu agrava boala.Imediat dupa incetarea raporturilor sexuale anale, este indicata o igiena drastica a anusului. Pe langa aceste aspecte pacientii care sufera de hemoroizi in urma intretinerii de raporturi sexuale anale trebuie sa aiba o dieta bazata in fibre. Se stie ca in urma raporturilor sexuale anale poate sa apara diareea acuta, absolut nedorita in lupta impotriva hemoroizilor.

Pentru a indeparta si a preveni agravarea hemoroizilor ce au survenit in urma acestor raporturi, este indicat ca pacientii sa-si hidrateze organismul foarte bine cu lichide precum apa si ceaiuri naturale. Pentru a aplana durerile severe si pentru a preveni inrautatirea starii hemoroizilor si mai ales pentru a mentine o buna igiena, pacientilor le este recomandat sa apeleze la baile calde de sezut.
De asemenea un bun tratament pentru indepartarea si calmarea durerilor provocate de hemoroizi in urma unui contact sexual anal, il reprezinta tratamentul bazat pe creme naturiste. Acest tratament, are rolul de a calma iritatile survenite in urma unui contact sexual anal si de a ajuta la vindecarea bolii hemoroidale. Daca suferiti de hemoroizi, atunci trebuie sa evitati cu desavarsire ridicarea de greutati, depunerea unui efort sustinut, statul mult timp in pozitie sezanda, sau orice alta activitate care poate pune presiune asupra anusului.
Persoanele care sufera de boala hemoroidala, trebuie sa stie ca aceasta boala se agraveaza extrem de rapid, existand, astfel, sanse foarte mari ca hemoroizii sa ajunga intr-un stadiu avansat, caz in care singura solutie este interventia chirurgicala extrem de dureroasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *