Hemoroizi interni sau hemoroizi externi ?

In prezent, hemoroizii afecteaza din ce in ce mai multe persoane, atat femei, cat si barbati.

Diferentele dintre hemoroizii externi si hemoroizii interni

Hemoroizii reprezinta inflamarea venelor anorectale din cauza unei presiuni exterioare exercitate asupra lor din diferite motive.

Pentru distinctia dintre cele doua tipuri de hemoroizi cunoscute s-a considerat drept criteriu sugestiv locul aparitiei lor. Astfel, hemoroizii externi se afla in partea exterioara a anusului in timp ce, hemoroizii interni sunt situati in interiorul anusului si rectului. Spre deosebire de hemoroizii externi, cei interni nu se pot vedea cu ochiul liber. De aceea, pentru un diagnostic corect si diferentierea de alte afectiuni mai grave se recomanda investigatii suplimentare, gen colonoscopie sau sigmoidoscopia.

Indiferent de tipul de hemoroizi pe care il aveti, recomandarile pentru tratarea si vindecarea hemoroizilor sunt relativ aceleasi.Astfel, pentru a combate aceasta afectiune este indicat sa apelati la un kit de tratament care contine fibre, ceaiuri naturale si creme pe baza de plante. Combinatia aceasta urmareste in primul rand sa trateze cauza aparitiei hemoroizilor si nu simptomele cum fac majoritatea medicamentelor clasice.Pe langa acest kit de tratament, este foarte important sa faceti bai de sezut ,absolut necesare mai ales pentru hemoroizii externi. Baile de sezut, pe langa efectele calmante si antiinflamatoare asigura si o buna igiena a locului in cauza. Atat in cazul hemoroizilor interni, cat si in cazul hemoroizilor externi, trebuie sa evitati pe cat se poate statul timp indelungat in pozitia sezut. Aceasta masura face parte din tratamentul complet impotriva bolii hemoroidale. Pentru a evita sedentarismul se recomanda, miscare zilnica si exercitiile Kegel care se pot efectua oriunde.

Spre deosebire de hemoroizii externi, cei interni nu sunt atat de durerosi, insa, si ei se pot agrava intr-un ritm destul de accelerat, ducand la complicatii mult mai neplacute. Hemoroizii externi se deosebesc de cei interni si din punct de vedere simptomatologic . Astfel, in cazul hemoroizilor externi simptomele predominante sunt: durerile, mancarimile, usturimile, in timp ce, in cazul hemoroizilor interni, pe langa aceste simptome apare sangerarea, atat in scaun, cat si pe hartia igienica si senzatia de rect plin .

La fel ca orice boala, si hemoroizii sunt clasificati pe diferite grade. Astfel, avem patru grupe de hemoroizi. Hemoroizii de gradul 1 si hemoroizii de gradul 2 sunt hemoroizii in faza incipienta care se pot trata relativ usor printr-o dieta bazata pe fibre si o hidratare corecta a organismului cu apa si ceaiuri naturale. Daca stadiile incipiente nu sunt tratate la timp cu un tratament adecvat, se ajunge la hemoroizii de gradul 3 care sunt deja intr-o stare mult mai grava. In lipsa unui tratament riguros respectat, hemoroizii de gradul 3 se agraveaza trecand la gradul 4, ultimul stadiu al bolii hemoroidale.

In acest ultim stadiu, singura solutie este interventia chirurgicala care, in ciuda multiplelor forme sub care se poate face, nu scuteste pacientul de niste dureri postoperatorii aproape insuportabile. Si ca si cum nu ar fi suficient, pacientii vor fi obligati sa-si ia o pauza de aproximativ 2 saptamani, de la activitatile cotidiene si sa respecte un regim de viata sanatos care presupune o alimentatie bogata in fibre si ceaiuri naturale. Treptat de va introduce miscarea efectuata zilnic in vderea combaterii sedentarismului.

In concluzie, pentru a nu se ajunge la agravarea bolii hemoroidale, ea trebuie tratata extrem de serios de indata ce este descoperita. Indiferent de tratamentul medicamentos indicat de medicina clasica, remediile naturiste sunt mult mai eficiente in cazul acestei afectiuni deoarece ele actioneaza direct asupra zonei afectate fara a intoxica organismul. Sa nu uitam ca ceaiurile din plantele recomandate in tratarea hemoroizilor sunt recomandate si in alte afectiuni,demonstrandu-se astfel,suplimentar, efectele revitalizante ale acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *