Stilul de viata si influenta lui asupra hemoroizilor

Cum ne influenteaza stilul de viata boala hemoroidala

Alimentatia si stilul de viata reprezinta unul dintre principalii factori care duc la aparita bolii hemoroidale.Si tot o alimentatie corecta si un stil de viata sanatos grabesc procesul vindecarii bolii hemoroidale. Boala hemoroidala nu este o boala care sa necesite foarte multa bataie de cap daca pacientii isi administreaza tratamentul corespunzator si la timp. Totodata, boala hemoroidala este o boala relativ usor de tratat. Ea se poate trata cu ajutorul unei simple alimentatii bazate in mare parte pe produse naturiste care fac bine nu doar hemoroizilor, ci si intregului organism.
De regula, boala hemoroidala apare din cauza unei constipatii severe, survenite de cele mai multe ori in urma unuei alimentatii dezastruaose si extrem de sarace in fibre si lichide. De la aceasta constipatie nedorita pana la o boala hemoroidala extrem de dureroasa mai este doar un mic pas. Pentru a trata corespunzator boala hemoroidala este necesar ca pacientii sa adopte un regim alimentar bazat pe fibre si vitamine in vederea combaterii constipatiei.Consumul de bauturi alcoolice, bauturi carbogazoase, precum si consumul de lichide care au in componenta lor o cantitate mare de cofeina favorizeaza aparitia si agravea bolii hemoroidale.
Pentru a trata hemoroizii, este absolut obligatoriu sa renuntati la consumul acestor bauturi.In schimb trebuie sa consumati cat mai multe lichide ( minim 2 litri zilnic ) sub forma de apa, ceaiuri sau sucuri naturale.
De asemenea, boala hemoroidala poate fi influentata si agravata de o igiena precara. O igiena precara poate fi si din cazua practicarii sexului anal, asadar aceste practici nu sunt recomandate. De aceea este absolut necesar mentinerea unei igiene cat mai bune. In acest sens sunt recomandate baile de sezut , de preferabil dupa fiecare eliminare a scaunelor.Specialistii in domeniu sunt de parere ca stilul de viata poate influenta evolutia bolii hemoroidale atat in sens pozitiv, cat si in sens negativ. Daca oamenii au un stil de viata necorespunzator combinat cu o alimentatie saraca in fibre atunci riscul ca acestia sa sufere de boala hemoroidala este marit. Situatia se poate schimba radical prin adoptarea unui regim alimentar bazat pe fibre, fara prea multe excese si printr-un stil de viata ordonat cu servirea meselor dupa un program bine pus la punct. Pentru a combate cu succes aceasta boala, pacientilor le este recomandat sa nu petreaca foarte mult timp pe vasul de toaleta. Acest obicei poate agrava foarte mult boala hemoroidala si poate intarzia efectul celorlalte tratamente. De asemenea, pentru a nu irita zona anala si mai mult, este recomandata utilizarea unor tampoane medicinale sau servetele umede, in detrimentul hartiei igienice.
Pacientii nu trebuie sa uite nici de exercitiile fizice atat de necesare pentru combaterea hemoroizilor. Exercitiile fizice trebuie efectuate zilnic,insa fara a depune un effort foarte mare, deoarece exista riscul ca boala sa se agraveze. In acest sens medicii recomanda exercitiile Kegel sau plimbari relaxante.

Persoanele expuse bolii hemoroidale din cauza stilului de viata

In ziua de azi, aproape toti suntem expusi riscului aparitiei acestei dureroase boli.Persoanele care au mediul de lucru in cadrul unui birou sunt mult mai expuse riscului de a avea hemoroizi, statul multe ore in pozitia sezut si lipsa exercitiilor fizice favorizand aparitia acestora. Nu sunt scutiti de neplaceriile bolii hemoroidale nici persoanele care isi desfasoara activitatea cotidiana in conditii grele de munca. In cazul acestora boala hemoroidala poate sa apara din cauza unui efort sustinut sau din cauza ridicarii unor greutati foarte mari. Pentru a evita oarecum aparitia bolii hemoroidale, este recomandat ca persoanele care lucreaza in conditiigrele sa evite pe cat posibil ridicarea unor greutati foarte mari.
O alta categorie profesionala expusa acestei boli este categoria conducatoriilor auto din acelasi motiv al statului timp indelungat pe scaunul autovehiculului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *