Tehnica Longo de operare a hemoroizilor

Tehnica Longo sau procedeul numit PPH

Acest procedeu este unul relativ nou in procesul tratarii bolii hemoroidale. El a intrat in cadrul terapiei antihemoroidale acum 15 ani, mai exact in anul 1998.
Procedeul PPH a fost inventat de cate italianul Antonio Longo. Acest procedeu nu presupune excizarea hemoroizilor, ci impiedicarea iesirii lor din anus .
O astfel de interventie este destul de complicata, iar pentru a avea sanse de reusita chirurgul trebuie sa detina o indemanare si o precizie extrem de buna.
Medicul chirurg va fixa hemoroizii chiar in rect pentru a impiedica iesirea lor din anus. Aceasta tehnica este folosita cu precadere in cazul hemoroizilor de gradul 2 si 3.
Medicii sustin ca tehnica longo reprezinta singura alternativa pentru hemoroizii de gradul 4 pentru care pacientii sunt nevoitii sa suporte dureri extrem de mari.
Cum se realizeaza operatia de hemoroizi cun ajutoul tehnicii Longo
Nu orice medic poate sa realizeze o astfel de interventie, in consecinta pentru efectuarea ei este obligatoriu ca medicul sa fie foarte experimentat. In timpul interventiei, pacientiilor li se va face o anestezie locala sau generala, totul diferind de la caz la caz.
In ciuda faptului ca nu este o operatie deloc usoara, interventia propriu-zisa nu dureaza mult, durata unei astfel de interventii chirurgicale este de aproximativ 20 de minute.

Tehnica Longo – avantaje

Spre deosebire de celelalte interventii chirurgicale, acesta tehnica aparte pare sa prezinte cateva avantaje.
Daca alegeti o interventie chirurgicala clasica cu bisturiul va exista o perioada de cicatrizare a locului operat. In schimb, daca alegeti tehnica Longo, nu va mai fi nevoie de aceasta perioada de cicatrizare.
De asemenea, se cunoaste foarte bine faptul ca operatiile clasice de hemoroizi sunt unele dintre cele mai dureroase interventii chirurgicale pe care pacientii trebuie sa le suporte.
Inclusiv dureriile post operatorii vor fi foarte mult reduse, daca se recurge la aceasta metoda, in comparatie cu o interventie chirurgicala clasica.
O interventie chirurgicala asupra hemoroizilor este extrem de neplacuta in special in cazul oamenilor de afaceri, deoarece dupa efectuarea acestei interventii este necesar ca pacientii sa-si inceteze toate activitatile cotidiene timp de aproximativ 2 saptamani. Tehnica Longo pare a fi o varianta viabila la interventiile chirurgicale clasice deoarece timpul de repaus dupa operarea hemoroizilor este de aproximativ o saptamana. Spre deosebire de celelalte interventii chirurgicale, la aceasta tehnica complicatiile ce pot sa apara sunt minore. In foarte putine cazuri pacientii necesita doar o singura zi de spitalizare. Cei care utilizeaza acesta tehnica sustin ca are o rata de succes de aproximativ 99% in cazul hemoroizilor de gradul 4.
Cand nu este recomandata utilizatea Tehnicii Longo
Cu toate ca pare o alternativa destul de viabila la celebrele operati clasice, aceasta tehnica nu este recomandata chiar in orice situatie. Tehnica Longo nu se va utiliza atunci cand boala hemoroidala este in faza incipeinta si se poate trata foarte usor cu tratamente naturiste. De asemenea, aceasta tehnica nu este indicata in cazul in care pacientii sufera de prolaps hemoroidal sau in cazul altor boli asemanatoare cu boala hemoroidala precum fisurile anale. Tehnica Longo nu este recomandata nici persoanelor care sufera de tromboza hemoroidala. In acest caz o interventie chirurgicala clasica este mult mai benefica pentru pacienti.
Pe langa multele avantaje pe care le are, in comparatie cu interventiile chirurgicale clasice, tehnica Longo are si un dezavantaj: rezultatele acestei interventii pe termen mediu nu sunt atat de satisfacatoare precum o intervnetie chirurgicala clasica. Un alt dezavantaj major al tehnicii Longo il reprezinta faptul ca operatia se poate degrada in timp.
Medicii recomanda ca acesta metoda de tratament sa se efectueze doar atunci cand celelalte tratamente nu au dat roade. In detrimentul acestei tehnici de tratament sunt recomandate tratamentele naturiste. Din categoria tratamentelor naturiste fac parte fibrele, ceaiurile naturale si cremele naturiste. Daca sunt administrate corect si la timp aceste tratamente pot avea rezultate uimitoare intr-un timp foarte scurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *