Bolile care au simptome asemanatoare cu hemoroizii

Boala hemoroidala este una dintre cele mai comune si raspandite boli in momentul de fata putand  afecta atat femeile, cat si barbatii.
Unele dintre simptomele principale ale acestei afectiuni sunt pruritul anal si o senzatie de eliminare incompleta a scaunului.
Prezenta sangelui de culoare rosu  aprins,  atat in scaun, cat si pe hartia igienica reprezinta un semn clar si ingijorator ca boala hemoroidala si-a facut aparitia.
Daca emisiile acestea de sange provoaca anemie, atunci este foarte important ca pacientii sa consulte medicul specialist. Durerile in zona anala  reprezinta un alt simptom care atentioneaza  pacientul ca  boala hemoroidala e posibil sa-si fi facut  aparitia.Durerile se amplifica odata cu agravarea bolii. Astfel, daca in cazul hemoroizilor de gradul 1 si 2, durerile nu sunt atat de frecvente si puternice, situatia se schimba complet in cazul hemoroizilor de gradul 3 si 4,ele devenind din ce in ce mai insuportabile.Aceste manifestari trebuie luate in serios si tratate cum se cuvine.Bolile care au simptome asemanatoare cu hemoroizii

Specialistii recomanda tuturor celor care prezinta aceste simptome sa se prezinte  cat mai repede posibil la medicul specialist pentru a li se pune un diagnostic corect cu un tratament adecvat, mai ales ca simptomele hemoroizilor se pot confunda foarte usor cu simptomele altor boli mai  grave.

 

Fisura anala este o boala frecventa, simptomele acestei boli fiind practic aceleasi cu cele ale  bolii hemoroidale. Fisurile anale sunt rupturi ale mucoasei care captuseste anusul manifestandu-se in principal  prin dureri foarte mari in timpul tranzitului intestinal. Fisura anala se aseamana cu boala hemoroidala si prin faptul ca ea isi poate face aparitia la persoane de toate varstele,atat de sex  masculin cat  si de sex feminin. Exista insa si cazuri ( ce-i drept nu foarte multe ) cand o fisura anala se poate dezvolta impreuna cu boala hemoroidala. Majoritatea fisurilor anale se manifesta prin: dureri mari si arzatoare resimtite in timpul eliminarii scaunelor, mancarimi in zona rectala si anumite sangerari ce pot sa apara pe hartia igienica. Similar bolii hemoroidale si fisura anala se vindeca printr-un  tratament ce poate fi urmat cu  usurinta la domiciliul persoanei in cauza in cazul fisurilor anale acute. In cazul fisurilor anale cronice, tratamentul poate fi si sub forma de interventie chirurgicala, aceasta fiind necesara atunci cand medicamentele nu isi fac efectul. Fistula anala este o alta boala cu  simptomatologie asemanatoare bolii hemoroidale.
Fistulele anale se formeaza in urma unui abces anal.
Durerile si umflaturile din jurul anusului sunt principalele   simptome de manifestare  ale  acestei afectiuni.  Sangerarile rectale reprezinta si ele unul dintre simptomele intalnite atat in cazul fistulilor anale cat si in cazul hemoroizilor. Febra, frisoanele si starea de oboseala pot fi  prezenta in ambele  cazuri.Tratarea fistulelor anale se face de regula cu ajutorul unei interventii chirurgicale, insa cele mai multe fistule anale sunt corectate prin intermediul fistulotomiei,operatie  care implica taierea pielii si muschilor sau sectionarea operatorie a unei fistule.
Polipii colonici sunt excrescente care se formeaza la nivelul colonului. Acestia se aseamana cu hemoroizii in primul rand prin prezenta sangelui de un rosu deschis in scaun sau  pe hartia igienica, dar si prin faptul ca isi fac aparitia la persoanelor trecute de prima tinerete.
Descoperirea polipiilor colonici se face de obicei printr-un examen de screening, prin sigmoidoscopie cu tub flexibil sau cu ajutorul colonoscopiei.
Prolapsul rectal este o proeminenta a mucoasei rectale. Prolapsul partial implica doar mucoasa si de obicei aceasta iese in exteriorul anusului doar cativa centimetri. Prolapsul complet afecteaza toate straturile peretelui rectal.Tratarea acestei boli se poate face chiar de la domiciliul pacientilor. Un prim pas in tratarea acestei boli il reprezinta adoptarea unei diete care sa impiedice aparitia constipatiei.
Bolile inflamatorii intestinale reprezinta un grup de afectiuni prezente la nivelul aparatului digestiv. Aceste boli se aseamana foarte bine cu hemoroizii din pricina simptomatologiei. Bolile inflamatorii intestinale se pot trata in mai multe feluri: fie printr-un tratament naturist si o dieta bazata pe fibre, fie printr-un tratament medicamentos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *