Tratamentul necesar in urma unei operatii de hemoroizi

Interventia chirurgicala asupra hemoroizlor

O interventie chirurgicala pentru vindecarea hemoroizilor este foarte neplacuta,mai ales din cauza durerilor mari pe care pacientii trebuie sa le suporte.
De regula, la o astfel de interventie chirurgicala se ajunge atunci cand pacientii nu isi trateaza boala hemoroidala la timp. Medicii recomanda tuturor pacientilor care sufera de acesta boala sa nu ignore prezenta hemoroizilor si sa apeleze in prima faza la tratamentele naturiste destul de variate. Acestea au numeroase avantaje. Pe langa faptul ca aduc doar beneficii organismului, ele nu sunt nici foarte costisitoare in comparatie cu o interventie chirurgicala. Exista insa si cazuri cand aceste tratamente naturiste, daca nu sunt administrate corect, nu dau rezultatul mult asteptat , de cele mai multe ori din cauza pacientilor care nu isi schimba stilul de viata si dieta.

Tratamentul necesar in urma unei operatii de hemoroizi

In cele mai multe cazuri, in urma efectuarii interventiei chirurgicale, pacientii pot pleca acasa chiar in aceeasi zi, Exista si exceptii cand pacientii necesita spitalizare mai mutle zile. Asta se intampla atunci cand este nevoie de o anestezie generala.
Cu toate ca in majoritatea cazurilor pacientii pot pleca acasa chiar in aceeasi zi, ei nu isi pot relua imediat activitatile zilnice, repausul de aproximativ 2 saptamani fiind o conditie obligatorie in procesul refacerii. Medicii recomanda ca, dupa ce s-a facut externarea, pacientii sa fie insotiti tot timpul de catre o persoana pentru a evita accidentele ce pot sa apara. Trebuie precizat faptul ca in aceste 2 saptamani de repaus pacientii vor avea dureri, uneori chiar foarte intense.
De asemenea, in urma efectuarii interventiei chirurgicale asupra hemoroizilor, pacientii trebuie sa acorde o atentie deosebita locului incizat. Pe langa atentia sporita, acestia trebuie sa-si mentina o foarte buna igiena pentru a nu exista riscul ca incizia sa se infecteze.Tratamentul postoperator nu este unul absolut deloc costisitor. Acseta presupune o alimentatie cat mai sanatoasa posibil, avand ca scop principal evitarea constipatiei. Tratamentul postoperator consta practic in acelasi tratament pe care pacientii l-au luat si cand au descoperit boala hemoroidala, diferenta fiind strictetea si atentia sporita de care acestia vor da dovada in urma interventiei chirurgicale.
Un pacient care a suferit o interventie chirurgicala asupra hemoroizilor este practic obligat sa-si administreze o cantitate optima de fibre zilnic pentru a tine constipatia la distanta, lucru absolut necesar in cazul vindecarii bolii hemoroidale.
Pe langa tratamentul cu fibre, pacientii trebuie sa-si hidrateze organismul cat mai bine posibil,fiind recomandat in acest sens consumul a minimum 2 litri de lichide pe zi sub forma de apa si ceaiuri 100% naturale. Dupa efectuarea interventiei chirurgicale pentru hemoroizi, medicul va putea prescrie o serie de medicamente pe care trebuie neaparat sa le luati exact asa cum sunt recomandate. De asemenea, zona anala trebuie curatata dupa fiecare eliminare a scaunelor, iar acest lucru se va face in special utilizand baile calde de sezut cu ceaiuri naturale. Aceste bai calde de sezut, au meritul de a reda pacientilor un confort sporit si o senzatie extrem de placuta. Dupa efectuarea bailor de sezut, se va lasa locul sa se usuce, eventual se va tampona usor cu un prosop moale, iar apoi se poate aplica un strat subtire de crema naturista chiar pe zona afectata.
Pe langa toate aceste tratamente absolut necesare, este indicat sa evitati pe cat posibil efectuarea calatoriilor indelungate sau conducerea autovehiculelor. De asemenea, medicii recomanda evitarea statului in pozitia sezut pe o perioada indelungata de timp ( aproximativ o ora ). Este bine de stiut ca dupa efecturea operatiei de hemoroizi, pacientii nu vor avea voie sa faca eforturi sustinute sau sa ridice diverse greutati care pot pune presiune pe zona anala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *