Tratamente naturiste pentru constipatie

Constipatia este cauza principala a afectiunilor anale!

Constipatia se caracterizeaza prin dificultatea sau imposibilitatea eliminarii materiilor fecale. Printre factorii care favorizeaza aparitia constipatiei se numara alimentatia nepotrivita, consumul insuficient de apa si lichide sau diferite probleme de metabolism. Constipatia nu tine cont de varsta, astfel ea poate sa apara atat la copii, cat si la persoanele in varsta. Constipatia este sursa principala a aparitiei bolii hemoroidale si fisurii anale, iar pentru evitarea acestor boli este recomandat un regim alimentar bogat in fibre care poate sa previna cu succes aparitia nedoritei constipatii. Constipatia poate sa apara si datorita retinerii voluntare a scaunului, din diferite motive.

Tratamente naturiste pentru constipatie

Este bine de stiut ca tratamentele naturiste sunt cele mai benefice pentru sanatatea omului, astfel se recomanda inlocuirea celebrelor laxative cu anumite tratamente naturiste. Tratamentul naturist impotriva constipatiei pe baza de fibre alimentare, este practic cel mai la indemna tratament, intrucat fibrele se gasesc in alimente precum fructele, legumele sau prunele uscate cunoscute drept unul dintre cele mai eficeinte tratamente impotriva constipatiei. De asemenea, semintele de in, semintele de floarea soarelui si cele de susan, sunt extrem de bogate in fibre si foarte benefice in tratarea constipatiei. De altfel, pacientii care sufera de constipatie sunt indrumati sa consume migdale, arahide, iaurturi sau diferite salate de legume, acestea fiind o resursa importanta de vitamine. Pentru ca fibrele sa aiba efectul asteptat, pacientii trebuie sa consume si o anumita cantitate de apa, necesara pentru hidratarea organismului. Perele si strugurii au un continut ridicat de fibre si detin o sursa importanta de vitamina C, care ajuta foarte mult in combaterea si tratarea constipatiei. Smochinele si curmalele, datorita continutului ridicat de fibre alimentare si minerale regleaza digestia iar rezultatele se pot observa in aproximativ 24 ore. Prunele uscate, detin adevarate proprietati laxative si sunt extrem de benefice in procesul eliminarii gazelor intestinale. Nutritionistii considera ca prunele uscate sunt mult mai eficiente decat celelalte alimente, iar un consum zilnic de 3 sau 4 prune uscate este suficient pentru combaterea cu succes a constipatiei. De asemenea nutritionistii recomanda consumul a 2 mere in fiecare dimineata, necesare pentru a prevenii si combate constipatia cu succes. Consumul de suc de lamaie in care se adauga un praf de sare este foarte util in procesul tratarii constipatiei. Daca pacientii nu prefera merele, atunci o alternativa viabila este consumul de papaya la primele ore ale diminetii, aceasta se consuma inainte de micul dejun. Un remediu natural care actioneaza cu succes impotriva constipatiei este consumul zilnic de portocale, acestea asigura o buna functionare a colonului, iar sucul de portocale ajuta la curatarea intestinelor si are efect revigorant asupra organismului. Consumul de spanac gatit sau proaspat, este extrem de eficient pentru curatarea intregului aparat digestiv, iar sucul de spanac este extrem de benefic in tratarea constipatiei cronice. Pe langa aceste numeroase alimente deosebit de bune in procesul tratarii constipatiei si uleiul de ricin isi dovedeste eficacitatea, acesta este un remediu 100% natural, nu are efecte secundare si este extrem de util in cazul constipatiei.

Tratamente naturiste pentru constipatie in cazul copiilor

In caz ca aveti copii, iar acestia sufera de constipatie sunt recomandate urmatoarele tratamente: o lingura de miere, 2 linguri de tarate si o cana cu lapte fierbinte, se vor consuma pe rand fara a fi amestecate, seara dupa servirea cinei, timp de o saptamana. Daca urmati acest tratament, pentru copii, trebuie sa stiti ca dulciurile trebuie obligatoiru eliminate din alimentatie. Un alt tratament benefic pentru cei mici este urmatorul: intr-o cana cu apa se adauga o lingurita de seminte de in, se amesteca si se va consuma in timpul servirii mesei. Este bine de stiut ca acest amestec se va prepara cu aproximativ 2 ore inaintea servirii mesei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *