Sarea Epsom pentru hemoroizi

Sarea epsom, utilizata in tratarea hemoroizilor

Pe langa numeroasele tratamente pentru hemoroizi, specialistii recomanda si tratamentul cu sare epsom.
Acest tratament este unul extern si se utilizeaza de regula sub forma unor bai de sezut. Tratamentul cu sare epsom este recomandat atat pentru boala hemoroidala cat si pentru unele boli similare acesteia, precum fisurile anale. De asemenea, tratamentul cu sare epsom este foarte bun si pentru tratarea constipatiei.Daca suferiti de hemoroizi, igiena este esentiala.
In acest sens se recomdana ca pacientii sa efectueze bai calde de sezut utilizand sarea de baie epsom.
Datorita proprietatilor sale, sarea de baie epsom are capacitatea de a reduce considerabil durerea si afluxul de sange din zona rectala, astfel ca venele umflate si inflamate isi vor reveni considerabil.
Daca alegeti sa utilizati sarea de baie epsom veti avea numai beneficii precum: imbunatatirea considerabila a circulatiei sanguine, reducerea formarii cheagurilorde sange, eliminarea durerilor si, poate, eliberarea de  stresul imprimat pe tesutul afectat.
Dupa ce s-a efectuat baia de sezut cu aceasta sare, se mai poate utiliza si o solutie concentrata, tot din sare epsom, care se va aplica direct pe zona afectata (in cazul hemoroizilor externi )cu ajutorul unui pansamet pentru a nu produce iritatii. De cele mai multe ori sarea epsom este utilizata drept un balsam care reduce semnificativ neplaceriile provocate de boala hemoroidala. Cu toate ca se poate administra chiar la domiciuliul pacientului, este aboslut necesar ca inaintea administrarii acestui tratament sa va consultati cu un medic proctolog pentru a va prescrie doza indicata de care aveti nevoie. Dupa efectuarea acestor bai de sezut cu sare Epsom, este indicat ca pacientii sa tamponeze zona cu un prosop moale sau sa lase pentru a se zvanta de la sine. Imediat dupa uscarea zonei anale, este recomandat sa se aplice direct pe zona afectata un strat subtire de crema antihemoroidala.  Aceasta crema va reda pacientilor un plus de confort si are rorlul de a ajuta foarte mult organismul in lupta cu boala hemoroidala.

Caracteristicile sarii epsom

Sarea epsom este utilizata de regula in tratarea hemoroizilor si a altor afectiuni similare. Inainte de a incepe tratamentul cu sare epsom, pacientilor le este indicat sa se adreseze unui medic de specialitate. Sarea epsom este extrem de benefica pentru intreg organismul, deoarece are in componenta ei o cantitate importanta  de magneziu, mineral extrem de util in procesul tratarii constipatiei.
In esenta ei, sarea epsom este sulfat de magneziu.
Pe langa beneficiile aduse in lupta impotriva  bolii hemoroidale, sarea de baie epsom este considerata si un bun tratament pentru psihic.
S-a demonstrat persoanele care o utilizeaza scapa mult mai usor de stresul cotidian.
Este bine de stiut ca sarea epsom se obtine prin evaporarea apei minerale sau evaporarea apei de mare. Ea este  utila si in perioada anotimpurilor calde prin faptul ca ajuta la eliminarea  toxinelor din organism acumulate pe parcursul anotimpului rece.
Sulful de magneziu din sarea epsom are proprietatea de a dirija fluidele din sange catre intestine, ceea ce face ca scaunele sa devina mult mai moi, eliminandu-se implicit si constipatia. Unele persoane adauga sare epsom intr-un pahar cu apa pe care apoi il beau. Acest lucru nu este tocmai indicat, deoarece poate sa provoce o diaree foarte severa. Daca acest tratament nu va este recomandat de catre medicul specialist, este indicat sa nu il administrati.O solutie alternativa in detrimentul sarii epsom ar fi consumul ridicat de fibre si vitamine si o foarte buna hidratare a organismului cu apa sau ceaiuri naturale.
Aceste solutii alternative sunt menite sa asigure o digestie usoara, sa previna constipatia avand in plus avantajul ca nu prezinta absolut nici un risc pentru pacienti. O alta optiune de tratare a hemoroizilor o reprezinta msicarea zilnica sau anumiteexercitii fizice usoare. Prin intermediul acestor exercitii ( de exemplu: exercitiile Kegel ), pacientii elimina sedentarismul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *