Hemoroizii externi

Daca simtiti disconfort si durere atunci cand stati pe scaun, din cauza ca in zona din jurul anusului exista mai multe excrescente carnoase, ar trebui sa incepeti sa constientizati ca sunt sanse foarte mari sa suferiti de hemoroizi. In afara de disconfort, hemoroizii externi pot provoca durere foarte mare, iar in unele cazuri grave pot duce la imobilizarea pacientului. Prin urmare, este important sa intelegeti si sa cunoasteti care sunt simptomele acestei probleme, inainte ca durerea sa devina aproape insuportabila.

 

 

Hemoroid extern

Hemoroizii externi se aseamana oarecum cu varicele

Aceste vase umflate sau dilatate ies in jurul anusului in smocuri carnoase. Ele se pot extinde si pot ajunge sa blocheze anusul, facand ca miscarile intestinului si eliminarea scaunelor sa fie foarte dureroase si chinuitoare. Hemoroizii externi sunt destul de incomozi si pot provoca disconfort atunci cand persoana in cauza sta pe scaun. In unele cazuri, hemoroizii externi se pot rupe si pot sangera persistent. Prin urmare, nu numai ca persoana poate dezvolta un sentiment de jena, iar lenjeria se poate murdarii in mod repetat de sange, dar ce e mai grav este faptul ca hemoroizii externi care sangereaza sunt foarte sensibili la infectie, lucru care poate duce la alte probleme mai severe.

 

Este destul de usor sa va dati seama daca aveti hemoroizi externi, pentru ca prezenta lor presupune o manifestare fizica specifica. Cu toate acestea, multe persoane nu realizeaza cat de grava este situatia in care se afla si asteapta mult prea mult timp fara sa faca nimic pentru a evita si a preveni inrautatirea simptomelor legate de hemoroizii externi. Daca o persoana este interesata sa diminueze si sa scape de acest tip de hemoroizi, atunci poate apela cu incredere la o serie de tratamente naturiste eficiente (care nu implica reactii adverse) si poate adopta un stil de viata sanatos si adecvat.

 

Astfel, pentru a trata hemoroizii externi de timpuriu sau imediat dupa ce au aparut, o persoana poate folosi solutii precum: creme cu aplicare externa (de exemplu crema de galbenele), modificari in alimentatie, exercitii fizice adaptate pentru consolidarea grupelor de muschi de baza din organism.

 

Alte remedii naturiste care sunt eficiente in aceasta etapa sunt ceaiurile de musetel ceaiul de coada calului, coada soricelului, etc. In prezent pe piata exista mai multe solutii de tratamente naturiste disponibile, la preturi avantajoase. Daca nu sunt tratati de timpuriu, hemoroizii externi se pot agrava si pot necesita proceduri medicale mai ample si mai costisitoare si evident foarte dureroase.

Baie de sezut pentru hemoroizii externi

 

 

Baia de sezut

 

Dupa parerea mai multor specialisti si pacienti, unul din cele mai bune si mai eficiente tratamente impotriva hemoroizilor este cel naturist, pentru ca poate fi realizat in intimitatea propriei case. Astfel, de exemplu, o metoda foarte raspandita este baia de sezut.

 

Baie de sezut deriva din cuvantul german “citizen” care inseamna “a sta” si a fost cel mai bun tratament din Europa impotriva hemoroizilor timp de multi ani. O baie de sezut presupune ca numai soldurile si fesele sa fie scufundate in apa calduta sau apa cu sare. Baile de sezut sunt recomandate adesea pacientilor care au suferit interventii chirurgicale rectale. Baia de sezut este recomandata drept cel mai bun tratament pentru ameliorarea simptomelor provocate de hemoroizii externi.

Pozitie pentru baia de sezut

 

Pentru a pregati o baie de sezut adaugati in cada sau intr-un vas mai mare  10-12 cm de apa. Pentru ca hemoroizii intra in contact direct cu apa, trebuie sa va asigurati ca aceasta este curata. Nu adaugati altceva, cum ar fi ulei sau spuma de baie. Acestea contin aditivi care pot irita hemoroizii. Faceti doua bai pe zi de aproximativ 15 minute fiecare si in scurt timp veti observa imbunatatiri semnificative. Dupa baie, asigurati-va ca uscati zona fara sa iritati hemoroizii. Nu frecati.

 

Baie de sezut pentru hemoroizi

 

 

Indiferent de gravitatea afectiunii, hemoroizii externi reprezinta o problema serioasa si trebuie sa le acordati atentia potrivita. Chiar daca alegeti metodele naturale de tratament, care sunt destul de eficiente, ar trebui sa va consultati medicul specialist pentru a va asigura ca alegeti cea mai buna optiune in functie de situatia dumneavoastra.

 

Citeste si: tipuri de hemoroizi

 

 

 

 

One thought to “Hemoroizii externi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *