Hemoroizii interni

Hemoroizi interni

Hemoroizii interni se dezvolta in interiorul canalului anal, fiind cel mai intalnit tip de hemoroizi. Este foarte bine ca pacientii sa fie extrem de bine informati cu privire la aceasta boala, pentru a putea lua masurile necesare si pentru a se putea proteja corespunzator. Hemoroizii interni nu prezinta un pericol foarte mare pentru pacienti, dar trebuie tratati din timp, pentru a evita agravarea bolii.  Daca nu sunt tratati din timp, hemoroizii interni se agraveaza destul de rapid.

Din ce cauze apar hemoroizii interni

– Constipatia este una dintre principalele cauze ale aparitiei si dezvoltarii hemorozilor interni. Constipatia apare atunci cand avem o alimentatie saraca in fibre si o slaba hidratare. De asemenea, constipatia poate sa apara si in urma consumarii unor alimente total nesanatoase si desigur datorita consumului de bauturi alcoolice si bauturi carbogazoase.

Constipatie

– Hemoroizii interni pot aparea si din cauza unui efort prea mare. Totodata, de aceasta boala nu sunt ferite persoanele supraponderale sau femeile insarcinate. In cazul femeilor gravide, hemoroizii interni apar datorita greutatii mari care pune o presiune crescuta asupra canalului anal.

– Stilul de viata sedentar este un alt motiv pentru care apar hemoroizii interni. Aici ne referim la persoanele care fac miscare foarte putina sau deloc si la anumite categorii profesionale, precum soferii sau cei care isi desfasoara activitatea intr-un mediu static.

– Hemoroizii interni isi fac adesea simtita prezenta si in cazul persoanelor care intretin raporturi sexuale anale sau isi introduc diferite obiecte in anus.

Cum recunostem hemoroizii interni si ce trebuie sa facem

Putem constata ca avem hemoroizi interni atunci cand in vasul de toaleta sau/si pe hartia igienica apare sangerarea. De asemenea, poate aparea si o oarecare durere la nivelul anusului, durere pricinuita de constipatie si de efortul suplimentar de eliminare a materiilor fecale. Mancarimea la nivelul zonei anale reprezinta o alta simptoma cu ajutorul careia putem constata ca hemoroizii interni si-au facut aparitia.

Sangerarea hemoroizilor

De indata ce simtim sau observam una dintre aceste simptome, este indicat sa ne prezentam de urgenta la un medic specialist. Mare atentie: doar medicul specialist ne poate spune cu exactitate daca avem hemoroizi, ce fel de hemoroizi avem si cat este de grava boala. In urma consultului, medicul ne va prescrie si tratamentul adecvat pentru boala hemoroidala de care suferim.

Metode eficiente de tratament in cazul hemoroizilor interni

In primul rand trebuie sa actionam direct la sursa, adica trebuie sa impiedicam aparitia constipatiei. Acest lucru il putem realiza extrem de usor. Practic este nevoie sa adoptam un regim bazat pe fibre si vitamine si in acelasi timp sa eliminam din dieta noastra alimentele care provoaca constipatia. De asemenea, pentru indepartarea constipatiei este necesar sa ne hidratam corespunzator. Acest lucru inseamna ca trebuie sa consumam in fiecare zi, minim 2L. de apa ( nu carbogazoasa ), ceaiuri naturale si sucuri naturale.

Tratament pentru hemoroizii interni

Pe langa dieta trebuie sa avem si o foarte buna igiena locala. Ne putem asigura o buna igiena facand bai de sezut, astfel vom calma si eventualele dureri. Dupa ce am efectuat aceasta procedura, putem aplica o crema antihemoroidala, dar numai dupa ce locul se va usca. Atentie, nu trebuie sa iritam zona anala. Aici ar fi de preferat sa inlocuim hartia clasica cu hartie igienica umeda sau servetele moi.

Miscarea este extrem de buna in cazul in care dorim sa prevenim sau sa tratam mai usor boala hemoroidala. Medicii ne recomanda sa facem in fiecare zi cateva exercitii fizice sau plimbari relaxante. Daca avem un loc de munca static, este recomandat ca dupa fiecare ora petrecuta pe scaun, sa facem putina miscare.

Hemoroizii interni se pot trata extrem de usor, totul se poate face chiar si de la domiciliul pacientului. Tot ceea ce conteaza este sa aplicam tratamentul corect si sa impiedicam agravarea bolii.

Citeste si despre hemoroizii externi

 

One thought to “Hemoroizii interni”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *