Hemoroizii micsti

Hemoroizi micsti

Hemoroizii micsti sunt acele vene dilatate care se afla atat in interiorul canalului anal, cat si in exteriorul acestuia. Practic hemoroizii micsti sun hemoroizii interni care s-au agravat foarte mult.  Trebuie retinut ca boala hemoroidala nu este o boala care se vindeca singura, fara tratament. Acest lucru este valabil in cazul tuturor tipurilor de hemoroizi.

Cum recunoastem hemoroizii micsti

De regula hemoroizii micsti apar atunci cand hemoroizii interni se agraveaza destul de mult. In cele mai multe cazuri acestia prezinta simptome de sangerari si dureri foarte mari. Sangerarile apar la eliminarea scaunelor si le putem observa pe vasul de toaleta sau pe hartia igienica. In schimb durerile pot fi permanente si extrem de suparatoare.

Recunoasterea hemoroizilior

Ce trebuie facut atunci cand ne confruntam cu astfel de neplaceri

Cel mai important este sa mergem de urgenta la un medic specialist. Doar medicul ne poate spune cu siguranta daca avem hemoroizi micsti si cat sunt de gravi. Apoi trebuie sa urmam cu strictete sfaturile si indicatiile medicului. Evident ca ideeal ar fi ca preventia sa tina loc de tratament. Pentru a evita situatiile in care sa ajungem sa ne confruntam cu o astfel de boala, este recomandat sa avem o viata echilibrata si cat se poate de activa.

Care sunt cele mai eficiente metode de tratare si prevenire a hemoroizilor micsti

1. Eliminarea constipatiei este obligatorie atat in cazul preventiei cat si in cazul in care vrem sa ne tratam de boala hemoroidala. Se stie foarte bine faptul ca datorita constipatiei, hemoroizii se formeaza si se dezvolta intr-un ritm extrem de rapid. Constipatia o putem tine la distanta extrem de usor. Ceea ce trebuie sa facem este sa adoptam un regim bazat pe fibre si vitamine. De asemenea, este nevoie si de o foarte buna hidratare a organismului. In tot acest timp trebuie sa eliminam din meniu, produsele de tip fast food sau orice alt produs de acest gen care provoaca aparitia constiaptiei. Totodata, trebuie sa evitam consumul de bauturi alcoolice sau bauturi carbogazoase, acestea ne deshidrateaza organismul.

Eliminarea constipatiei

2. Igiena intima. In multe cazuri hemoroizii isi fac aparitia din cauza unei igiene intime precare, acest lucru ar trebui stopat de indata. Baile de sezut sunt foarte bune pentru a ne asigura o igiena intima satisfacatoare. In acest sens este indicat sa facem bai de sezut dupa fiecare eliminare a scaunului. Baile de sezut au deosebitul merit de a calma durerile provocate de hemoroizii micsti si de a curata zona anala.

igiena intima

3. Unguentele naturiste. Se recomanda utilizarea acestora imediat dupa efectuarea baii de sezut. Asadar, dupa ce am efectuat o astfel de baie, tamponam zona anala cu ceva material moale ( mare atentie, sa nu iritam zona ) sau lasam sa se zvante, apoi putem aplica crema antihemoroidala. Crema se va aplica printr-un masaj usor, intr-un strat subtire, direct pe zona anala. Aceasta optiune de tratament este una extrem de utila pacientilor care sufera de hemoroizi micsti. Cremele naturiste antihemoroidale au rolul de a calma durerile si de a reda pcientului o stare de normalitate intr-un timp relativ scurt.

crema pentru hemoroizi

4. Exercitiile fizice sunt esentiale pentru buna functionare a intregului organism. Boala hemoroidala poate sa apara si daca avem o viata statica. Medicii si nu numai ei, ne recomanda ca pentru o viata cat mai sanatoasa sa facem miscare in fiecare zi. In acest sens exercitiile fizice sunt cu bune pentru tratarea sau prevenirea bolii hemoroidale. Daca nu suntem adeptii unui sport anume sau nu ne plac exercitiile fizice, atunci putem alege sa ne deplasam pe jos minim o jumatate de ora in fiecare zi. De altfel, este indicat ca la fiecare ora de stat pe scaun sa luam o pauza de 10 minute, timp in care sa ne plimbam sau sa facem altceva, dar care sa nu implice un mediu static.

Exercitii fizice

Trebuie subliniat faptul ca hemoroizii micsti se pot agrava extrem de repede. Asadar, trebuie sa ne prezentam la medic imediat ce avem primele semne ca este ceva in neregula cu noi.

Citeste si despre: hemoroizii interni

 

One thought to “Hemoroizii micsti”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *