Hemoroizii de gradul 1

La fel ca oricare alta boala si cea hemoroidala are mai multe stadii. Hemoroizii se impart in 4 grade: hemoroizi de gradul 1, hemoroizi de gradul 2, hemoroizi de gradul 3 si hemoroizi de gradul 4. Bineinteles, ca hemoorizii de gradul 1 sunt cea mai usoara forma a acestei boli si desigur cel mai usor de tratat. De asemenea, hemoroizii de gradul 1 sunt hemoroizi interni, care se formeaza in interiorul canalului anal.

Cum ne dam seama ca avem hemoroizi de gradul 1

Hemoroid de gradul 1

De cele mai multe ori acest tip de hemoroizi este cel mai greu de depistat, deoarece nu prezinta foarte multe simptome. Exista insa unele umflaturi in interiorul canalului anal care pot indica aparitia acestei boli. Ne mai putem da seama ca avem hemoroizi de gradul 1 atunci cand observam urme de sange in scaun sau pe hartia igienica, insa sunt destul de rare cazurile in care hemoroizii de gradul 1 sangereaza. Desigur ca exista si o senzatie de disconfort la nivelul zonei anale, de regula fiind caracterizata prin mancarimi, usturimi si uneori dureri.

Ce trebuie sa facem in cazul in care apar hemoroizii de gradul 1

In prima faza ar trebui sa ne prezentam cat de repede posibil unui cadru medical specializat. Tratamentul prescris de catre medic trebuie urmat cu strictete, doar asa vom scapa de aceasta boala intr-un timp foarte scurt. O igiena intima stricta este abosul obligatorie, asta chiar si in cazul in care nu suferim de hemoroizi.

Tratamente utile pentru eliminarea hemoroizilor de gradul 1

Indepartatea acestei boli se poate face extrem de usor, asta si din cauza ca hemoroizii de gradul 1 sunt intr-o faza incipienta. Practic, tot ceea ce trebuie sa facem este sa ne adaptam organismul unui mediu de viata cat mai sanatos posibil. Iata ce inseamna acest mediu:

– Prevenirea/indepartarea constipatiei. Aceasta este unul dintre factorii esentiali pentru care boala hemoroidala isi face adesea aparitia. Constipatia o putem tine la distanta extrem de usor. In acest sens putem adopta un regim bazat pe fibre si vitamine. Fibrele au rolul de a ne asigura un tranzit intestinal foarte bun. De asemenea, constipatia se poate indeparta si printr-o hidratare optima.  O buna hidratare se poate face doar consumand in fiecare zi minim 2 litri de lichide. Trebuie stiut faptul ca nu orice lichide sunt bune pentru hidratare. Lichidele recomandate pentru o buna hidratare sunt: apa necarbogazoasa, ceaiurile naturiste si sucurile 100% naturale.

– Exercitiile fizice sunt foarte utile in procesul tratarii si prevenirii bolii hemoroidale. Trebuie stiut faptul ca sportul este util pentru intreg organismul, nu doar pentru tratarea si prevenirea bolii hemoroidale. Putem sa incepem cu efectuarea unor exercitii simple, chiar la domiciliul nostru, apoi putem continua cu practicarea unui sport mai complex. In cazul in care nu suntem familiarizati cu exercitiile fizice mai intense, nu este nici o problema, putem face plimbari relaxante si acestea ajuta foarte mult. Cu alte cuvinte, pentru a combate si trata boala hemoroidala este necesar sa nu duce un stil de viata sedentar.

Clasificarea hemoroizilor

Alte tratamente utile pentru indepartarea hemoroizilor de gradul 1

Igiena initma este regula de baza. Aceasta trebuie sa se efectueze dupa fiecare eliminare a scaunelor si sa se faca extrem de bine. Ne putem asigura o buna igiena intima si cu ajutorul bailor de sezut. Se recomandat 3 – 4 bai de sezut in fiecare zi. Acestea se vor face cu apa calduta si cu mare grija, pentru a nu irita si mai mult zona afectata. De asemenea este recomandat sa nu utilizam o hartie igienica aspra care poate irita zona, eventual se pot folosi servetele moi sau hartie igienica umeda.

Grade hemoroizi

Hemoroizii de gradul 1 nu sunt deloc periculosi, insa daca nu ii tratam din timp acestia se pot agrava destul de rapid si provoaca mari neplaceri. Mai bine tratam din timp decat sa ajungem la o dureroasa interventie chirurgicala.

Citeste si despre hemoroizii micsti

One thought to “Hemoroizii de gradul 1”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *