Hemoroizii de gradul 2

Hemoroizii de gradul 2 sunt hemoroizi interni. Asemanatori celor de gradul 1 si acestia sunt intr-o faza relativ incipienta. Faza in care se pot trata extrem de usor si foarte rapid. Hemoroizii de gradul 2 se formeaza in interiorul canalului anal si daca nu sunt tratati de urgenta, se pot agrava foarte repede.

De ce apar hemoroizii de gradul 2

Cauza principala pentru care acestia isi fac aparitia este constipatia. Trebuie subliniat faptul ca aceasta se poate evita/inlatura extrem de usor, practic trebuie sa ducem un stil de viata sanatos si o alimentatie echilibrata.

O alta cauza pentru care hemoroizii de gradul 2 isi fac aparitia este lipsa unei igiene corespunzatoare. Din fericire si acest lucru se poate rezolva extrem de usor, totul depinde de vointa si deprinderile fiecaruia dintre noi.

Slaba hidratare reprezinta un factor de risc in ceea ce priveste aparitia hemoroizilor. De asemenea, hemoroizii de gradul 2 pot sa apara si atunci cand hemoroizii de gradul 1 nu sunt tratati corespunzator si la timp si acestia se agraveaza.

Hemoroizi interni de gradul 2

Deprinderi sexuale neobisnuite ( sexul anal ) reprezinta o alta posibila cauza de aparitie a bolii hemoroidale. Tot din categoria obiceiuri nesanatoase face parte si stilul de viata sedentar. Acesta are un rol destul de important in ceea ce priveste aparitia hemoroizilor de gradul 2.

Cele mai bune tratamente pentru hemoroizii de gradul 2

Tratamentele cele mai bune pentru boala hemoroidala sunt excelente si pentru multe alte boli, deoarece in mare parte sunt tratamente naturiste. Fibrele alimentare reprezinta unul dintre cele mai utile tratamente pentru indepartarea hemoroizilor de gradul 2. Datorita fibrelor, organismul nostru este ajutat extrem de mult in procesul de indepartare a constipatiei si implicit a bolii hemoroidale. Trebuie sa precizam faptul ca aceste fibre se pot consuma foarte bine la micul dejun sau chiar si la cina. De asemenea, fibrele se pot consuma foarte bine impreuna cu un iaurt sau cu lapte.

Trateaza hemoroizii natural

Consumul de lichide este esential pentru a ne asigura o foarte buna hidratare. Si datorita acestui bun obicei ( hidratarea ), tinem constipatia la distanta. Dupa cum bine stim, constipatia este principala cauza a aparitiei si dezvoltarii hemoroizilor. Pentru a putea realiza o buna hidratare este necesar sa consumam zilnic minim 2 litri de lichide. Evident ca nu orice lichide sunt bune pentru o buna hidratate. Singurele lichide care ne pot hidrata asa cum trebuie sunt apa, ceaiurile naturiste si desigur sucurile 100% naturale. Daca vrem sa ne hidratam foarte bine, este necesar sa renuntam la consmul de bauturi alcoolice si bauturi carbogazoase, acestea ne deshidrateaza.

Baile de sezut sunt o alta forma de tratare a hemoroizilor de gradul 2. Acestea sunt foarte usor de facut si dau pacientului o senzatie de bine si de calmare a durerilor, mancarimilor si iritatiilor. Totodata, in cazul in care avem hemoroizi de gradul 2, este bine sa facem 3-4 bai de sezut in fiecare zi, deoarece acestea asigura si o foarte buna igiena intima. Trebuie sa fim foarte atenti cum si cu ce actionam in zona anala, pentru ca este o zona extrem de sensibila. In acest sens, se recomanda sa inclouim hartia igienica clasica, cu ceva servetele moi sau tampoane medicinale. Ar fi indicat ca si lenjeria intima sa fie una care sa nu ne stranga si daca se poate sa fie din bumbac.

Cremele antihemoroidale sunt si ele o metoda eficienta de tratare a hemoroizilor de gradul 2. Aceste crème se aplica direct pe zona afectata, intr-un start subtire si printr-un masaj usor. Trebuie sa fim foarte atenti cum aplicam unguentele, pentru ca exista sanse sa iritam si mai mult zona afectata.

hemoroizi de gradul 2

In cazul in care suferim de hemoroizi de gradul 2 trebuie sa actionam imediat. Daca nu facem acest lucru, riscam ca boala sa se agraveze. Insa cel mai bun sfat este sa prevenim, nu sa tratam!

Citeste si despre: hemoroizii de gradu 1

One thought to “Hemoroizii de gradul 2”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *