Hemoroizii de gradul 3

Hemoroizii de gradul 3 sunt acele cheaguri de sange care se umfla excesiv de mult si se incep sa se miste de la locul lor. Daca hemoroizii de gradul 1 si 2 sunt o forma relativ usoara a bolii, nu la fel putem spune si despre hemoroizii de gradul 3. Acst grad de hemoroizi este unul care se afla intr-un stadiu destul de avansat. In acest sens se impune actionarea de urgenta, deoarece poate fi ultima sansa ca boala sa poata fi indepartata cu ajutorul unui tratament mai usor ( un tratament naturist ). Exista insa si cazuri de pacienti care sufera de hemoroizi de gradul 3 si necesita o interventie chirurgicala pentru inlaturarea acestora.

Simptomele hemoroizilor de gradul 3

Prolaps hemoroidal

Hemoroizii de gradul 3 pot fi recunoscuti extrem de usor. Mai exact acestia sunt hemoroizi interni care tind sa iasa in afara anusului. De asemenea, hemoroizii de gradul 3 se pot impinge inapoi in anus, cu ajutorul degetului. Daca nu este introdus inapoi in anus, hemoroidul se poate umfla in exces si astfel sa creasca in dimensiuni. Aceasta metoda este recomandata, insa situatia se va rezolva doar pentru un moment.

impingerea hemoroizilor inapoi in anus

O alta simptoma a hemoroizilor de gradul 3 este durerea foarte mare pe care o resimte pacientul. Totodata, unii pacienti pot avea diferite stari locale de mancarime sau usturime. Hemoroizii de gradul 3 sau prolapsul hemoroidal se formeaza atunci cand boala nu este tratata la timp si corespunzator, deci, putem vorbi despre un stadiu extrem de avansat al bolii. In cele mai fericite cazuri hemoroizii de gradul 3 se pot trata chiar la domiciului pacientului, insa exista si cazuri in care este nevoie de  o dureroasa interventie chirurgicala, totul depinde  de organsimul si de mediul de viata al pacientului.

Tratarea hemoroizilor de gradul 3

Tratamentul hemoroizilor de gradul 3 este oarecum asemanator cu cel al hemoroizilor de gradul 1 si 2. Aici ne referim la modul de viata, alimentatie, hidratare, etc. Daca va confruntati cu astfel de hemoroizi este necesar sa faceti o vizita la medicul specialist. Acesta va stabili un diagnostic corect si va va prescrie tratamentul adecvat. Fie ca este vorba de un tratament naturist sau de o dureroasa interventie chirurgicala, pacientii vor trebui sa-si schimbe radical modul de viata si alimentatia. Astfel, alimentele nesanatoase care provoaca constipatia, vor fi inlocuite cu fibre si fructe si legume proaspete. De asemenea, se recomanda ca in regimul alimentar  sa fie introdusa si mancarea preparata acasa ( ciorbe, supe si alte alimente necondimentate ).

Hidratarea este un alt element cheie in procesul tratarii hemoroizilor de gradul 3. O buna hidratare este absolut necesara, indiferent de vremea de afara. Aceasta se va face doar consumand zilnic minim 2 litri de lichide, dar nu orice lichide. In acest sens sunt recomandate lichide precum apa plata necarbogazoasa, ceaiurile sau sucurile obtinute prin stoarcerea fructelor, fara alte adaosuri. Pentru a facilita tot acest proces al hidratarii, este indicata evitarea in totalitate a consumului de bauturi alcoolice si bauturi carbogazoase.

Tot in procesul tratarii hemoroizilor de gradul 3 intra si schimbarea mediului de viata. Prin aceasta schimbare trebuie ca pacientii sa inclouiasca stiul de viata sedentar cu stilul de viata cat mai dinamic posibil. Acest lucru se va face foarte usor. Practic este nevoie de miscare in fiecare zi. Desigur ca exista si peroasne care nu se afla intr-o stransa legatura cu miscarea. Pentru acest gen de persoane sunt recomandate plimbarile relaxante ( minim jumatate de ora pe zi ).

Grade de hemoroizi

La aceste forme de tratament se mai pot adauga alte forme de tratament la domiciuliu: o foarte buna igiena locala, baile de sezut si evitarea practicarii sexului anal. Daca nici dupa toate aceste forme de tratament, hemoroizii nu dispar, va fi nevoie de o interventie chirurgicala. Tratamentul de mai sus va fi obligatoriu si dupa efectuarea unei astfel de interventii.

Citeste si despre: hemoroizii de gradul 2

One thought to “Hemoroizii de gradul 3”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *