Cele mai simple tratamente pentru hemoroizi

Hemoroizii reprezinta o problema foarte comuna in randul populatiei. Aproximativ jumatate din adultii care au implinit varsta de 50 de ani au experimentat simptome ale hemoroizilor: prurit, disconfort sau sangerare. Unele din principalele cauze ale aparitiei hemoroizilor sunt diareea cronica sau constipatia, obezitatea, sarcina, sexul anal, dieta cu o cantitate insuficienta de fibre, varsta etc.

Din fericire, exista o serie de tratamente eficiente disponibile pe piata, insa foarte multe cai de atac naturale combinate cu adoptarea unui stil de viata sanatos au rezultate foarte bune in timp scurt si fara durere. Cel mai simplu si nedureros tratament impotriva hemoroizilor este un tratament naturist, pe baza de plante, creme, ceaiuri si renuntarea la obiceiurile de viata nesanatoase. Aceste tratamente naturiste pot duce la vindecare completa, fara sa implice costuri mari si efecte secundare.

cele mai simple tratamente pentru hemoroizi

Remedii naturiste impotriva hemoroizilor

Iata cateva remedii care va pot ajuta sa scapati de hemoroizi in mod eficient.

1. Gheata. Ajuta la contractarea vaselor de sange, reduce inflamatia si alunga durerea. Puneti cateva cuburi de gheata intr-un prosop si aplicati pe zona afectata. Lasati sa actioneze 10 minute. Repetati de mai multe ori pe zi pana cand simptomele neplacute si durerea dispar.Gheata pentru hemoroizi

2. Aloe Vera. Este foarte cunoscuta pentru proprietatile sale anti-inflamatorii si terapeutice. Ajuta la reducerea mancarimii, inflamatiei si iritatiei produse de hemoroizi. Aloe vera se foloseste pentru vindecarea hemoroizilor interni dar si externi.

 Aloe Vera pentru tratarea hemoroizilor

a) Daca aveti hemoroizi interni: luati o frunza de aloe vera si taiati-o in bucati lungi. Puneti-le in congelator si lasati-le acolo 1-2 ore. Aplicati aceasta gheata cu aloe vera daca aveti dureri mari sau mancarime din cauza hemoroizilor.

b) Daca aveti hemoroizi externi: Folositi gel de aloe vera pe care il aplicati pe anus si masati usor zona afectata timp de cateva minute. Durerea se va diminua si senzatia de arsura va disparea rapid.

3. Suc de lamaie. Contine antioxidanti, vitamina C si alte substante nutritive care actioneaza impotriva simptomelor neplacute ale hemoroizilor, prin consolidarea capilarelor si peretilor vaselor de sange.

Stoarceti sucul de la 1-2 lamai si inmuiati in el o bila de bumbac. Aplicati direct pe hemoroizi. La inceput veti simti niste furnicaturi sau senzatie de arsura, insa dupa cateva minute durerea va disparea.

suc de lamaie pentru hemoroizi

4. Ulei de migdale. Are proprietati emoliente si de absorbtie. Este foarte eficient in tratarea hemoroizilor externi. Reduce inflamatia si amelioreaza arsurile si senzatia de mancarime din jurul anusului. Este necesar doar sa-l aplicati direct pe zona afectata cu o bila de bumbac curata.

ulei de migdale pentru hemoroizi

5. Ulei de masline. Are proprietati anti-inflamatorii si anti-oxidante. Este extrem de eficient pentru tratarea hemoroizilor externi. Ajuta la cresterea elasticilatii vaselor de sange, reduce inflamatia si determina micsosarea vaselor de sange umflate. Pentru imbunatatirea functionalitatii sistemului excretor inghititi o lingurita de ulei de masline in fiecare zi.

ulei de masline pentru hemoroizi

6. Cereale integrale. Contin o cantitate mare de fibre, care sunt extrem de eficiente in ameliorarea simptomelor hemoroizilor, inclusiv sangerare. Au nutrienti care ajuta la curatarea aparatului gastro-intestinal, previn constipatia si permit colonului sa functioneze eficient. Cerealele integrale ajuta la inmuierea scaunului si reducerea tensiunii muschilor in timpul tranzitului. Prin urmare consumati des: ovaz, orz, orez brun, mei, sau hrisca.

cereale integrale pentru hemoroizi

7. Cartofii. Au proprietati astingente si ajuta la calmarea durerii si mancarimii asociate cu hemoroizii. Luati doi cartofi, spalati-i bine, taiati-i bucati si mixati la blender pana capata o textura cremoasa. Adaugati un pic de apa daca amestecul este prea uscat. Puneti piureul pe o laveta curata din bumbac si aplicati pe zona dureroasa timp de 5-10 minute. Repetati pana dispar simptomele nedorite.

cartofii pentru hemoroizi

8. Otet de mere. Are proprietati astringente si ajuta la reducerea vaselor de sange umflate. Reduce inflamatia si iritatia produse de hemoroizi. Pentru rezultate rapide folositi otet nefiltrat si nepasteurizat.

otet de mere pentru hemoroizi

9. Pliculete de ceai negru. Acidul tonic din ceai are proprietati astringente si ajuta la reducerea inflamatiei si durerii asociate cu hemoroizii. Puneti pliculete de ceai negru intr-o cana cu apa fierbinte, lasati sa se raceasca si apoi apoi aplicati pe zona afectata.

pliculete de ceai negru pentru hemoroizi

Aceste sunt cele mai simple tratamente pentru hemoroizi, pe care le puteti face direct acasa la dumneavoastra, rapid si cu costuri foarte mici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *