Inlatura rapid constipatia

Cum sa inlaturi rapid constipatia

Constipatia apare cel mai adesea din cauza unui aport insuficient de fibre si/ sau apa in dieta. Poate aparea de asemenea ca rezultat al sedendarismului sau poate fi un efect secundar al unui medicament. Toata lumea experimenteaza aceasta stare la un moment dat, dar vestea buna este ca exista cateva metode sigure, naturale, usoare prin care puteti trata si preveni constipatia.

Masuri rapide impotriva constipatiei

alimente pentru inlaturarea contipatiei

  1. Consumati fibre. Acestea reprezinta un laxativ natural si cresc continutul de apa din scaun ajutand la un tranzit intestinal mai usor si mai rapid. Schimbarea brusca a aportului de fibre poate provoca gaze si balonare, asa ca este indicat sa cresteti treptat aportul de fibre alimentare, in decursul a cateva mese. Expertii recomanda sa consumati cel putin 20-35 grame de fibre in fiecare zi. Cateva optiuni bune pentru cresterea aportului de fibre includ:

– Fructe de padure, mere si struguri.

– Legume cu frunze verde inchis

– Alte legume ca: broccoli, spanac, morcov, conopida, anghinare si fasole verde.

– Fasolea si alte leguminoase cum ar fi ridichi, linte si mazare.

– Cereale integrale neprocesate: orez brun, popcorn, ovaz si orz.

– Seminte si nuci: dovleac, susan, floarea soarelui, seminte de in sau migdale.

cum scapi rapid de constipatie

  1. Beti multa apa. Scaunele tari, uscate sunt cea mai frecventa cauza a constipatiei, deci cu cat beti mai multa apa, cu atat veti ajuta scaunul sa se elimine mai rapid si mai usor. Este extrem de important sa beti multa apa, mai ales cand cresteti aportul de fibre din dieta. Barbatii ar trebui sa bea 3 litri de apa pe zi, iar femeile 2,2 litri. Evitati bauturile cofeinizate si alcoolice cand sunteti constipat. Aceste bauturi sunt diuretice si pot duce la deshidratarea corpului prin urinare excesiva. In acest fel, exista riscul sa agravati problema constipatiei.

Surse bune de lichid sunt sucurile naturale, ciorbe, supe, ceaiuri din plante. Sucurile din mere si pere sunt putin laxative.

  1. Mananca prune. Acestea sunt bogate in fibre si contin sorbitol, un zahar care va ajuta sa scapati de constipatie in mod natural. Sorbitolul este un stimulent de colon ce ajuta la reducerea timpului de tranzit intestinal si scade riscul de constipatie.

Daca nu va place textura sau gustul prunelor, puteti incerca sa beti suc de prune, chiar daca are mai putin fibre (100 grame prune inseamna 14.7 grame de sorbitol, in timp ce 100 grame suc de prune inseamna 6.1 grame sorbitol). Deci, va trebui sa beti mai mult suc de prune pentru a trata constipatia.

hidratarea

Atentie: nu exagerati cu prunele. In cateva ore, prunele ar trebui sa rezolve problema constipatiei. Este important sa lasati o portie de prune sa se digere, sa treaca prin intestin inainte de a consuma alta. In caz contrar poate aparea diareea.

  1. Nu mancati branza sau produse lactate. Acestea contin de obicei lactoza, la care multi oameni sunt sensibili. Aceasta lactoza poate provoca gaze, balonare, constipatie. Deci, daca aveti probleme cu constipatia renuntati la branza, lapte si alte produse lactate (cel putin pentru moment).

Iaurtul, in special cel care contine probiotici (Bifidobacterium longum, Bifidobacterium animalis), este o exceptie.

  1. Consumati plante aromatice usoare, care au efect laxativ si care inmoaie scaunul: schinduf, seminte de in, psyllium. Acestea se pot gasi sub forma de capsule, pulbere sau tablete sau ca ceaiuri. In acelasi timp e important sa beti multa apa.

ìnlatura constipatia

  1. Luati ulei de ricin. Acesta poate contribui la stimularea tranzitului intestinal si poate lubrifia intestinele pentru ca scaunul sa poata fi eliminat usor. Retineti ca uleiul de peste poate provoca constipatie.

  1. Magneziu. Poate fi eficient in ameliorarea constipatiei. El ajuta la inmuierea scaunului in intestin si la deplasarea acestuia pana la eliminare. Trebuie sa discutati cu medicul de familie inainte de a lua magneziu.

Acestea sunt cele mai eficiente metode de a scapa de constipatie rapid. Daca reusiti sa va tratati pe moment insa experimentati frecvent aceasta stare este important sa faceti cateva modificari pe termen lung in dieta dumneavoastra,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *