Trateaza hemoroizii fara medic

Boala hemoroidala este una dintre cele mai nesuferite boli pe care le poate avea un om. Cu toate ca este nesuferita, aceasta boala nu poate pune in pericol viata pacientilor, dar este extrem de suparatoare. Pe langa toate aceste aspecte, boala hemoroidala reprezinta un subiect destul de sensibil despre care foarte multi evita sa vorbeasca sau sa apeleze la ajutorul medicului. In prezent exista numeroase posibilitati de tratare a hemoroizilor chiar de la domiciliul pacientului. Cu toate ca exista astfel de tratamente usoare, noi tot recomandam consultul unui cadru medical specializat. Doar medicul va poate spune cu exactitate stadiul bolii si daca aveti hemoroizii sau alta boala asemanatoare. Sa vedem care sunt cele mai bune tratamente care se pot administra de acasa:

Alimentatia trebuie sa fie una destul de consistenta in fibre si vitamine

Alimentatia pentru hemoroizi

De cele mai multe ori, boala hemoroidala apare si se dezvolta in urma constipatiei, iar aceasta din urma apare datorita alimentatiei necorespunzatoare. O alimentatie corecta se bazeaza pe un aport considerabil de fibre. Acestea se pot obtine din mai multe alimente, precum: tarate de grau, ovaz, cereale, etc. sau pur si simplu din fibre solubile. Fructele si legumele proaspete au si ele meritul lor in tot acest tratament antihemoroidal. Medicii recomanda sa evitam in totalitate mancarea de tip fast food si mancarurile picante, pentru ca acestea favorizeaza aparitia constipatiei. Mancarea de la fast – food poate fi inlocuita cu mancarea preparata acasa. Este mult mai gustoasa si extrem de sanatoasa.

Hidratarea si baile de sezut reprezinta o alta forma de tratament a hemoroizilor

Trateaza hemoroizii de acasa

Hidratarea este necesara in orice perioada a anului. Aceasta trebuie facuta mai intensiv in perioadele caniculare de vara. O buna hidratare inseamna alimentarea organismului cu cel putin 2 litri de apa, ceaiuri sau sucuri naturale, in fiecare zi. Trebuie retinut faptul ca o buna hidratare nu se va face niciodata consumand bauturi alcoolice, bauturi carbogazoase, cafea sau energizante. Din contra, aceste bauturi vor grabi procesul de deshidratare a organismului. Baile de sezut au si ele meritul lor in ceea ce priveste tratarea hemoroizilor chiar de la domiciliu pacientului. Cu ajutorul bailor de sezut pacientii vor avea o foarte buna igiena locala si o stare de confort sporit. Baile de sezut se vor face de 3-4 ori pe zi sau dupa fiecare eliminare a scaunului. Acestea trebuie efectuate cu atentie pentru ca exista riscul ca zona sa se irite si mai mult.

Crèmele antihemoroidale – cea mai placuta forma de tratament

Cremele antihemoroidale sunt cele mai folosite metode de tratament pentru boala hemoroidala. Cei mai mult pacienti apeleaza la aceasta forma de tratament din pricina faptului ca au un efect puternic si foarte rapid. Cremele antihemoroidale sunt 100%  naturale si contin diferite substante cu ajutorul carora boala hemoroidala devine mult mai suportabila. Unguentele antihemoroidale se aplica printr-un masaj usor, direct pe zona afectata. De regula, unguentele se aplica dupa curatirea zonei anale sau dupa efectuarea bailor de sezut.

Alte metode de tratament care se pot face de acasa

Aici ne referim la metodele 100% naturiste, deci excludem tratamentul medicamentos, care si el se poate administra de la domiciliul pacientului. Exercitiile fizice sunt foarte bune pentru combaterea si tinerea la distanta a bolii hemoroidale. Este bine-cunoscut faptul ca majoritatea persoanelor care sufera de hemoroizi au un mediu de viata sedentar. Ei bine, pentru a inlatura acest mediu de viata cu totul nesanatos este recomandat ca in fiecare zi sa faceti putina miscare. Astfel, puteti practica sportul care va pasioneaza, puteti face anumite exercitii fizice ( kegel, Yoga etc. ). Dupa fiecare ora petrecuta in pozitia sezut este obligatoriu sa faceti aproximativ 10 minute de exercitii fizice sau o scurta plimbare.

Trateaza hemoroizii fara medic

Lenjeria intima trebuie sa fie doar din bumbac si daca se poate sa nu fie stramta pe corp. De asemenea, sexul anal este total interzis. Daca aplicati asa cum trebuie procedurile enumerate mai sus, cu siguranta boala hemoroidala va deveni doar o amintire urata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *