Rolul fibrelor in tratarea hemoroizilior

Rolul fibrelor in tratarea hemoroizilor este extrem de important.

Fibrele reprezinta cel mai important factor care va poate ajuta la prevenirea si dezvoltarea hemoroizilor. De aceea este important sa consumati regulat o cantitate suficienta de fibre. Scopul principal al fibrei este de a curata peretii intestiului, astfel incat acesta sa ramana mereu curat si bine intretinut. In cazul in care peretii intestinului se blocheaza, dintr-un motiv sau altul, este nevoie de exercitarea unei presiuni mai mare in timpul tranzitiei materiilor fecale.

Alimente bogate in fibre

Fibrele se pot gasi de obicei in orez, cereale, seminte, legume si fructe citrice. Daca veti consuma fructe dupa fiecare masa, veti ajuta la o eliminare mai buna a scaunului iar in final veti scapa de hemoroizi. Legumele sunt o alta sursa extrem de bogata in materiale fibroase care ajuta in tratamentul si prevenirea hemoroizilor.

Fibre

Dar ce sunt mai exact fibrele?

Fibrele reprezinta particule pe care stomacul uman nu le poate digera atat de bine, astfel incat aceste particule se elimina dupa curatarea peretilor intestinali. Puteti gasi fibre in extrase din plante. Pe de alta parte, produsele lactate si canea nu contin fibre si sunt nocive pentru organism. Fibrele, va ajuta de asemenea sa aveti o digestie mai buna. Cateva alimente foarte bogate in fibre includ nuci, cereale, legume, fructe proaspete, diferite legume cu frunze, linte, cereale, seminte, citrice etc.

Fibrele Alimentare

Exista doua categorii importante de fibre: si anume solubile si insolubile. Legumele proaspete si verzi sunt surse bogate de fibre si, prin urmare, includerea legumelor in mesele de zi cu zi ajuta la o digestie mai buna. Lucrul acesta este extrem de util pentru prevenirea formarii hemoroizilor si respectiv in tratamentul acestora.

Sursa de fibre si vitamine

Surse bogate de fibre insolubile sunt graul, cerealele, legumele si fructele proaspete. Fructele ar trebui sa fie in mod normal consumate cu tot cu coaja pentru ca tocmai aceasta parte este atat de bogata in fibre sanatoase.

Diverse legume care contin fibre, cum sunt morcovii, mazarea verde , broccoli si ciupercile sunt deosebit de importante pentru includerea in mesele zilnice daca doriti sa scapati de hemoroizi si de constipatie. De fapt, cel putin una din aceste legume ar trebui inclusa in mesele de zi cu zi, daca vrem sa evitam pericolul de a dezvolta hemoroizi, formatiuni care ajung sa ne puna in pericol viata. Aceasta forma insolubila de fibre ajuta la vindecarea cancerului rectal si de colon. Prin urmare, nu gresim daca spunem ca fibrele au grija de rect si de colon, iar aceste organe sunt singurele care pot fi inundate de hemoroizi.

sursa de fibre

Prin urmare, trebuie sa subliniem ca cel mai bun mod de a evita si a trata hemoroizii este de a include in dieta zilnica o multime de fibre. O dieta pentru tratarea hemoroizilor, bogata in fibre nu numai ca ajuta la stimularea digestiei dar este extrem de benefica pentru prevenirea constipatiei. Una din principalele cauze ale aparitiei hemoroizilor este constipatia si prin urmare, o dieta zilnica bogata in fibre, ajuta la inmuierea scaunelor, astfel incat acestea vor trece prin canalul anal mult mai usor, fara presiune. Fructele si legumele, ca mere, portocale, spanac, broccoli, fasole si mazare sunt bogate in fibre si ar trebui incluse in orice dieta impotriva hemoroizilor.

Nu trebuie sa uitam, ca cerealele integrale din grau si tarate, sunt de asemenea bogate in fibre si reprezinta optiuni sanatoase pentru un mic dejun din dieta impotriva hemoroizilor. In plus fata de o dieta bogata in fibre sanatoase, multi oameni prefera de asemenea sa consume si suplimente de fibre pentru hemoroizi, cum ar fi seminte de in si psyllium, care ajuta la prevenirea problemelor de constipatie si hemoroizi. In afara de aceste suplimente exista pe piata pastile din fibre care nu ajuta efectiv la tratarea hemoroizilor insa ajuta la prevenirea constipatiei, care poate provoca hemoroizi. Este important sa retinem ca aceste suplimente functioneaza cel mai bine atunci cand sunt administrate in acelasi timp cu o dieta bogata in fibre sanatoase naturale pentru a preveni si a vindeca hemoroizii durerosi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *