Trateaza hemoroizii cu ajutorul ceaiurilor

Hemoroizii acele vase de sange umflate situate in sau in apropierea anusului. Pot provoca sangerare rectala, mancarime si durere. Boala apare in urma cresterii presiunii la nivelul venelor iar cateva cauze posibile sunt tusea persistenta, sarcina, dieta scazuta in fibre, ridicarea de greutati, incordarea muschilor in timpul eliminarii scaunului, sedentarismul sau sederea in picioare pentru o perioada lunga de timp.

ceaiuri bune

Multe din preparatele si tratamentele comerciale reprezinta cel mai rapid si mai eficient tratament. Cu toate acestea, nu mai este nevoie de nicio analiza suplimentara pentru a confirma eficacitatea plantelor in tratamentul hemoroizilor. Ceaiurile pe baza de plante pot oferi beneficii extrem de valoroase pentru tratarea hemoroizilor (mai exact pentru calmarea iritatiilor, inmuierea scaunelor, reducerea inflamatiei).

  1. Matura macelarului sau matura dulce.

Este cunoscuta pentru rezultatele sale benefice in tratamentul hemoroizilor. Chiar daca sunt necesare cercetari stiintifice suplimentare pentru a confirma eficacitatea maturii macelarului in tratamentul hemoroizilor, multi specialisti si medici o recomanda cu incredere. Astfel, ei considera ca matura macelarului ar avea aceleasi efecte ca si tratamentele medicamentoase disponibile in farmacii. Matura macelarului este o planta astringenta si reduce hemoroizii umflati.

black tea in teapot

Pentru prepararea ceaiului se toarna o cana de apa fierbinte peste o jumatate de lingurita de planta de matura macelarului timp si se lasa la infuzat timp de 10 minute. Se pot bea pana la 4 cani pe zi, dar retineti ca o doza prea mare poate provoca diaree.

  1. Lumanarica (Verbascum phlomoides).

Potrivit mai multor studii efectuate aceasta planta este utilizata intens in tratarea hemoroizilor. Lumanarica contine taninuri care ajuta la contractarea tesutului hemoroidal si opreste sangerarea. La fel, si alti consultanti in nutritie si specialisti in medicina naturista subliniaza ca lumanarica are ajuta in tratarea hemoroizilor externi.

Cele mai bune ceaiuri pentru hemoroizi

Pentru prepararea ceaiului puneti la infuzat o lingurita de frunze uscate de lumanarica intr-o cana de apa clocotita timp de 10 minute. Strecurati, inmuiati un prosop curat in ceai si tamponati usor zonele afectate de hemoroizii. Atentie: femeile insarcinate, cele care alapteaza si cele care au in istoricul familiei cazuri de cancer ar trebui sa evite ingerarea ceaiului de lumanarica. Evitati semintele de lumanarica pentru ca sunt toxice!

  1. Papadia.

Ajuta la curatarea ficatului prin stimularea producerii de bila. Eliberarea unei bile mari inmoaie si lubrifiaza scaunele, fara a provoca insa diaree. Frunzele de papadie contin substante usor laxative, care stimuleaza digestia si actioneaza ca un tonic.

lichide pentru tratarea hemoroizilor

Pentru a prepara ceaiul, amestecati doua lingurite de radacina de papadie intr-o cana de apa clocotita. Lasati la infuzat timp de 15 minute si strecurati. Puteti bea pana la 3 cani de ceai pe zi. Atentie: femeile insarcinat si cele care alapteaza trebuie sa evite consumul de papadie.

  1. Musetel.

Remediul naturist pe baza de musetel reduce inflamatia din zona anala, opreste extinderea hemoroizilor mici si stimuleaza cicatrizarea. Pentru a pregati acest remediu este necesar sa fierbeti un pumn de frunze de musetel intr-un litri de apa timp de 10 minute. Lasati la racit si folositi ceaiul pentru a curata zona afectata de hemoroizi.

  1. Ceai verde.

Daca aveti hemoroizi externi si va confruntati cu inflamatii, durere si mancarime excesiva, incercati sa faceti un ceai verde la pliculet si sa aplicati apoi pliculetul umed direct pe zona afectata. Veti fi uimit de rezultat. Multe persoane spun ca acest remediu actioneaza aproape imediat. Inmuiati un pliculet de ceai verde in apa fierbinte, lasati la infuzat timp de doua minute, stoarceti putin si aplicati pe locul dureros. Mancarimea dispare rapid.

trateaza hemoroizii cu ajutorul ceaiurilor

Cum sa evitati reaparitia hemoroizilor

Desi, hemoroizii apar fara sa va dati seama, exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a evita inflamatia rectala si anala:

Evitati sedentarismul. Faceti sport de cel putin trei ori pe saptamana cel putin cate o jumatate de ora (mergeti sau alergati) pentru a imbunatati circulatia sangelui. Consumati fructe, legume si cereale integrale pentru a evita constipatia. Nu mancati foarte condimentat si evitati excesul de grasime. Evitati consumul de alcool si incercat sa va hidratati cum trebuie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *