Operatia de hemoroizi

Operatia de hemoroizi

In cele mai multe cazuri, hemoroizii pot fi tratati printr-o dieta adecvata, o buna igiena si medicamente usoare. Cu toate acestea, in unele cazuri, dieta si medicamentele nu sunt suficiente. In scopul vindecarii, persoanele care nu raspund tratamentelor ne-chirurgicale, ar trebui sa ia in considerare o operatie de hemoroizi.

Extragerea hemoroizilor

Tipuri de operatii de hemoroizi

Operatia de hemoroizi trebuie avuta in vedere in cazul persoanelor care se confrunta cu hemoroizi mari, care sangereaza si devin foarte durerosi.

 Cea mai populara operatie de hemoroizi este hemoroidectomia. In timpul procedurii, medicul face incizii in jurul anusului pentru a reduce dimensiunea hemoroizilor. Se face anestezie locala, adica pacientul este treaz in timpul operatiei dar nu simte durere pentru ca zona operata este amortita.  Uneori insa se poate face si anestezie generala, caz in care pacientul doarme in timpul interventiei. Este o procedura ce se realizeaza ambulatoriu, iar pacientul poate merge acasa a doua zi. Aceasta operatie de hemoroizi reduce durerea, umflarea, sangerarea si pruritul cauzate de hemoroizi. Partea mai putin placuta este ca zona poate deveni sensibila la atingere si dureroasa.

O alta operatie este cea dea care se practica in caz de prolaps, adica hemoroizii sau tesutul anal aluneca in jos in afara canalului anal. In timpul acestei operatii, se foloseste un dispozitiv special ca un capsator pentru a repozitiona hemoroizii si pentru a opri sangerarea. In cele din urma, fara sange, hemoroizii vor disparea. Prin aceasta operatie, hemoroizii se muta in zona superioara a anusului, unde exista mai putine terminatii nervoase iar astfel durerea va fi mult mai mica, aproape inexistenta. Exista si alte operatii de hemoroizi pentru reducerea dimensiunii si eliminarea acestora.

Operatia cu laser.

Se foloseste un fascicul special care arde tesutul hemoroidal.

Ligatura elastica. Se plaseaza o banda de cauciuc in jurul hemoroizilor. Astfel ei nu se vor mai alimenta cu sange iar tesutul acesta mort va disparea.

ligatura cu benzi

Scleroterapia. Este o operatie in timpul careia se folosete o solutie chimica care se injecteaza in jurul vasului de sange care alimenteaza hemoroizii. Acestia sunt micsorati si in cele din urma dispar.

Pentru a alege cea mai potrivita operatie de hemoroizi in cazul dumneavoastra, este indicat sa cereti sfatul medicului care va supravegheaza.

Riscurile operatiei de hemoroizi

Daca va ganditi sa faceti o operatie de hemoroizi cu siguranta sunteti preocupat de riscurile pe care le implica aceasta.

operatia de hmeoroizi

E bine de stiut ca operatia de hemoroizi este foarte comuna si este considerata in general ca fiind sigura. Cu toate acestea, ca orice operatie, poate implica niste riscuri. Dintre acestea amintim urmatoarele:

– sangerare

– infectie

– reactii adverse la anestezie

– probleme la urinare imediat dupa operatie

– deteriorarea sfincterului anal in timpul operatiei, lucru care ar putea duce la eliberarea involuntara de gaze sau fecale

Vindecarea dupa operatia de hemoroizi

Dupa operatie, multi pacienti acuza dureri, mai ales in timpul eliminarii unui scaun. Pentru ameliorarea durerii medicul va poate prescrie analgezice, cum ar fi ibuprofenul. Tot pentru calmarea durerilor puteti face bai caldute. De asemenea, la recomandarea medicului puteti lua laxative pentru a stimula si a ajuta eliminarea unui scaun.

In general vindecarea dupa o operatie de hemoroizi dureaza cam 14 zile. Sigur ca exista situatii cand este nevoie de mai mult timp pentru o recuperare completa.

Eficienta operatiei de hemoroizi

executarea operatiei de hemoroizi

Va intrebati daca operatia de hemoroizi este eficinata? Da, in cele mai multe cazuri este. Dar pentru a va trata de hemoroizi este necesar in continuare sa adoptati o dieta adecvata, sa evitati constipatia. Incercati sa mancati cat mai multe fibre, sa mentineti o igiena foarte buna. Daca veti face toate aceste lucruri in paralel cu operatia de hemoroizi, veti reusi sa scapati de durerile si disconfortul creat de acestia.

Retineti ca in general hemoroizii nu necesita operatie. Interventia chirurgicala este luata in considerare pentru cazurile severe. De asemenea, este recomandat sa faceti o operatie de hemoroizi daca ati incercat alte tratamente care nu au dat rezultat. Daca hemoroizii va afecteaza stilul de viata sau devin o urgenta medicala (sangerare necontrolata sau sange si puroi in anus, durere rectala severa) este indicat sa mergeti de urgenta la medic pentru a vedea daca nu trebuie sa faceti o operatie de indepartare a hemoroizilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *