Tratamentul dupa operatia de hemoroizi

Recuperarea dupa operatia de hemoroizi ( hemoroidectomie sau alta interventie chirurgicala ) dureaza de obicei o saptamana sau doua, in functie de tipul de tratament, de gravitatea hemoroizilor si de numarul hemoroizilor indepartati. Dupa operatia de hemoroizi veti simti un pic de durere si disconfort, insa din a treia zi cel mai multi pacienti incep sa se simta mai bine. Ulterior, cu fiecare zi ce trece durerea si disconfortul se atenueaza tot mai mult.

In general, un pacient care se recupereaza bine, poate sa revina intr-o saptamana la activitatile sale zilnice, insa acestea nu trebuie sa fie atat de solicitante. In a doua saptamana puteti sa va reluati toate activitatile normale.

inainte si dupa operatia de hemoroizi

Durerea dupa operatia de hemoroizilor

Dupa operatia de hemoroizi este normal sa mai simtiti durere usoara pentru aproximativ o saptamana. Pacientii care apeleaza la hemoroidectomie sau alte operatii de indepartare a hemoroizilor, acuza de obicei dureri mai mari decat cei care au facut scleroterapie, un tratament mai putin dureros. Durerea poate fi semnificativa sau poate fi vorba doar despre un mic disconfort.

Operatia de hemoroizi

Dupa operatia de hemoroizi

Pentru calmarea durerilor, medicul va poate prescrie medicamente ca ibuprofen sau un balsam usor pentru inmuierea scaunului cu scopul de a preveni constipatia.

Medicul va poate oferi cateva recomandari in ceea ce priveste dieta pe care trebuie sa o urmati, astfel incat sa preveniti durerea. Aveti nevoie de o dieta bogata in fibre pentru a inmuia scaunul. Trebuie sa beti multa apa pe tot parcursul perioadei de recuperare (aproximativ 8 pahare cu apa zilnic).

hidratarea dupa operatia de hemoroizi

In prima saptamana de recuperare indiferent de tipul operatiei de hemoroizi pe care ati suferit-o, este normal sa aveti o oarecare durere cand eliminati un scaun. Daca va incordati si impingeti, durerea se va intensifica. Este important sa va hidratati foarte bine pentru a preveni constipatia, care poate fi cauzata de medicamentele impotriva durerii pe care vi le-a prescris medicul, de un consum insuficient de fibre sau de prea putine lichide. Puteti simti o durere usoara si in timpul urinarii.

Lasati durerea sa va ghideze atunci cand reluati activitatile zilnice dupa operatia de hemoroizi. Daca simtiti durere cand va indoiti, cand stati ghemuit sau cand ridicati incercati sa evitati aceste activitati. Minimizati cat mai mult activitatile care va provoaca durere in special in primele zile dupa operatie. Pentru ameliorarea durerii medicul va poate recomanda sa faceti bai de sezut.

bai de sezul dupa operatia de hemoroizi

Prurit dupa operatia de hemoroizi

Mancarimea este un simptom comun al hemoroizilor externi, iar aceasta poate continua si in timpul etapei de vindecare dupa operatie. Pentru a calma pruritul faceti o baie de sezut. De asemenea, aplicarea unui medicament topic ( unguent, crema ) direct pe locul unde au fost indepartati hemoroizii va poate ajuta sa calmati severitatea simptomelor. Oricum retineti ca mancarimea este un semn de recuperare normala dupa operatie pentru ca zona se cicatrizeaza.

various vegetables and fruit studio isolated

Infectie dupa operatia de hemoroizi

Infectia este un risc care poate aparea dupa operatia de hemoroizi din cauza locatiei tratamentului. Scaunul poate veni in contact cu locul de unde au fost indepartati hemoroizii si poate contribui astfel la aparitia unei infectii.

Orice semn de infectie, care poate include semne generale, cum ar fi febra, aparitia puroiului etc trebuie tratat serios. Adresati-va urgent medicului in aceste cazuri pentru tratament eficient.

tratament dupa operatia de hemoroizi

Sangerare dupa operatia de hemoroizi

Dupa operatia de hemoroizi uneori este normal sa apara sangerari. Puteti observa sange pe hartia igienica sau pe lenjeria intima. Daca este vorba despre o cantitate mica de sange nu trebuie sa va ingrijorati. Cu toate acestea, daca observati cantitati semnificative de sange trebuie sa luati imediat legatura cu medicul dumneavoastra.

Stilul de viata dupa operatia de hemoroizi

Dupa o operatie de hemoroizi trebuie sa va schimbati stilul de viata, sa beti multe lichide, sa evitati incordarea si sa consumati foarte multe alimente bogate in fibre, chiar si dupa recuperarea totala. Acesti pasi simpli pot preveni de multe ori reaparitia hemoroizilor. E adevarat ca nu puteti preveni de tot hemoroizii, insa aceste recomandari in alimentatie pot reduce semnificativ riscul de formare a altor hemoroizi.

Dupa operatia de hemoroizi ( in special dupa hemoroidectomie ), unii pacienti pot acuza incontinenta unor cantitati mici de scaun. Aceasta este de obicei o problema pe termen scurt si ar trebui sa dispara in perioada de recuperare. Daca va confruntati cu aceasta complicatie si nu dispare in urmatoarele saptamani dupa operatia de hemoroizi, anuntati imediat medicul care va urmareste starea de sanatate.

One thought to “Tratamentul dupa operatia de hemoroizi”

  1. AM FOST OPERAT PE DATA DE 18 05 2018 OPERAȚIE CLASICA .NICI AZI IN DATA DE 04 07 2018 NU SINT VINDECAT .AM FOST OPERAT LA KLINIKUM DORTMUND GERMANIA..AM SINGERAT ENORM DE MULT SII AM FOST TINUT SUB OBSERVAȚIE DE MEDICUL PROCTOLOG DR MED . J LUAN KRIMSTRASSE NR 2 COD POST 44145 DORTMUND TELEFON PLUS 49 0231/831311…ESTE UN DOCTOR SPECIALIST DE 30 DE ANII SPECIALIST IN PROCTOLOGIE HEMOROIDALĂ….VA ROG SAMI TRIMITETII PACHETUL PLUS SAPUNASE PENTRU DURERII ..DUPA SCAUN AM USTURIMI EXTRAORDINARE DE MARII CARE DE MULTE ORII MA TIN PATRU CINCI ORE …EU LOCUIESC IN GERMANIA. DORTMUND. ADRESSA MEA ESTE ..GERMANIA ORASUL DORTMUND ..STR..NORDMAKT..NR 19 COD POST 44145 …NUMELE MEU ESTE BOBOC MINUŞ ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *