Remedii naturiste pentru fisuri anale

Fisurile anale reprezinta leziuni in zona anusului. Poate fi vorba despre o taietura in canalul prin care trece scaunul. Aceasta afectiune este foarte frecventa in randul adultilor si reprezinta una din cele mai comune cauze pentru sangerarea rectala in timpul copilariei. Fisurile anale pot aparea atunci cand exista scaune tari si mai mari, din cauza sexului anal sau din cauza introducerii unor dispozitive in rect ( de exemplu termometrul ).

Un simptom comun este durerea pe care o simtiti in timpul defecatiei. Poate aparea si mancarimea in aceasta zona si e posibil chiar sa observati sange pe hartia igienica.

hartie igienica moale

Iata cateva sfaturi pentru a trata fisurile anale rapid si ieftin, chiar la dumneavoastra acasa:

Aplicati pe zona afectata germeni de grau. Acestia vor stimula procesul de vindecare.

O baie de sezut cu apa calduta poate ajuta la calmarea fisurilor anale dureroase.

fisuri anale

Pentru a evita aparitia fisurilor anale, cel mai sigur lucru este sa respectati o dieta sanatoasa si echilibrata. Aceasta dieta trebuie sa contina fructe, legume, cereale integrale si in plus, este necesar sa beti cate opt-zece pahare de apa pe zi.

Lubrifierea: Pentru ameliorarea durerilor provocate de fisurile anale, incercati sa aplicati o crema pe baza de plante in rect (de exemplu de galbenele sau tataneasa).

Crema pentru fisuri anale

Un factor cheie pentru a evita aparitia fisurilor anale este sa pastrati zona anala cat mai uscata. Dupa fiecare dus sau dupa ce eliminati un scaun, curatati-va bine si aplicati pudra de talc pentru bebelusi.

Atentie la diaree, pentru ca scaunele moi sunt la fel de daunatoare ca si scaunele tari. Acestea inmoaie tesuturile din jurul rectului ducand la inflamarea zonei.

Atentie sa nu va scarpinati si sa nu frecati zona anala chiar daca simtiti mancarime acuta. Unghiile ascutite nu fac decat sa inrautateasca si mai mult problema si pot agrava fisurile anale, pentru ca tesutul se poate rupe.

Faceti tot posibilul sa scapati de kilogramele in plus pentru ca persoanele supraponderale au tendinta de a transpira mai mult (chiar si in zona dintre fese), lucru care face ca procesul de vindecare a fisurilor anale sa fie mai lent.

Aplicati creme care contin vitaminele A si D. Inainte de a achizitiona o astfel de crema, este totusi recomandat sa discutati cu medicul dumneavoastra.

Statul pe scaun poate fi dificil pentru cei care se confrunta cu fisuri anale. Pentru ameliorarea durerii pe care o simtiti atunci cand stati jos, este indicat sa folositi o perna. Pe piata exista chiar mai multe tipuri de perne indicate pentru acest lucru ( de exemplu: perne umplute cu lichid sau perne in forma de colac etc ).

Schema fisuri anale

Evitati sa folositi hartie igienica aspra, pentru ca aceasta poate agrava problema fisurilor anale. Stergeti fisurile si zona anala cat mai bland, cu miscari usoare, fara sa frecati sau sa insistati intr-un loc. Frecarile dure constante pot face ca fisurile anale sa se deschida si mai mult in loc sa se vindece. Evitati sa folositi hartie igienica colorata si parfumata pentru ca aceasta poate provoca iritatii. Daca aveti posibilitatea, cel mai bine este sa folositi tampoane faciale ( discuri utilizate pentru demachiere ) pentru a curata partea anala afectata de fisuri.

Puteti curata zona anala cu musetel sau infuzie de hamamelis. Proprietatile acestora ajuta la vindecarea rapida a ranilor si stimuleaza refacerea vaselor de sange.

Puteti aplica pe zona anala si balsam/ unguent/ crema de galbenele pentru a calma pruritul si durerea asociate cu fisurile anale. De asemenea, foarte utile sunt si gelul de aloe vera, ulei de sunatoare sau patlagina. Aplicati aceste creme pe baza de plante naturiste de trei ori pe zi ( si chiar mai mult daca simtiti ca va fac bine ).

Dieta pentru fisuri anale

Incercati sa beti suc de urzica pentru a stimula miscarile intestinului, dar si pentru ameliorarea durerilor provocate de fisuri. Deci, luati o lingurita de suc de urzica de trei ori pe zi.

Atentie, daca sunteti alergic la un produs inclus in metodele prezentate mai sus, evitati-l si adresati-va medicului. De asemenea, daca durerea si disconfortul create de fisurile anale devin prea mari, este indicat sa cautati ajutor medical specializat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *