Scapa rapid si usor de fisurile anale

Daca v-ati pus in gand sa ajutati organismul sa se vindece in mod natural de fisuri anale, atunci trebuie sa stiti ca exista mai multe lucruri pe care le puteti face si care pot accelera acest proces. Probabil scopul dumneavoastra in acest stadiu este sa scapati rapid de fisurile anale fara interventie chirurgicala.

Beti multa apa.

Poate ca ati mai auzit asta, insa acesta este un lucru simplu pe care il puteti face si care este foarte eficient. Buna hidratare poate face diferenta in starea dumneavoastra de sanatate generala. Apa ajuta la distribuirea substantelor nutritive catre celulele corpului si stimuleaza eliminarea toxinelor din organele vitale ale organismului. Cea mai buna abordare este “regula lui 8 x 8”. Asta inseamna ca trebuie sa beti cel putin 8 pahare de apa de 8 ori pe zi. Nu mai putin. Asta poate fi probabil cea mai importanta cale daca vreti sa scapati rapid si usor de fisurile anale. Nu implica durere si nici cost suplimentar. Doar fiti atent sa indepliniti acest aport de apa zilnic.

bai de sezut pentru fisuri anale

Curatenia corpului.

Stiu ca suna simplu si ca ar trebui sa facem acest lucru in mod normal, in fiecare zi, dar eu simt ca acest lucru trebuie inclus in aceasta lista. Cand va raniti si va curge sange, preocuparea principala este sa va curatati bine si sa mentineti zona curata astfel incat sa nu se infecteze. Acest lucru este valabil si pentru fisurile anala. Daca fisura anala se infecteaza veti ajunge, cel mai probabil, la operatie. Deci, pentru a evita aceste cazuri grave, asigurati-va ca mentineti zona feselor curata, in fiecare zi, dupa fiecare scaun.

Folositi servetele umede pentru a curata anusul dupa fiecare scaun.

Folositi servetele fara parfum si substante chimice. Trebuie sa fie cat mai simple sau cu ingrediente naturale, eventual cu aloe vera sau musetel. Va veti simti mai bine daca veti folosi servetele umede in loc de hartie igienica aspra. Daca folositi tampoane umede medicinale va trebui sa va stergeti (tamponati) ulterior cu hartie igienica sau un prosop moale pentru a pastra zona uscata. Poate fi util si sa folositi pudra de talc pentru bebelusi (aplicati pe hartia igienica si tamponati usor zona afectata).

Dureri fisuri anale

Folositi hartie igienica moale pentru a va sterge dupa fiecare scaun.

Nu e momentul sa economisiti bani achizitionand hartie igienica ieftina, aspra, abraziva. Trebuie sa folositi o hartie igienica de buna calitate, moale.

Cresteti aportul zilnic alimentar de fibre.

Una din cauzele majore ale aparitiei fisurilor anale este constipatia. Cand este nevoie sa va incordati pentru a elimina un scaun, se pune prea multa presiune asupra zonei anusului. Daca un scaun mare trebuie sa iasa din corp doar prin incordare, acest lucru poate duce cu usurinta la aparitia unei fisuri.

Deci, consumati cat mai des fibre din legume, fructe, fasole si cereale integrale. Asa puteti preveni constipatia.

Iata aportul de fibre recomandat zilnic:

– Barbati pana in 50 de ani = 38 grame

– Barbati peste 51 de ani = 30 grame

– Femei pana in 50 de ani = 25 grame

– Femei peste 50 de ani =  21 grame

Faceti bai de sezut zilnic pentru ameliorarea durerii si pentru a curata zona anala.

Scopul este de a stimula fluxul sanguin de la nivelul anusului, lucru care ajuta la vindecarea mai rapida a fisurilor anale. Unele persoane fac si 2-3 bai de sezut pe zi.

Tratament fisuri anale

Faceti miscare fizica.

Acest lucru poate fi dificil cand suferiti de fisuri anale. Dar, va ajuta sa va vindecati rapid. Din pacate, este posibil ca tocmai lipsa de miscare fizica sa fi provocat aparitia fisurilor anale si a altor probleme de sanatate asemanatoare (constipatie). Niciodata nu e prea tarziu sa incepeti sa faceti mai mult sport. Miscarea va ajuta sa depasiti stresul si sa aveti un psihic mai puternic. Inima pompeaza mai mult sange catre toate celelalte organe din corp (inclusiv zona anusului unde fluxul de sange este mai mic) si starea generala de sanatate se va imbunatati.

Dar, atentie, nu toate sporturile si exercitiile fizice sunt recomandate atunci cand aveti fisuri anale. Iata o lista a celor recomandate si a celor pe care ar trebui sa le evitati. Este indicat sa discutati oricum cu medicul dumneavoatra inainte de a incepe.

Sporturi si exercitii/activitati fizice permise in timpul tratamentului de fisuri anale:

– Mersul pe jos

– Yoga

– Caiac/ Canoe

– Stretching

– Activitati de gradinarit

– Activitati casnice usoare

Fisuri anale

Sporturi si exercitii/activitati fizice de evitat in timpul tratamentului de fisuri anale:

– Ciclism/ mersul pe bicicleta

– Ridicarea greutatilor (gantere, haltere)

– Sporturi de contact sau cele care necesita multa alergare

– Orice alt sport sau activitate care presupune sa va incordati

Daca veti respecta toate aceste sfaturi, veti putea scapa rapid si usor de fisurile anale. Trebuie sa faceti aceste schimbari in activitatile zilnice si in alimentatie, iar rezultatele pozitive nu vor ezita sa apara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *