Ceaiurile naturiste pentru tratarea fisurilor anale

Fisurile anale reprezinta o afectiune extrem de dureroasa cu care se confrunta foarte multe persoane. Din fericire, acestea se pot vindeca singure, de la sine, fara sa fie nevoie de interventie chirurgicala, insa este nevoie sa faceti cateva schimbari majore in dieta dumneavoastra. In esenta e nevoie sa consumati mai multe fibre si sa beti multa apa.

Persoanele care sufera de hemoroizi si fisuri anale se confrunta de multe ori cu disconfort fizic (mancarime) si durere ascutita. Pentru ameliorarea rapida a acestor simptome neplacute ceaiurile naturiste pot fi foarte utile. Acestea pot fi consumate intern (baute ca infuzie) sau folosite pentru a face bai de sezut si comprese.

ceai natural pentru fisuri anale

Avantajele tratarii fisurilor anale cu ceaiuri naturiste:

  1. Ceaiurile naturiste sunt foarte ieftine. Aproximativ 50 de grame de planta costa doar 3 lei.

  1. Ceaiurile naturiste nu au in general efecte adverse nedorite. Totusi este indicat sa cereti parerea medicului inainte de a face o cura de ceaiuri naturiste pentru tratarea fisurilor.

  1. Sunt usor de administrat (de baut sau pentru baie).

  1. Va ofera o stare generala de bine, caci au proprietati multiple. Baile de sezut au de cele mai multe ori efect imediat pentru ca simtiti imediat cum durerea si mancarimea dispar. Unele ceaiuri naturiste pentru tratarea fisurilor va ajuta ca doar in cateva ore sa puteti elimina bolul alimentar prin transformarea scaunului tare intr-unul moale.

ceai pentru fisuri anale

  1. Pot fi cu adevarat foarte eficiente in lupta impotriva fisurilor anale.

  1. Usor de procurat. Le gasiti la magazinele si farmaciile de plante naturiste.

  1. Sunt naturale, un produs oferit de natura pentru a va reda sanatatea.

Ce ceaiuri sunt indicate pentru tratarea fisurilor anale

– Ceai naturist din Coada Calului. Se recomanda ca adjuvant pentru tratarea hemoroizilor si fisurilor anale.

ceai sanatos

– Ceai naturist din frunze de afin, care contine pe langa taninuri, flavone si alte substante benefice care pot stopa constipatia si po inmuia scaunul, prevenind astfel agravarea fisurilor din zona anala. Faceti infuzie de ceai de frunze de afin punand o lingura de planta la 250 ml de apa fierbinte. Lasati timp de jumatate de ora, iar apoi strecurati si beti ceaiul. Este recomandat sa beti cate trei cani pe zi cu jumatate de ora inainte de masa.

– Ceai de musetel. Musetelul este un foarte bun cicatrizant, de aceea se foloseste cu succes in baile de sezut pentru ameliorarea durerilor cauzate de fisurile din zona anala. Baile de sezut sunt recomandate a se efectua seara, inainte de a va culca. O baie de sezut cu ceaiuri naturiste ar trebui sa dureze cam un sfert de ora. Puteti folosi ceaiuri naturiste simple sau in combinatie. Baile de sezut cu ceaiuri naturiste cu efect calmant ca pelinul, trifoiul rosu, patlagina, galbenelele, murul, urzica, turita mare sunt extrem de benefice. Dupa baia de sezut cu ceaiuri naturiste pentru tratarea fisurilor anale faceti un dus cald rapid ca sa se incalzeasca tot corpul. Dupa aceea imbracati-va intr-un halat si stati in pat timp de jumatate de ora. Nu va stergeti, ci lasati apa sa fie absorbita in halatul de baie.

ceaiuri recomandate pentru tratarea fisurilor anale

– Ceai laxativ. Contine o combinatie de plante cum ar fi crusin, musetel, fenicul si coada soricelului. Rezultatul este o defecatie mai usoara si un scaun moale. Atentie insa: pentru tratarea fisurilor anale, puteti consuma ceai laxativ moderat si cel mai bine la recomandarea medicului pentru ca este bine stiut ca fisurile anale apar si acolo unde exista diaree. Nu este indicat sa consumati, indiferent de situatie, ceai laxativ mai mult de maxim 10 zile.

– Alte combinatii de plante naturiste, intr-o infuzie pe care o beti pe stomacul gol. Incercati sa combinati de exemplu flori de galbenele cu musetel, soc, nalba, coada, lavanda. Un alt ceai pe care il puteti face este un mix din menta, urzica, vita de vie si frunze de nuc impreuna cu cretisoara si roinita. Este ideal sa faceti un asemenea amestec din care sa luati o lingurita peste care sa puneti o ceasca de apa clocotita. Lasati la infuzat timp de cinci minute si beti apoi. Puteti bea si cate doua sau trei ceaiuri pe zi.

honey,garlic and lemon as natural medicine
honey,garlic and lemon as natural medicine

– Tot ca uz intern se mai pot bea infuzii realizate din radacina de cicoare, tataneasa sau brusture.

– Pentru a evita constipatia si fisurile anale sunt indicate si ceaiurile naturiste de papadie, macris, fenicul si leurda.

Iata deci ca exista foarte multe optiuni de ceaiuri naturiste care va pot ajuta pentru tratarea fisurilor anale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *